تهدید هکرهای جمهوری اسلامی: ایمیل‌‌های دستیاران نزدیک ترامپ را منتشر می‌کنیم

خبرگزاری رویترز گزارش داد که هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی تهدید کرده‌اند که مجموعه‌ای دیگر از ایمیل‌های سرقت‌شده از حلقه نزدیک دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، را منتشر خواهند کرد.

این هکرها که با نام مستعار «رابرت» فعالیت می‌کنند، بخشی از این ایمیل‌ها را در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در اختیار رسانه‌ها قرار داده بودند.

این هکرها در گفت‌و‌گوهای آنلاین با خبرگزاری رویترز در روزهای یک‌شنبه و دوشنبه، مدعی شدند که حدود ۱۰۰ گیگابایت ایمیل از حساب‌های متعلق به سوزی وایلس رییس دفتر کاخ سفید، لیندسی هالیگان وکیل ترامپ، راجر استون مشاور ترامپ و استورمی دنیلز بازیگر سابق فیلم‌های پورن، را در اختیار دارند.

«رابرت» احتمال فروش این اطلاعات را مطرح کرده، اما جزییاتی از برنامه‌های خود ارائه نداده است. این گروه محتوای ایمیل‌ها را نیز شرح نداده است.

لیندسی هالیگان، راجر استون، نماینده استورمی دنیلز و آژانس امنیت سایبری آمریکا (CISA) به درخواست‌های رویترز برای اظهارنظر پاسخ نداده‌اند.

کاخ سفید و اف‌بی‌آی نیز با بیانیه‌ای از سوی کاش پاتل، مدیر اف‌بی‌آی، واکنش نشان داده‌اند. در این بیانیه آمده است: «هر فردی که در نقض امنیت ملی دخیل باشد، به‌طور کامل مورد تحقیق و پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.»

هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد نیز در پاسخ به درخواست برای اظهارنظر، واکنشی نشان نداده است. تهران در گذشته هرگونه جاسوسی سایبری را تکذیب کرده است.

هویت «رابرت» در ماه‌های پایانی کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آشکار شد، زمانی که این گروه مدعی شد به حساب‌های ایمیل چند تن از متحدان ترامپ، از جمله سوزی وایلس، دست یافته است.

این گروه سپس ایمیل‌ها را در اختیار خبرنگاران قرار داد. رویترز پیش‌تر بخشی از این مطالب افشا‌شده را راستی‌آزمایی کرده بود؛ از جمله ایمیلی که به‌نظر می‌رسید حاکی از توافق مالی میان ترامپ و وکلای مدافع رابرت اف. کندی جونیور، نامزد پیشین ریاست‌جمهوری ــ که اکنون وزیر بهداشت کابینه ترامپ است ــ باشد. سایر اسناد شامل مکاتبات کمپین ترامپ درباره نامزدهای حزب جمهوری‌خواه و گفت‌و‌گوهایی پیرامون مذاکرات تسویه‌حساب با استورمی دنیلز بود.

با آن‌که این افشاگری‌ها در سال گذشته پوشش رسانه‌ای یافت، اما تاثیر بنیادینی بر روند رقابت‌های انتخاباتی که در نهایت با پیروزی ترامپ پایان یافت، نگذاشت.

وزارت دادگستری آمریکا در کیفرخواستی در سپتامبر ۲۰۲۴، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به راه‌اندازی عملیات هکری «رابرت» متهم کرد. اما این هکرها در گفت‌و‌گو با رویترز از پاسخ به این اتهام خودداری کردند.

پس از پیروزی ترامپ در انتخابات، گروه «رابرت» به رویترز گفت که دیگر برنامه‌ای برای انتشار اطلاعات ندارد. آن‌ها حتی تا اردیبهشت‌ماه سال جاری اعلام کرده بودند: «رفیق، من بازنشسته‌ام.»

اما این گروه پس از جنگ ۱۲روزه اخیر میان اسرائیل و جمهوری اسلامی که با بمباران سایت‌های هسته‌ای ایران از سوی آمریکا پایان یافت، بار دیگر فعال شده است.

«رابرت» در پیام‌هایی در این هفته به رویترز گفته که در حال برنامه‌ریزی برای فروش ایمیل‌های سرقت‌شده است و از این رسانه خواسته تا موضوع را «رسانه‌ای» کند.

فردریک کاگان، پژوهشگر موسسه امریکن اینترپرایز و کارشناس حوزه جاسوسی سایبری ایران، گفته است جمهوری اسلامی در جریان این درگیری آسیب جدی دیده و به‌احتمال زیاد دستگاه‌های اطلاعاتی‌اش در تلاش‌اند تا به روش‌هایی واکنش نشان دهند که منجر به تشدید اقدام‌های آمریکا یا اسرائیل نشود.

او گفته است: «توضیح پیش‌فرض این است که به همه دستور داده‌اند تا از هر ابزار نامتقارن ممکن استفاده کنند که بعید است باعث از سرگیری فعالیت‌های گسترده نظامی اسرائیل یا آمریکا شود. افشای ایمیل‌های بیشتر، به احتمال زیاد چنین اثری نخواهد داشت.»

با وجود نگرانی‌ها درباره احتمال اقدامات مخرب دیجیتالی از سوی جمهوری اسلامی، هکرهای وابسته به حکومت ایران در جریان درگیری اخیر کم‌سر‌و‌صدا بودند. مقام‌های سایبری آمریکا روز دوشنبه هشدار دادند که شرکت‌های آمریکایی و زیرساخت‌های حیاتی همچنان ممکن است در تیررس حملات سایبری تهران باشند.