اولین گروه از نیروهای پکک بهزودی روند تسلیم سلاح را آغاز میکنند

به گزارش روداو، در چارچوب تصمیم حزب کارگران کُردستان (پکک) برای انحلال خود و پایان دادن به چهار دهه درگیری مسلحانه با ترکیه، اولین گروه از نیروهای این حزب به زودی سلاحهای خود را در اقلیم کُردستان عراق زمین میگذارند.
بر اساس این گزارش و به نقل از دو منبع آگاه، دوشنبه ۹ تیر فرآیند تسلیم سلاح اولین گروه از جنگجویان این حزب در اقلیم کردستان عراق آغاز میشود.
این دو منبع که به شرط محرمانه ماندن هویتشان با روداو صحبت کردند، به این رسانه گفتند فرآیند تسلیم سلاح در ابتدای ماه ژوئیه (تیر ماه) آغاز خواهد شد تا اجرای عملی تصمیم پکک برای انحلال و پایان مبارزه مسلحانه علیه ترکیه کلید بخورد.
یکی از این منابع اعلام کرد عبدالله اوجالان، رهبر زندانی پکک، طی روزهای آینده پیام جدیدی درباره این فرآیند منتشر خواهد کرد و پس از آن روند تسلیم سلاح آغاز میشود.
پکک در ۲۲ اردیبهشت از انحلال خود و پایان چهار دهه مبارزه مسلحانه خبر داد.
این تصمیم در پاسخ به فراخوان اوجالان به منظور پایان دادن به درگیریهای این حزب با دولت ترکیه اتخاذ شد که جان حدود ۴۰ هزار نفر را از هر دو طرف گرفت.
هموار شدن پیگیری مطالبات از مسیر سیاسی و دموکراتیک از دیگر اهداف فراخوان اوجالان بوده است.

جزییات برنامه تسلیم سلاح
دو منبع آگاه روداو خبر دادند تعدادی از جنگجویان پکک که حدود ۲۰ تا ۳۰ نفر برآورد میشوند، بین روزهای ۱۲ تا ۱۹ تیر، در مراسمی در استان سلیمانیه سلاحهای خود را تسلیم خواهند کرد.
یکی از منابع توضیح داد که جنگجویان پس از تسلیم سلاح در این مراسم، به همان مناطقی که اکنون در آن زندگی میکنند باز خواهند گشت و وارد شهرها نخواهند شد.
با وجود آغاز فرآیند صلح، ترکیه همچنان به حمله علیه مواضع پکک در اقلیم کردستان ادامه میدهد.
یکشنبه اول تیر، حملات ترکیه در نزدیکی کوه متینا در استان دهوک که از کانونهای اصلی درگیری به شمار میرود، باعث آتشسوزیهایی شد که هنوز مهار نشده است.
نقش حزب دموکراتیک خلقها در مذاکرات
حزب برابری و دموکراسی خلقها، که بیشتر اعضای آن از کُردهای ترکیه هستند، شنبه ۳۱ خرداد به روداو گفت که بهزودی پیشنهادی برای تشکیل کمیسیونی به منظور نظارت بر فرآیند صلح با پکک به رییس مجلس ترکیه ارائه خواهد داد.
این حزب که نقش میانجی اصلی را در گفتوگوهای صلح بر عهده دارد، چندین بار هیاتهایی را برای ملاقات با اوجالان به زندان اعزام و پیامهای او را منتقل کرده است.
اوزگور اوزل، رهبر حزب جمهوریخواه خلق که اصلیترین حزب مخالف ترکیه است، در مصاحبه اخیرش با روداو گفت که ایده تشکیل این کمیسیون ابتدا از سوی آنها مطرح شده است.
او توصیه کرد که این کمیسیون شامل نمایندگانی از هر ۱۶ حزب سیاسی مجلس باشد و ریاست آن را رییس مجلس ترکیه بر عهده بگیرد.
زکریا یاپیچی اوغلو، رهبر حزب اسلامی کُرد آزاد در ترکیه، اوایل ژوئن به روداو گفت که انتظار دارد پکک در تابستان «اقدامات مشخصی» برای زمین گذاشتن سلاح انجام دهد.
حزب کارگران کُردستان که در سال ۱۹۷۸ تاسیس شد و ابتدا به دنبال ایجاد کشور مستقل کُردی بود اما بعدها تمرکز خود را به سوی کسب حقوق سیاسی و فرهنگی گستردهتر برای کردهای ترکیه معطوف کرد.