ایلان ماسک: از برخی پست‌هایم در رسانه‌های اجتماعی درباره ترامپ پشیمانم

چند روز پس از تنش لفظی شدید با دونالد ترامپ،‌ رییس‌جمهوری آمریکا، ایلان ماسک اعلام کرد از انتشار برخی پست‌هایش درباره او پشیمان است. او این پست‌ها را «زیاده‌روی» خواند، اما مشخص نکرد دقیقا به کدام پست‌ها اشاره دارد.

خبرگزاری رویترز چهارشنبه ۲۱ خرداد در گزارشی با اشاره به این‌که ماسک در پی تنش با ترامپ ۳۴ میلیارد دلار از دارایی شخصی خود را از دست داده، نوشت: «پس از انتشار پست جدید ماسک در شبکه ایکس، سهام تسلا در بازار فرانکفورت ۲.۴۴ درصد افزایش یافت.»

ماسک دو‌شنبه ۱۹ خرداد بعد از چند هفته تنش، اقدام به بازنشر پیامی از ترامپ در حساب ایکس خود کرد. ترامپ در این پیام خواستار بازداشت معترضانی شده بود که در جریان ناآرامی‌ها در لس‌آنجلس با ماسک صورت خود را پوشانده و حاضر شده‌اند.

او ۱۵ خرداد در پستی به روابط قدیمی ترامپ با جفری اپستین، قاچاقچی بدنام کودکان، اشاره کرد، اما دو روز بعد این پست را پاک کرد.

در اوج این‌تنش‌ها، یک منبع آگاه به شبکه سی‌ان‌ان گفت ترامپ در گفت‌وگوهای غیرعلنی با مشاوران و اطرافیانش، از آن‌ها خواسته بررسی کنند که آیا رفتارهای اخیر ماسک، ممکن است به مصرف مواد مخدر مرتبط باشد یا نه.

ترامپ ۱۷ خرداد در پاسخ به این پرسش شبکه ان‌بی‌سی که آیا مایل است رابطه‌اش را با مالک تسلا و اسپیس‌ایکس ترمیم کند، گفت: «نه»، و درباره اینکه آیا فکر می‌کند این رابطه به پایان رسیده نیز پاسخ داد: «فکر می‌کنم بله، همین‌طور است.»

رییس جمهوری آمریکا هم‌زمان هشدار داد اگر ماسک از نامزدهای دموکرات حمایت مالی کند، با «عواقب بسیار جدی» روبه‌رو خواهد شد.

اختلاف ماسک و ترامپ که به‌طور ناگهانی به اتحاد نزدیک آنان پایان داد، از جدال بر سر لایحه کلیدی جمهوری‌خواهان که اخیرا در مجلس نمایندگان به تصویب رسید، آغاز شد.

ماسک که ۲۹ اردیبهشت از سمت خود به‌عنوان رییس اداره بهره‌وری دولت کناره‌گیری کرد، لایحه مالیاتی جدید دولت را «نفرت‌انگیز و شنیع» خواند و گفت این طرح به افزایش بدهی ملی منجر خواهد شد.

مالک تسلا در پستی خواستار استیضاح ترامپ شد و در پستی دیگر گفت برنامه تعرفه‌ای رییس‌ جمهوری آمریکا باعث رکود اقتصادی می‌شود.

ترامپ در روزهای گذشته گفته بود مخالفت ماسک با «لایحه بزرگ و زیبای» دولت، شانس موفقیت آن را به خطر نمی‌اندازد و مطمئن است که این لایحه پیش از ۱۳ تیر در سنا تصویب خواهد شد.