• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

آنچه گذشت

۲۰ خرداد ۱۴۰۴، ۰۷:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا گفت‌وگوی تلفنی خود با بنیامین نتانیاهو را «بسیار خوب» توصیف کرد و گفت درباره مسائل مختلفی از جمله ایران با یکدیگر صحبت کرده‌اند.

ترامپ اعلام کرد که دور بعدی مذاکرات هسته‌ای با جمهوری اسلامی پنج‌شنبه ۲۲ خرداد برگزار خواهد شد.

100%

این در حالی است که اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، گفت دور بعدی گفت‌وگوهای هسته‌ای با آمریکا قرار است یکشنبه ۲۵ خرداد در عمان برگزار شود.

خبرنگار آکسیوس نیز به نقل از یک مقام دولت آمریکا خبر داده بود که مذاکرات یا جمعه ۲۳ خرداد در اسلو پایتخت نروژ یا یکشنبه ۲۵ خرداد در مسقط پایتخت عمان برگزار می‌شود.

کانال ۱۲ اسرائیل گزارش داد که آمادگی‌ها برای حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی در مراحل پایانی قرار دارد و اقدامات نهایی مانند انتقال مهمات و برنامه‌ریزی عملیاتی در حال انجام است.

پیش‌تر رسانه‌های اسرائیلی از گفت‌وگوی ۴۰ دقیقه‌ای دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو خبر دادند و نوشتند که نخست‌وزیر اسرائیل پس از این تماس تلفنی نشستی امنیتی درباره برنامه هسته‌ای ایران با حضور وزیران و مقام‌های ارشد امنیتی برگزار کرده است.

مشروح اخبار روزهای اخیر درباره پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی را اینجا بخوانید

پربازدیدترین‌ها

ضربه سنگین به حزب کارگر در انتخابات محلی و پیروزی گسترده حزب اصلاح بریتانیا
۱

ضربه سنگین به حزب کارگر در انتخابات محلی و پیروزی گسترده حزب اصلاح بریتانیا

۲

جمهوری اسلامی نهاد جدیدی برای کنترل تنگه هرمز ایجاد کرد

۳

کشورها مسافران کشتی تفریحی آلوده به هانتاویروس را ردیابی می‌کنند

۴
تحلیل

آیا ترامپ پیروزی در جنگ ایران را با شکست عوض می‌کند؟

۵

عربستان و کویت محدودیت‌های دسترسی نظامی آمریکا به پایگاه‌ها و حریم هوایی خود را لغو کردند

انتخاب سردبیر

  • بحرین از شناسایی تشکیلات مرتبط با سپاه پاسداران و بازداشت ۴۱ نفر خبر داد

    بحرین از شناسایی تشکیلات مرتبط با سپاه پاسداران و بازداشت ۴۱ نفر خبر داد

  • جنگ نمادها: چرا شکوفایی امارات برای جمهوری اسلامی غیرقابل تحمل است؟
    تحلیل

    جنگ نمادها: چرا شکوفایی امارات برای جمهوری اسلامی غیرقابل تحمل است؟

  • «رویا»؛ زن، دیوار و زندان
    تحلیل

    «رویا»؛ زن، دیوار و زندان

  • ضربه سنگین به حزب کارگر در انتخابات محلی و پیروزی گسترده حزب اصلاح بریتانیا

    ضربه سنگین به حزب کارگر در انتخابات محلی و پیروزی گسترده حزب اصلاح بریتانیا

  • آیا ترامپ پیروزی در جنگ ایران را با شکست عوض می‌کند؟
    تحلیل

    آیا ترامپ پیروزی در جنگ ایران را با شکست عوض می‌کند؟

  • سانسور و رصد کاربران در روبیکا و دیگر پیام‌رسان‌های داخلی
    روایت شما

    سانسور و رصد کاربران در روبیکا و دیگر پیام‌رسان‌های داخلی

•
•
•

مطالب بیشتر

وزیر امنیت داخلی آمریکا: واکنش اداره مهاجرت و گمرک به اعتراضات شدیدتر خواهد شد

۲۰ خرداد ۱۴۰۴، ۰۴:۵۵ (‎+۱ گرینویچ)

کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی ایالات متحده، در گفت‌وگویی با شبکه فاکس‌نیوز اعلام کرد که اعتراضات اخیر علیه سیاست‌های مهاجرتی، باعث تشدید اقدامات نهادهای امنیتی خواهد شد.

او گفت: «هرچه مردم علیه ماموران اجرای قانون خشونت بیشتری به خرج دهند، ما هم شدیدتر ضربه می‌زنیم. شدیدتر از هر زمانی که تاکنون زده‌ایم.»

نوئم افزود: «امروز عملیات بیشتری نسبت به دیروز انجام دادیم و فردا قرار است این تلاش‌ها را دو برابر کنیم. هرچه اعتراضات و خشونت علیه ماموران ادامه یابد، برخورد اداره مهاجرت و گمرک نیز شدیدتر خواهد شد.»

100%

دخالت فدرال در بحران‌های داخلی آمریکا؛ از راهپیمایی سلما تا اعتراضات مهاجرتی در کالیفرنیا

۲۰ خرداد ۱۴۰۴، ۰۴:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

دستور دونالد ترامپ برای فدرال کردن گارد ملی کالیفرنیا، بار دیگر مسئله مداخله دولت فدرال در ناآرامی‌های داخلی ایالت‌ها را به کانون بحث‌های سیاسی در آمریکا بازگردانده است؛ تصمیمی جنجالی که با مخالفت فرماندار ایالت، گوین نیوسام، مواجه شد و به تقابل آشکار با دولت مرکزی انجامید.

شبکه ان‌پی‌آر آمریکا در مقاله‌ای به مرور رویارویی‌های روسای جمهوری ایالات متحده با فرمانداران ایالت‌ها پرداخته و نوشته است این نخستین بار در ۶۰ سال گذشته است که رییس‌جمهوری آمریکا بدون موافقت فرماندار، گارد ملی ایالتی را تحت فرماندهی فدرال درمی‌آورد. پیشتر در سال ۱۹۶۵، لیندون بی. جانسون، رییس‌جمهوری وقت آمریکا، در اقدامی مشابه، گارد ملی آلاباما را برای حمایت از فعالان حقوق مدنی که از شهر سلما به مونتگمری راهپیمایی می‌کردند، اعزام کرد؛ اقدامی تاریخی که در پی امتناع فرماندار ایالت از تضمین امنیت راهپیمایان انجام شد.

متن کامل را می توانید در اینجا بخوانید

100%

شعارنویسی ضدمهاجرتی در مرکز لس‌آنجلس گسترش یافته است

۲۰ خرداد ۱۴۰۴، ۰۴:۳۹ (‎+۱ گرینویچ)

با شدت گرفتن اعتراضات علیه سیاست‌های مهاجرتی دولت دونالد ترامپ، مرکز شهر لس‌آنجلس طی روزهای اخیر شاهد گسترش دیوارنویسی‌های اعتراضی شده است. در محدوده‌ای به وسعت پنج بلوک پیرامون بنای تاریخی «ال پوئبلو» در مرکز لس‌آنجلس، دیوارهای بسیاری با شعارهایی تند علیه اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده (ICE)، رییس‌جمهور، پلیس و گارد ملی پر شده‌اند.

رایج‌ترین شعار، عبارتی دوکلمه‌ای و حاوی الفاظ رکیک است که به‌طور مستقیم نهاد مهاجرت را هدف قرار می‌دهد. دیگر پیام‌های اعتراضی، به زبان‌های انگلیسی و اسپانیایی، از اقدامات دولت ترامپ در خصوص بازداشت مهاجران و استقرار نیروهای نظامی انتقاد کرده‌اند.

حدود ۲۵ درصد از این دیوارنویسی‌ها به زبان اسپانیایی است، که نشان‌دهنده حضور و واکنش پررنگ جامعه لاتین‌تبار نسبت به موج اخیر بازداشت‌ها و اقدامات ضد مهاجرتی در لس‌آنجلس است.

100%

دخالت فدرال در بحران‌های داخلی آمریکا؛ از راهپیمایی سلما تا اعتراضات مهاجرتی در کالیفرنیا

۲۰ خرداد ۱۴۰۴، ۰۴:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)

دستور دونالد ترامپ برای فدرال کردن گارد ملی کالیفرنیا، بار دیگر مسئله مداخله دولت فدرال در ناآرامی‌های داخلی ایالت‌ها را به کانون بحث‌های سیاسی در آمریکا بازگردانده است؛ تصمیمی جنجالی که با مخالفت فرماندار ایالت، گوین نیوسام، مواجه شد و به تقابل آشکار با دولت مرکزی انجامید.

شبکه ان‌پی‌آر آمریکا در مقاله‌ای به مرور رویارویی‌های روسای جمهوری ایالات متحده با فرمانداران ایالت‌ها پرداخته و نوشته است این نخستین بار در ۶۰ سال گذشته است که رییس‌جمهوری آمریکا بدون موافقت فرماندار، گارد ملی ایالتی را تحت فرماندهی فدرال درمی‌آورد. پیشتر در سال ۱۹۶۵، لیندون بی. جانسون، رییس‌جمهوری وقت آمریکا، در اقدامی مشابه، گارد ملی آلاباما را برای حمایت از فعالان حقوق مدنی که از شهر سلما به مونتگمری راهپیمایی می‌کردند، اعزام کرد؛ اقدامی تاریخی که در پی امتناع فرماندار ایالت از تضمین امنیت راهپیمایان انجام شد.

در آن زمان، جانسون با استناد به حکم دادگاه فدرال که برگزاری راهپیمایی را مشروع دانسته بود، در فرمان اجرایی خود اعلام کرد که به‌دلیل «احتمال بروز خشونت داخلی و ممانعت از اجرای قوانین فدرال»، وزیر دفاع مجاز است از نیروهای ارتش و گارد ملی برای محافظت از راهپیمایان استفاده کند.

جورج والاس، فرماندار آلاباما که به جدایی نژادی اعتقاد داشت، نه تنها حاضر به همکاری نشد، بلکه در نطقی تلویزیونی از رییس‌جمهوری خواست خود وارد عمل شود. جانسون در واکنش به این اقدام، او را «حرامزاده‌ای بی‌ارزش» خواند و شخصا کنترل اوضاع را در دست گرفت.

شباهت‌های میان آن مقطع تاریخی و وضعیت امروز آمریکا، به‌ویژه در کالیفرنیا، قابل توجه است. فرماندار نیوسام، اگرچه برخورد با خشونت‌طلبان را ضروری دانسته، اما ریشه بحران را در سیاست‌های تحریک‌آمیز دولت ترامپ دیده و اقدام فدرال برای مداخله نظامی را غیرقابل پذیرش توصیف کرده است.

نمونه‌های دیگری از مداخله فدرال در دهه‌های گذشته نیز در تاریخ ثبت شده‌اند. از جمله در سال ۱۹۹۲، فرماندار وقت کالیفرنیا، پیت ویلسون، از جرج اچ. دبلیو. بوش رییس‌جمهوری وقت خواست برای مقابله با شورش‌های پس از حکم تبرئه ماموران متهم به ضرب و شتم رادنی کینگ یک راننده سیاه‌پوست، نیروهای فدرال اعزام کند. همچنین پس از ترور مارتین لوتر کینگ جونیور در سال ۱۹۶۸ و در جریان ناآرامی‌های دیترویت در سال ۱۹۶۷ نیز ارتش وارد عمل شد.

اما شاید نمونه‌ای که بیش از همه در تاریخ آمریکا برجسته است، ماجرای «نه نفر لیتل راک» در سال ۱۹۵۷ باشد؛ زمانی که فرماندار آرکانزاس با استفاده از گارد ملی ایالتی، جلو ورود دانش‌آموزان سیاه‌پوست به دبیرستانی در لیتل راک را گرفت. در مقابل، دوایت آیزنهاور، رییس‌جمهوری وقت، ضمن فدرال کردن گارد ملی و اعزام لشکر ۱۰۱ هوابرد، اجرای حکم دیوان عالی برای پایان دادن به تبعیض نژادی در مدارس را تضمین کرد.

از آن زمان، روسای جمهوری آمریکا تنها در شرایطی بسیار خاص و بحرانی به فدرال کردن گارد ملی بدون رضایت ایالت‌ها متوسل شده‌اند. با این حال، اقدامات ترامپ در بحبوحه اعتراضات ناشی از یورش‌های اداره مهاجرت، بار دیگر این ابزار قانونی را به سطح اول سیاست داخلی آمریکا آورده است؛ اقدامی که به باور برخی ناظران، بیش از آنکه در خدمت امنیت باشد، در راستای بهره‌برداری سیاسی در سال انتخاباتی تعبیر می‌شود.

برخی از تحلیلگران معتقدند که تکرار الگوی تقابل رییس‌جمهوری با فرمانداران مخالف، نه تنها نشانگر بازگشت به منازعات دهه‌های پرآشوب گذشته آمریکاست، بلکه تهدیدی علیه توازن حساس میان قدرت فدرال و اختیارات ایالتی نیز محسوب می‌شود؛ توازنی که سنگ بنای فدرالیسم آمریکایی بر آن استوار شده است.

وزارت امنیت داخلی آمریکا: بازداشت مهاجران به دو هزار نفر در روز رسیده است

۲۰ خرداد ۱۴۰۴، ۰۴:۲۵ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرد شمار بازداشت‌شدگان توسط اداره مهاجرت و گمرک به دو هزار نفر در روز رسیده است. این رقم نسبت به میانگین روزانه ۳۱۱ نفر در دوره بایدن افزایش قابل‌توجهی دارد.

استفان میلر، مشاور ارشد کاخ سفید و معمار اصلی سیاست‌های مهاجرتی دونالد ترامپ، اواخر ماه مه از مقامات اداره مهاجرت و گمرک خواست تا شمار بازداشت‌ها را به سه هزار نفر در روز افزایش دهند و از عملکرد کنونی آژانس به‌شدت انتقاد کرد.

در عملیات اخیر در لس‌آنجلس، ۱۱۸ نفر از جمله چند فرد دارای سابقه کیفری بازداشت شدند.

100%