بلومبرگ: دولت ترامپ از کشورهای بالکان خواسته مهاجران اخراج‌شده از آمریکا را بپذیرند

دولت دونالد ترامپ در حال مذاکره با صربستان و دیگر کشورهای بالکان است تا مهاجران اخراج‌شده از آمریکا را بپذیرند. به گزارش بلومبرگ، این مذاکرات در چارچوب راهبردی گسترده‌تر انجام می‌شود که هدف آن انتقال مهاجران اخراج‌شده از ایالات متحده به کشورهای ثالث است.

نشریه بلومبرگ پنج‌شنبه ۱۵ خرداد به نقل از منابع آگاه گزارش داد بخش‌های منطقه‌ای وزارت خارجه آمریکا ماموریت یافته‌اند این پیشنهاد را با کشورهای هدف در میان بگذارند.

هنوز مشخص نیست که این رایزنی‌ها به توافقی منجر شده است یا نه.

این پیشنهاد همچنین مهاجرانی را شامل می‌شود که در دوران جو بایدن، رییس‌جمهوری پیشین آمریکا، به‌طور موقت از حمایت قانونی برخوردار شده بودند.

کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا از اظهارنظر در این‌ باره خودداری کرده‌اند. وزارت خارجه صربستان نیز پاسخی به پرسش‌های بلومبرگ نداد.

دیوان عالی آمریکا ۹ خرداد به دولت ترامپ اجازه داد وضعیت قانونی موقت حدود ۵۰۰ هزار مهاجر از کشورهای کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا را لغو کند.

یکی از منابع آگاه در همین رابطه به بلومبرگ گفت دولت ترامپ اکنون در پی یافتن مقصدی برای اخراج این افراد است.

روزنامه وال‌استریت ژورنال پیش‌تر گزارش داده بود ایالات متحده برای انتقال مهاجران اخراج‌شده، رایزنی‌هایی با برخی کشورهای بالکان، از جمله مولداوی و کوزوو، انجام داده است.

صربستان از جنبه‌ای دیگر نیز برای خانواده ترامپ اهمیت ویژه‌ای دارد. پایتخت این کشور، بلگراد، میزبان پروژه‌ای ساختمانی به نام «ترامپ تاور» است؛ طرحی که اجرای آن بر عهده یک شرکت سرمایه‌گذاری‌ وابسته به جرد کوشنر، داماد ترامپ، است.

دونالد ترامپ جونیور، فرزند ارشد ترامپ، تاکنون چندین‌ بار به صربستان سفر کرده است. او اسفند ۱۴۰۳ با الکساندر وویچیچ، رییس‌جمهوری صربستان، دیدار کرد.

در جریان تازه‌ترین سفرش در فروردین‌ماه، ترامپ جونیور در ضیافت شامی با حضور وویچیچ شرکت کرد و هم‌زمان به بررسی فرصت‌های تجاری در اروپای شرقی پرداخت.

صربستان که رویکردی متوازن میان شرق و غرب را دنبال می‌کند، در دوران ریاست‌جمهوری بایدن نیز ارتباط خود با چهره‌های جریان «ماگا» (عظمت را به آمریکا بازگردانیم) حفظ کرده بود.

پس از پیروزی ترامپ در انتخابات اخیر، رییس‌جمهوری صربستان از نخستین رهبرانی بود که با او تماس گرفت و پیروزی‌اش را تبریک گفت.

صربستان تنها کشوری نیست که با درخواست استقرار مهاجران در خاک خود مواجه شده است.

ایتالیا و آلبانی پیش‌تر توافق کرده بودند تا در خاک آلبانی مراکزی ویژه اسکان مهاجران غیرقانونی ایجاد کنند؛ مهاجرانی که در مسیرهای دریایی رهگیری و از ورود به ایتالیا بازداشته می‌شوند.

به گزارش بلومبرگ، مذاکرات دولت ترامپ با کشورهای بالکان در حالی جریان دارد که روند اخراج مهاجران از ایالات متحده شدت گرفته است؛ اقدامی که هم‌زمان با چالش‌های قضایی روبه‌روست.

تاکنون بیش از ۲۰۰ مهاجر که اکثر آن‌ها شهروندان ونزوئلا هستند، به زندانی در السالوادور فرستاده شده‌اند.

در همین حال، دولت ترامپ برای سرعت‌ بخشیدن به روند اخراج مهاجران، به قانونی متوسل شده که پیش‌تر تنها در شرایط جنگی به اجرا درمی‌آمد.

این قانون به رییس‌جمهوری اجازه می‌دهد تا اتباع کشورهایی را که آمریکا را تهدید به «تهاجم یا اقدام خصمانه» کرده‌اند، بدون رعایت تشریفات معمول از کشور اخراج کند.