تشکیلات خودگردان از مرگ ۲۹ کودک و سالمند در اثر گرسنگی در غزه خبر داد

وزیر بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد در روزهای اخیر، ۲۹ کودک و سالمند در نوار غزه به‌دلیل گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند و جان هزاران نفر دیگر نیز در معرض خطر قرار دارد.

پس از ۱۱ هفته محاصره، اسرائیل سرانجام مجوز عبور نخستین کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه را صادر کرده و قرار است این کمک‌های غذایی از پنج‌شنبه اول خرداد وارد غزه شوند.

با این حال، مقام‌های فلسطینی و سازمان‌های امدادی می‌گویند این کمک‌ها تنها قادر به تامین بخش کوچکی از نیازهای واقعی ساکنان غزه خواهد بود.

ماجد ابو رمضان، وزیر بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین، اول خرداد نسبت به تشدید بحران انسانی در غزه هشدار داد و اعلام کرد ۲۹ کودک و سالمند در روزهای اخیر به‌دلیل گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند.

بیشتر بخوانید: نتانیاهو: برای تداوم حمایت آمریکا، با ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه موافقت کردیم

پیش‌تر در ۳۰ اردیبهشت، تام فلچر، رییس آژانس هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت بحرانی در نوار غزه هشدار داد در صورتی که کمک‌های حیاتی «به‌موقع» به این منطقه نرسد، ممکن است ۱۴ هزار کودک جان خود را از دست بدهند.

در واکنش به این هشدار، وزیر بهداشت تشکیلات خودگردان تاکید کرد برآورد ۱۴ هزار کودک در معرض خطر «کاملا واقع‌بینانه» است و احتمال می‌رود شدت واقعی بحران از این رقم هم فراتر باشد.

از اسفندماه، اسرائیل به‌طور کامل ورود هرگونه محموله به غزه را متوقف کرده و می‌گوید کمک‌های بشردوستانه به‌جای مردم، به دست نیروهای حماس می‌رسد؛ اتهامی که این گروه آن را رد می‌کند.

پیش‌تر یک نهاد بین‌المللی هشدار داد نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر از ساکنان غزه در معرض گرسنگی قرار دارند.

بیشتر بخوانید: پاپ لئو: اسرائیل اجازه ورود کمک‌های انسان‌دوستانه به نوار غزه را صادر کند

ورود محموله‌های آرد برنامه جهانی غذا به شهر دیر البلح در مرکز نوار غزه، اول خرداد
ورود محموله‌های آرد برنامه جهانی غذا به شهر دیر البلح در مرکز نوار غزه، اول خرداد

وضعیت بیمارستان‌های غزه

وزیر بهداشت تشکیلات خودگردان در ادامه اظهارات خود اعلام کرد تنها «تعداد بسیار کمی محموله در حدود ۹۰ تا ۱۰۰ کامیون» به مناطق جنوبی و مرکزی غزه وارد شده‌اند.

ابورمضان در پاسخ به پرسشی درباره وجود اقلام دارویی در محموله‌های بشردوستانه گفت: «تا جایی که می‌دانم تنها آرد برای نانوایی‌ها ارسال شده است.»

او اضافه کرد از مجموع ۳۶ بیمارستان غزه، تنها هفت یا هشت مرکز آن هم به‌صورت محدود فعالیت دارند و بیش از ۹۰ درصد داروها و تجهیزات پزشکی به‌دلیل محاصره اسرائیل به پایان رسیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اتحادیه اروپا به‌دلیل نگرانی‌ها از وضعیت غزه توافق با اسرائیل را بررسی می‌کند

بن‌بست در مذاکرات آتش‌بس

ارتش اسرائیل اول خرداد با اعلام گسترش عملیات نظامی خود، به ساکنان ۱۴ محله در شمال غزه هشدار داد محل سکونت خود را ترک کنند.

هم‌زمان، رسانه‌های عبری‌زبان گزارش دادند بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، تصمیم گرفته است به‌دلیل ادامه‌ بن‌بست در مذاکرات غیرمستقیم با حماس برای دستیابی به توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها، کل هیات اسرائیلی را از قطر فرا بخواند.

یک مقام اسرائیلی در همین ارتباط گفت حماس «پاسخی به پیشنهاد آمریکا که اسرائیل با آن موافقت کرده، نداده است و همچنان بر مواضع خود در مخالفت با توافق پافشاری می‌کند».

این مقام که هویتش در رسانه‌های عبری‌زبان فاش نشده، افزود: «اگر تغییری حاصل شود و حماس این پیشنهاد را بپذیرد، هیات اسرائیلی فورا به هر مکان لازم اعزام خواهد شد.»

نتانیاهو ۳۰ اردیبهشت اعلام کرده بود اعضای بلندپایه تیم مذاکره‌کننده اسرائیل پس از یک هفته گفت‌وگوهای فشرده در دوحه به اسرائیل بازمی‌گردند، در حالی که چند نماینده در سطح کارشناسی همچنان در قطر باقی می‌مانند.