پاپ لئو: اسرائیل اجازه ورود کمکهای انساندوستانه به نوار غزه را صادر کند

پاپ لئو چهاردهم از اسرائیل خواست تا اجازه ورود کمکهای انساندوستانه به نوار غزه را پس از هفتهها محاصره صادر کند. همزمان، سازمان پزشکان بدون مرز از کمبود شدید چنین کمکهایی در غزه انتقاد کرد.
لئو چهاردهم که به تازگی به مقام پاپی انتخاب شده، چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت در سخنرانی هفتگی خود در میدان سن پیتر گفت: «درخواستم را برای اجازه ورود کمکهای انساندوستانه (به غزه) و پایان دادن به خصومتها تکرار میکنم، هزینه سنگین این درگیریها را کودکان، سالمندان و بیماران میپردازند.»
سازمان پزشکان بدون مرز نیز هشدار داد که مقدار ناچیز کمکهایی که اکنون وارد غزه میشود «تنها سرپوشی است» تا وانمود شود محاصره پایان یافته است. این سازمان امدادی تاکید کرد که وضعیت انسانی در غزه همچنان در شرایط بحرانی قرار دارد.
فرزندانمان به آرامی جان میدهند
در تایید این هشدارها، رویترز گزارش داد که هر روز صدها فلسطینی به آشپزخانههای سوپ در غزه جنگزده هجوم میبرند. آنها با اضطراب و درماندگی قابلمههای خود را تکان میدهند و برای دریافت اندکی غذا تلاش میکنند.
در میان این جمعیت آشفته، محمود الحو، پدر چهار فرزند، نیز برای زنده ماندن فرزندانش تلاش میکند. به نوشته رویترز، این مرد ۳۹ ساله هر روز به دنبال غذا در میان ویرانههای جبالیا در شمال غزه میگردد و تا شش ساعت در میان جمعیت هراسان منتظر میماند تا به سختی غذایی کافی برای خانوادهاش بیابد.
الحو به رویترز میگوید: «من دختر بیماری دارم. نمیتوانم چیزی برایش فراهم کنم. نه نانی هست، نه هیچ چیز دیگری.»

او هر روز از ساعت هشت صبح جلوی آشپزخانه منتظر میماند، فقط برای گرفتن یک بشقاب سوپ برای شش نفر در حالی که به گفته او این مقدار حتی برای یک نفر هم کافی نیست.
محاصره غزه و تشدید درگیریها
به گزارش پزشکان بدون مرز، اسرائیل از اسفند سال گذشته ورود دارو، غذا و سوخت را به غزه مسدود کرده که باعث شده کارشناسان بینالمللی نسبت به قحطی قریبالوقوع در این منطقه محاصره شده که خانه دو میلیون و ۳۰۰ هزار فلسطینی است، هشدار دهند.
پاسکال کوایسارد، هماهنگکننده اضطراری پزشکان بدون مرز در خان یونس میگوید: «تصمیم مقامات اسرائیلی برای اجازه ورود مقدار ناچیزی کمک به غزه پس از ماهها محاصره هوایی، نشاندهنده قصد آنها برای اجتناب از اتهام گرسنگی دادن به مردم غزه است، در حالی که در واقع (این مقدار از کمکها) آنها را به زحمت زنده نگه میدارند.»
وضعیت وخیم سیستم درمانی غزه
بنا بر گزارش پزشکان بدون مرز، در هفته گذشته، دستکم ۲۰ مرکز درمانی در نوار غزه آسیب دیده و به صورت نسبی یا کامل از چرخه خدماترسانی خارج شدهاند. این امر در پی گسترش عملیات نظامی اسرائیل، افزایش بمبارانها و صدور دستورهای گسترده تخلیه مناطق مسکونی رخ دادهاست.
طبق اعلام وزارت بهداشت غزه، پس از محاصره بیمارستان اندونزیایی، همه بیمارستانهای عمومی در شمال غزه اکنون از کار افتادهاند. بیمارستان صحرایی پزشکان بدون مرز در دیرالبلح در روزهای اخیر با افزایش ۱۵۰ درصدی ظرفیت تخت مواجه شده است.
جستوجوی روزانه برای غذا
خبرنگار رویترز در ادامه مینویسد که الحو پس از دریافت سهم اندک غذا، پلهها را به سوی آپارتمان یک اتاقهاش بالا میرود، جایی که فرزندانش چشمانتظار نشستهاند. او سوپ را با دقت در کاسههای کوچک فلزی میان چهار فرزند خود و دو فرزند برادرش تقسیم میکند.
کودکان در سکوت و به آرامی غذا میخورند.
الحو با نگاهی به کاسههای کوچک سوپ میگوید: «شکر خدا، این غذا صبحانه، ناهار و شام ماست.» او اضافه میکند روز گذشته خانوادهاش هیچ غذایی برای خوردن نداشتند.
این پدر فلسطینی در پایان به خبرنگار میگوید: «امیدوارم همه کنار ما بایستند. فرزندان ما به آرامی در حال جان دادن هستند.»
بر اساس آمار مقامات بهداشتی فلسطین، جنگ غزه که اکنون وارد بیستمین ماه خود شده، تاکنون جان بیش از ۵۳ هزار فلسطینی را گرفته و نظام بهداشتی غزه را تقریبا به طور کامل فلج کرده است.

گزارش سازمان ملل متحد حاکی است که در حال حاضر تنها حدود هزار تخت بیمارستانی فعال در سراسر نوار غزه باقی مانده است. این در حالی است که پیش از آغاز درگیریها، ظرفیت بستری در این منطقه ۳۵۰۰ تخت بوده است.
این وضعیت نشاندهنده کاهش چشمگیر توان درمانی غزه در شرایطی است که نیاز به خدمات پزشکی به شدت افزایش یافته است