کشته شدن ۹ نفر در حمله روسیه؛ اوکراین می‌گوید تنها ساعاتی پس از گفت‌وگوهای صلح اتفاق افتاد

مقام‌های اوکراینی شنبه اعلام کردند در پی حمله پهپادی روسیه به یک دستگاه اتوبوس در منطقه سومی، ۹ نفر کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند. حمله‌ای که تنها چند ساعت پس از برگزاری نخستین دور گفت‌وگوی مستقیم میان مسکو و کی‌یف در سال‌های اخیر روی داد.

پلیس ملی اوکراین شنبه ۲۷ اردیبهشت در پیامی در شبکه تلگرام نوشت: «این فقط یک گلوله‌باران دیگر نیست. این یک جنایت جنگی با خونسردی تمام است.»

به گزارش خبرگزاری دولتی تاس روسیه، وزارت دفاع این کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای روسیه با پهپاد به محل استقرار تجهیزات نظامی اوکراین در منطقه سومی حمله کرده‌اند.

گفت‌وگوهای مقام‌های روس و اوکراینی که جمعه در استانبول ترکیه برگزار شد، نتوانست به توافقی برای آتش‌بس موقت منجر شود.

این نخستین گفت‌وگوی مستقیم میان دو طرف از ماه‌های ابتدایی جنگی بود که روسیه در فوریه ۲۰۲۲ آغاز کرده است.

ایهور تکاچنکو، رییس اداره نظامی منطقه سومی، در پیامی تلگرامی گفت عملیات نجات در محل در حال انجام است.

پلیس اوکراین همچنین تصاویری منتشر کرده که در آن یک دستگاه ون مسافربری آبی‌رنگ دیده می‌شود که به‌شدت آسیب دیده، سقف آن از جا کنده شده و شیشه‌هایش فرو ریخته‌اند.

خبرگزاری رویترز اعلام کرد نمی‌تواند به طور مستقل گزارش‌های طرف‌های اوکراینی و روسی را راستی‌آزمایی کند.

هر دو طرف حمله به غیرنظامیان را انکار می‌کنند اما هزاران نفر در این جنگ جان باخته‌اند که اکثر قریب به اتفاق آن‌ها شهروندان اوکراینی بوده‌اند.

از سوی دیگر گزارشی تازه از موسسه اقتصاد استکهلم که برای نشست وزیران دارایی اتحادیه اروپا تهیه شد، هشدار می‌دهد اقتصاد روسیه با وجود ظاهر نسبتا باثبات، در واقع به‌دلیل ساختار جنگی و فشار تحریم‌های غرب، به‌شکلی فزاینده «در شرایط شکننده و ناپایدار» قرار گرفته است.

رویترز ۲۵ اردیبهشت و پیش از برگزاری مذاکرات روسیه و اوکراین در استانبول، در گزارشی نوشت: «روسیه به‌دلیل جنگ و تحریم‌ها در مسیر ناپایداری قرار دارد.»

این گزارش که بر اساس یافته‌های موسسه اقتصاد استکهلم تهیه شده، نشان می‌دهد هرچند تزریق مالی از سوی دولت روسیه در چارچوب اقتصاد جنگی در کوتاه‌مدت مانع سقوط اقتصادی شده اما «اتکا به تامین مالی مبهم، تخصیص نادرست منابع و کاهش ذخایر بودجه‌ای»، مسیر اقتصاد روسیه را در بلندمدت با بی‌ثباتی جدی روبه‌رو کرده است.

موسسه اقتصاد استکهلم با رد روایت رسمی کرملین تاکید کرده که برخلاف آنچه روسیه می‌گوید، «زمان به نفع این کشور نیست».

دولت روسیه اعلام کرده است تولید ناخالص داخلی‌ این کشور در سال ۲۰۲۴ با رشد ۴/۳ درصدی همراه بوده؛ رقمی که در ادامه رشد ۳/۶ درصدی سال ۲۰۲۳ اعلام شده است.

توربیورن بکر، رییس موسسه اقتصاد استکهلم که این گزارش را به اتحادیه اروپا ارائه کرده، تاکید کرد داده‌های رسمی اقتصادی روسیه نمی‌تواند مبنای ارزیابی باشد، چرا که مسکو به احتمال زیاد نرخ واقعی تورم را کمتر از واقعیت اعلام می‌کند و همین موضوع، باعث گمراهی در محاسبه رشد اقتصادی واقعی روسیه می‌شود.