اجلاس سران اتحادیه عرب در بغداد؛ عراق خواستار همکاری برای برقراری ثبات در منطقه شد

عبداللطیف جمال رشید، رییسجمهوری عراق، در سخنرانی خود در آغاز اجلاس سران اتحادیه عرب در بغداد، بر لزوم تلاش برای برقراری ثبات در منطقه تاکید کرد.
سی و چهارمین اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه عرب شنبه ۲۷ اردیبهشت با شعار «گفتوگو، همبستگی و توسعه» در بغداد آغاز به کار کرد.
رییسجمهوری عراق در سخنرانی افتتاحیه این اجلاس خواستار همکاری کشورهای عربی برای عبور از «شرایط پیچیده و چالشهای خطرناک» منطقه شد.
انتقال ریاست اجلاس از بحرین به عراق
عبداللطیف بن راشد الزیانی، وزیر امور خارجه بحرین، به نمایندگی از حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه این کشور، در مراسم افتتاحیه اجلاس اتحادیه عرب سخنرانی کرد و ریاست اجلاس را بهطور رسمی به عراق تحویل داد.
الزیانی با اشاره به میزبانی منامه از اجلاس پیشین اتحادیه عرب، آن را تجربهای ارزشمند دانست و گفت: «بحرین به شراکت حقیقی منجر به توسعه و ثبات پایدار امید دارد.»
او افزود در اجلاس بحرین، طرحهای مهمی برای گسترش همکاریها میان کشورهای عربی به تصویب رسید.
وزیر خارجه بحرین همچنین از کشورهای عربی بهدلیل حمایت از نامزدی منامه برای عضویت غیردائم در شورای امنیت سازمان ملل متحد قدردانی کرد.
بیشتر بخوانید: سفر علنی فرمانده نیروی قدس سپاه به عراق؛ قاآنی در بغداد بهدنبال چیست؟
ضرورت ابتکار عمل برای تقویت ثبات منطقه
پس از انتقال ریاست اجلاس، رییسجمهوری عراق در سخنرانی افتتاحیه خود گفت این اجلاس در شرایطی برگزار میشود که «سایه جنگ، امنیت و ثبات منطقه را تهدید میکند و مانعی در مسیر تلاشها برای توسعه و آرمانهای آینده ما است».
رشید افزود: «اجلاس بغداد در سایه شرایط بسیار پیچیده و چالشهای خطرناکی برگزار میشود که امنیت کشورها و سرنوشت ملتهای ما را تهدید میکند. این وضعیت ایجاب میکند ابتکار عمل و تحرک فوری برای تقویت فرصتهای ثبات عربی، منطقهای و بینالمللی در دستور کار قرار گیرد.»
او همچنین بر پایبندی به اصول سازمان ملل و قواعد حقوق بینالملل تاکید کرد و گفت: «عراق بر اهمیت حل و فصل اختلافات از طریق روشهای مسالمتآمیز و گفتوگوهای دوجانبه مستقیم یا از طریق میانجیها تاکید میکند. ما سیاست دیکته کردن، دخالتهای خارجی و استفاده از زور را مردود میدانیم.»
این اظهارات در حالی مطرح میشوند که ادامه عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه، حملات حوثیهای یمن به اسرائیل، پرونده هستهای جمهوری اسلامی، تحولات سوریه و تلاشها برای تشکیل کشور مستقل فلسطین موجب پیچیدهتر شدن معادلات خاورمیانه شده است.
بیشتر بخوانید: جروزالم پست از توافق اولیه احمد الشرع برای عادیسازی روابط با اسرائیل خبر داد

حمایت از فلسطین
رییسجمهوری عراق در ادامه سخنان خود بر حمایت از فلسطین تاکید کرد و گفت: «ما بر موضع خود در خصوص دستیابی ملت فلسطین به حقوق خود در سرزمین ملیشان و رد تمامی تلاشهای مرتبط با سیاست کوچ اجباری تحت هر شرایط یا عنوانی پافشاری میکنیم.»
او با تاکید بر اهمیت یکپارچگی مواضع کشورهای عربی در برابر چالشهای منطقهای افزود: «امروز ما موظفیم بر نقاط مشترک خود تمرکز کنیم و از هر آنچه وحدت ما را به خطر میاندازد، پرهیز کنیم. پیوند خون، دین و تاریخ مشترک، ما را بهسوی همکاری و اقدام مشترک هدایت میکند.»
رشید در پایان سخنان خود ضمن خوشامدگویی به سران و نمایندگان کشورهای عربی، آغاز به کار رسمی سی و چهارمین اجلاس سران اتحادیه عرب به ریاست عراق را اعلام کرد.
ترامپ ۱۶ بهمن سال گذشته در نشست خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، از طرح خود برای مالکیت ایالات متحده بر نوار غزه و جابهجایی ساکنان آن خبر داد.
شبکه انبیسینیوز ۲۷ اردیبهشت به نقل از پنج منبع آگاه گزارش داد دولت ترامپ در حال بررسی طرحی برای انتقال دائمی تا یک میلیون فلسطینی از نوار غزه به لیبی است.