کاخ کرملین: برای سفر پوتین به ایران دعوت‌نامه دریافت کرده‌ایم

تصویری از آخرین سفر پوتین به تهران و دیدار با علی خامنه‌ای - ۲۸ تیر ۱۴۰۱
تصویری از آخرین سفر پوتین به تهران و دیدار با علی خامنه‌ای - ۲۸ تیر ۱۴۰۱

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، دعوت‌نامه‌ای برای سفر به ایران دریافت کرده اما هنوز تاریخی برای این سفر تعیین نشده است.

پسکوف چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت با اعلام این خبر گفت: «به‌ محض نهایی شدن تاریخ، اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.»

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی، ۲۲ اردیبهشت اعلام کرد که سفر پوتین به ایران «در حال برنامه‌ریزی» است.

بیشتر بخوانید: ایران در حال آماده‌ شدن برای سفر پوتین به تهران است

مسکو و تهران در دی‌ماه ۱۴۰۳ یک توافق‌نامه مشارکت راهبردی ۲۰ ساله امضا کردند. دو کشور همچنین به یکدیگر تسلیحات عرضه کرده‌اند و روسیه از آنچه «حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای» خوانده، حمایت کرده است.

پسکوف با بیان این‌که «عمق روابطمان در حوزه‌های گوناگون را بسیار مهم می‌دانیم» تاکید کرد: «ما برای مشارکت با این کشور ارزش زیادی قائلیم.»

پوتین آخرین بار در تیر‌ماه سال ۱۴۰۱ و در دوران ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی به تهران سفر کرد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در آن دیدار خواهان نهایی شدن قراردادهای جمهوری اسلامی و روسیه در زمینه نفت و گاز و سایر تفاهم‌نامه‌های بلند مدت شد.

در همین رابطه بخوانید: ۱۸ سال دیدار و نامه‌نگاری تهران و مسکو

پس از انتشار خبر ارسال نامه دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا به خامنه‌ای در اسفند ۱۴۰۳ و آغاز مذاکرات جمهوری اسلامی و آمریکا، ۳۰ فروردین‌ماه، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه از سفر به روسیه، برای تسلیم نامه خامنه‌ای به پوتین خبر داد.

روسیه به همراه چین، دو متحد جمهوری اسلامی در جریان توافق هسته‌ای موسوم به برجام بودند. این کشور همواره از مذاکره با جمهوری اسلامی و توافق در برنامه هسته‌ای دفاع کرده است.

هم‌زمان با مذاکرات جمهوری اسلامی و آمریکا که در آن برخلاف برجام، کشورهای اروپایی، چین و روسیه حضور ندارند، جمهوری اسلامی نگران فعال شدن مکانیسم ماشه است.

در جریان اوج گرفتن تنش بین جمهوری اسلامی و آمریکا که با تهدید حمله نظامی از سوی ترامپ آغاز شد، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، ۱۲ فروردین هشدار داد هرگونه حمله به زیرساخت‌های هسته‌ای حکومت ایران می‌تواند پیامدهایی فاجعه‌بار برای کل منطقه به همراه داشته باشد.

او از آنچه «اولتیماتوم‌های ترامپ» خواند، انتقاد کرد.

۲۰ فروردین نیز سخنگوی وزارت خارجه روسیه در یک موضع‌گیری درباره تقابل تهران و واشینگتن گفت که جهان از تهدیدهای مداوم علیه حکومت ایران خسته شده و بمباران مواضع جمهوری اسلامی به صلح نخواهد انجامید.