وزیر خارجه آلمان در سفر به اسرائیل بر خلع سلاح حماس و راه‌حل سیاسی برای جنگ غزه تاکید کرد

یوهان واده‌فول، وزیر خارجه آلمان (سمت چپ) و گیدون سعار، همتای اسرائیلی او، اورشلیم، ۲۱ اردیبهشت
یوهان واده‌فول، وزیر خارجه آلمان (سمت چپ) و گیدون سعار، همتای اسرائیلی او، اورشلیم، ۲۱ اردیبهشت

یوهان واده‌فول، وزیر امور خارجه آلمان، که به اسرائیل سفر کرده است، خلع سلاح حماس برای پایان دادن به جنگ غزه را ضروری دانست و در عین حال تاکید کرد این مناقشه راه‌حل نظامی ندارد.

واده‌فول یک‌شنبه ۲۱ اردیبهشت در اورشلیم گفت: «من باور ندارم که بتوان از طریق راه‌حل نظامی، این درگیری را به‌طور دائمی خاتمه داد. با این حال، خلع سلاح حماس و پایان دادن به کنترل نظامی این گروه بر غزه، ضرورتی فوری است.»

او افزود آلمان برای تامین امنیت اسرائیل هر اقدامی را که ضروری باشد انجام خواهد داد، اما این بدان معنا نیست که برلین نمی‌تواند از اسرائیل انتقاد کند.

وزیر خارجه آلمان در عین حال تاکید کرد انتقادات از اسرائیل «نباید به یهودستیزی منجر شود».

واده‌فول در سفر به اسرائیل با گیدون سعار، وزیر امور خارجه این کشور، دیدار و گفت‌وگو کرد.

در هفته‌های اخیر، ادامه عملیات ارتش اسرائیل در نوار غزه و افزایش تلفات غیرنظامی در این منطقه انتقادات بسیاری را برانگیخته است.

ارتش اسرائیل ۲۰ اردیبهشت اعلام کرد در آستانه پایان دادن به حضور نیروهای مسلح فلسطینی و شکست کامل آن‌ها در شهر رفح در جنوب نوار غزه است.

بیشتر بخوانید: ارتش اسرائیل برای گسترش عملیات در غزه ده‌ها هزار نیروی ذخیره را فراخواند

واده‌فول: مطمئن نیستم عملیات نظامی در درازمدت به امنیت اسرائیل کمک کند

وزیر خارجه آلمان در ادامه اظهارات خود در اورشلیم، به عملیات ارتش اسرائیل در غزه اشاره کرد و گفت: «من مطمئن نیستم که همه اهداف راهبردی اسرائیل از این طریق قابل تحقق باشد و اینکه آیا این رویکرد در بلندمدت به تامین امنیت اسرائیل کمک خواهد کرد یا نه.»

واده‌فول خواستار «بازگشت به مذاکرات جدی برای برقراری آتش‌بس» شد و اضافه کرد بازسازی غزه به یک راه‌حل سیاسی «بدون حضور حماس» نیاز دارد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شوند که یک مقام ارشد حماس ششم اردیبهشت اعلام کرد این گروه مسلح تحت حمایت جمهوری اسلامی آماده برقراری آتش‌بس چندساله با اسرائیل در نوار غزه است، اما به خلع سلاح تن نخواهد داد.

بیشتر بخوانید: اسرائیل طرح تسلط کامل بر نوار غزه و ورود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه را تایید کرد

سعار: حماس نباید به کمک‌های بشردوستانه دست پیدا کند

وزیر خارجه اسرائیل در نشست خبری مشترک با همتای آلمانی خود در اورشلیم اعلام کرد اسرائیل از طرح آمریکا برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه «کاملا حمایت می‌کند».

سعار گفت: «کمک‌های بشردوستانه از طریق صندوقی خصوصی و بر پایه اصول تعیین‌شده از سوی دولت آمریکا توزیع خواهد شد. این سازوکار کمک‌ها را مستقیما به مردم خواهد رساند. نباید اجازه داد حماس هیچ‌گونه دسترسی به این [کمک‌ها] نداشته باشد.»

او افزود ارتش اسرائیل مسئول توزیع کمک‌ها در غزه نخواهد بود و تنها «امنیت پیرامونی را تامین می‌کند».

پیش‌تر در ۱۹ اردیبهشت مایک هاکبی، سفیر آمریکا در اسرائیل، اعلام کرد به‌زودی ساز و کار جدیدی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه با حمایت واشینگتن آغاز خواهد شد که در چارچوب آن، اسرائیل تنها در «تامین امنیت نظامی لازم در منطقه جنگی» دخالت دارد.

این در حالی است که صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) طرح اسرائیل و آمریکا برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را مورد انتقاد قرار داد و اعلام کرد این طرح باعث افزایش رنج کودکان و خانواده‌ها در غزه خواهد شد.

جیمز اِلدِر، سخنگوی یونیسف، ۱۹ اردیبهشت گفت: «استفاده از کمک‌های بشردوستانه به‌عنوان طعمه‌ای برای وادار کردن مردم به جابه‌جایی، به‌ویژه از شمال به جنوب [غزه]، مردم را در برابر انتخابی غیرممکن قرار می‌دهد: انتخاب میان آوارگی و مرگ.»