فریدرش مرتس در دومین رایگیری پارلمان، صدراعظم آلمان شد
فریدریش مرتس، سیاستمدار محافظهکار آلمانی، در دومین دور رایگیری در پارلمان این کشور، صدراعظم شد.
فریدریش مرتس، سیاستمدار محافظهکار آلمانی، در دومین دور رایگیری در پارلمان این کشور، صدراعظم شد.
در این رایگیری مخفی که عصر سهشنبه ۱۶ اردیبهشت برگزار شد، مرتس با کسب ۳۲۵ رای اعضای پارلمان فدرال، دهمین صدراعظم آلمان شد.
او که در دور اول رایگیری در پارلمان نتوانسته بود حدنصاب ۳۱۶ رای از مجموع ۶۳۰ رای نمایندگان را به دست آورد، با توافق احزاب آلمان یکبار دیگر طبق قانون اساسی خود را در معرض رای نمایندگان قرار داد.
مرتس در دور نخست رایگیری که صبح سهشنبه برگزار شد، تنها موفق به کسب ۳۱۰ رای شده بود. این رقم حتی کمتر از شمار کرسیهایی بود که ائتلاف او، متشکل از احزاب دموکرات مسیحی، سوسیال مسیحی و سوسیال دموکرات، در پارلمان آلمان در اختیار دارد.
با توافق «احزاب دموکراتیک» دور دوم رایگیری در روز جاری (سهشنبه) برگزار شد.
از زمان پایان جنگ جهانی دوم تاکنون، همه نامزدهای صدراعظمی موفق شده بودند در همان دور نخست رایگیری از پارلمان رای اعتماد بگیرند و ناکام ماندن مرتس، رویدادی کمسابقه در عرصه سیاسی آلمان به شمار میرود.
بیشتر بخوانید: پیروزی حزب دموکرات مسیحی در آلمان و دو برابر شدن آرای حزب مورد حمایت ترامپ
بر اساس قوانین، مجلس سفلی پارلمان آلمان (بوندستاگ) ۱۴ روز فرصت داشت تا نامزدی را با اکثریت آرا بهعنوان صدراعظم انتخاب کند.
در صورتی که این فرآیند به نتیجه نمیرسید، قانون اساسی آلمان به رییسجمهوری اجازه میداد یا نامزدی را که بیشترین رای را به دست آورده بهعنوان صدراعظم منصوب کند، یا با صدور دستور انحلال بوندستاگ، انتخابات سراسری جدیدی برگزار کند.
الیس وایدل، یکی از دو رهبر حزب راستگرای «آلترناتیو برای آلمان»، پس از ناکام ماندن مرتس در تصدی سمت صدراعظمی در دور نخست رایگیری، از آن بهعنوان «روزی خوب برای آلمان» یاد کرده و خواستار کنارهگیری مرتس و برگزاری مجدد انتخابات سراسری شده بود.
آلترناتیو برای آلمان دومین حزب بزرگ در بوندستاگ به شمار میرود.
سازمان اطلاعات فدرال آلمان، ۱۳ اردیبهشت این حزب را بهطور رسمی در فهرست گروههای «افراطی» قرار داد تا امکان نظارت دقیق و گستردهتر بر این حزب فراهم شود.
بیشتر بخوانید: هشدار مرتس: برای اروپا پنج دقیقه به نیمهشب باقی مانده است
بودو راملو، نایبرییس پارلمان آلمان، در پی ناکامی غیرمنتظره مرتس در کسب حدنصاب لازم برای صدراعظمی در دور نخست رایگیری، از فراکسیون حزب چپ خواسته بود تا با برگزاری هرچه سریعتر نشست جدید پارلمان موافقت کند.
مرتس ۱۵ اردیبهشت کابینه کامل خود را معرفی کرد و وعده داد دولتش بهسرعت برای اصلاح بزرگترین اقتصاد اروپا وارد عمل شود.