ستاد امر به معروف در این پیامکها نوشته که زنان را بدون «رعایت پوشش قانونی» در سطح شهر تهران مشاهده کرده و تذکر داده که نسبت به «اصلاح پوشش» اقدام کنند.
پیش از این نیز ستاد امر به معروف و نهی از منکر اصفهان طرح ارسال پیامک حجاب به خانواده زنان و دختران را اجرایی کرده است.
خبر ارسال این پیامها برای زنان با اعتراض کاربران در رسانههای اجتماعی مواجه شده و برخی به این موضوع اشاره کردند که این پیامکها برای عابران پیاده ارسال شده، در حالی که پیش از این برای سرنشینان خودروها میرفت.
الهه خسروی، خبرنگار پیشین و پادکستر هم در حساب ایکس خود به نشانه اعتراض نوشت: «برای من پیامک حجاب بیاد دیگه با زیرپوش رکابی میام بیرون. والا. یک و نیم پول بگیرند و حساب بانکی ببندند و آخرشم بگیرنت. لااقل به این همه دردسر بیارزه.»
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت مسعود پزشکیان، روز چهارشنبه دهم اردیبهشت درباره ارسال پیامک ستاد امر به معروف به زنان گفت که از این موضوع اطلاعی ندارد.
او در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره پیگیری این موضوع افزود: «پیگیری میکنیم، چرا نکنیم؟ وظیفهمان است که پیگیری کنیم.»
بیشتر بخوانید: گشت ارشاد در خانه؛ چرا حکومت برای پدران پیامک حجاب میفرستد؟
محسن مظاهری، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر اصفهان ۱۹ فروردین در گفتوگو با روزنامه هممیهن با حمایت از ارسال پیامک به خانواده زنان و دخترانی که در برابر حجاب اجباری نافرمانی مدنی میکنند، گفت که این اقدام یک کار معمولی است و درباره همه موضوعات انجام میشود.
پیچیدهتر شدن اقدامات برای ردیابی و تهدید زنان
وبسایت فیلتربان در گزارشی در ۲۸ فروردین فاش کرد جمهوری اسلامی از سیستم پیچیده نظارتی در اصفهان برای شناسایی کردن و تهدید زنانی که حجاب اجباری را رعایت نکردهاند، استفاده میکند.
این گزارش با عنوان «میدان جنگی به نام شهر اصفهان: استفاده هدفمند از IMSI-Cathcher و دوربینهای نظارتی برای اعمال قانون عفاف و حجاب» منتشر شده است.
فیلتربان در این گزارش به بهرهبرداری حکومت از گیرندههای IMSI (شناسه بینالمللی مشترک تلفن همراه) علاوه بر سیستمهای کارتخوانهای بدون تماس و دوربینهای نظارتی اصفهان اشاره کرده است.
این وبسایت نوشته این گیرندهها هویت دکلهای مخابراتی را جعل میکنند و از این طریق گوشیهای موبایل اطراف به شکل خودکار به آنها وصل میشوند. سپس این گیرندهها اطلاعات حساس از جمله شناسه بینالمللی مشترک تلفن همراه، شناسه جهانی تجهیزات سیار (IMEI) مکان فرد را شناسایی میکنند.
مجموعه حقوق بشری هرانا، ۲۹ اسفند در گزارشی درباره نقض حقوق بشر در ایران نوشت جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۳ با دستکم ۳۰ هزار و ۶۴۲ زن به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری برخورد کرده است.
با وجود تلاش حکومت برای سرکوب مخالفان حجاب اجباری، همچنان بسیاری از زنان از پوشیدن روسری و تن دادن به حجاب مورد نظر حکومت در خیابانها و اماکن عمومی خودداری میکنند.