وزیر دفاع پاکستان از «تهاجم نظامی قریب‌الوقوع» هند خبر داد

خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان اعلام کرد که در پی حمله‌ مرگبار شبه‌نظامیان به گردشگران در کشمیر در هفته‌ گذشته، تهاجم نظامی از سوی هند «قریب‌الوقوع است». پس از این حمله، تنش‌ها میان دو کشور همسایه مسلح به سلاح هسته‌ای افزایش یافته است.

وزیر دفاع پاکستان، دوشنبه در دفتر خود در اسلام‌آباد در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رویترز گفت:«ما نیروهای خود را تقویت کرده‌ایم زیرا این مسئله اکنون امری قریب‌الوقوع است. بنابراین، در چنین شرایطی، باید تصمیمات راهبردی اتخاذ شود و این تصمیمات اتخاذ شده‌اند.»

آصف اظهار داشت که اظهارات تند مقامات هندی علیه پاکستان رو به افزایش است و ارتش پاکستان دولت را در مورد احتمال وقوع حمله‌ هند مطلع کرده است.

بیشتر بخوانید: تنش میان هند و پاکستان؛ دهلی تعلیق معاهده آب را کلید زد، اسلام‌آباد هشدار «جنگ آبی» داد

او جزئیات بیشتری درباره‌ دلایل خود برای پیش‌بینی قریب‌الوقوع بودن تهاجم ارائه نداد.

در حمله‌ شبه‌نظامیان به گردشگران در کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند و این حمله در هند، که اکثریت جمعیت آن را هندوها تشکیل می‌دهند، خشم گسترده‌ای برانگیخت.

پس از حمله‌ کشمیر، هند دو شبه‌نظامی مظنون را شناسایی کرد که به گفته‌ مقامات هندی، پاکستانی بودند. اما اسلام‌آباد هرگونه دخالت را رد کرده و خواستار انجام یک تحقیق بی‌طرفانه شده است.

آصف همچنین گفت که پاکستان در حالت آماده‌باش کامل قرار دارد و تاکید کرد که زرادخانه‌ هسته‌ای این کشور تنها در صورتی مورد استفاده قرار خواهد گرفت که «تهدید مستقیمی علیه موجودیت ما وجود داشته باشد.»

پیشتر محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان، گفته است: «پاکستان کاملا آماده همکاری با هرگونه بازرس بی‌طرف برای کشف حقیقت و تحقق عدالت است.»

او در یک کنفرانس خبری افزود: «پاکستان متعهد به صلح، ثبات و رعایت هنجارهای بین‌المللی است، اما هرگز در مورد حاکمیت خود مصالحه نخواهد کرد.»

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، وعده داده که عاملان این حمله را در هر کجا که باشند تعقیب کند و گفته کسانی که این حمله را طراحی و اجرا کرده‌اند «به شکلی فراتر از تصورشان مجازات خواهند شد».

بیشتر بخوانید: با بالا گرفتن احتمال رویارویی نظامی هند و پاکستان، بازارهای مالی هند دچار نوسان شدند

این در حالی است که برخی سیاستمداران هندی خواستار تلافی نظامی علیه پاکستان شده‌اند.

پس از این حمله، هند و پاکستان مجموعه‌ای از اقدامات متقابل علیه یکدیگر را آغاز کردند؛ پاکستان حریم هوایی خود را به روی خطوط هوایی هند بست و هند نیز پیمان آب‌های سند سال ۱۹۶۰ را که نحوه تقسیم آب رود سند و شاخه‌های آن را تنظیم می‌کند، به حالت تعلیق درآورد.

این دو کشور که هر دو مدعی مالکیت کامل کشمیر هستند در حالی که تنها بخش‌هایی از آن را اداره می‌کنند، همچنین پس از چهار سال آرامش نسبی، مجددا در امتداد مرز عملیاتی خود تبادل آتش کردند.