رویترز: عربستان سعودی ۱۵ میلیون دلار بدهی سوریه به بانک جهانی را می‌پردازد

عربستان سعودی قصد دارد ۱۵ میلیون دلار بدهی معوقه سوریه به بانک جهانی را بپردازد. این اقدام راه را برای دریافت کمک‌های مالی و بین‌المللی جهت بازسازی این کشور و حمایت از بخش عمومی آن هموار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سه منبع آگاه دوشنبه ۲۵ فروردین اعلام کردند عربستان سعودی قصد دارد بدهی‌های معوقه سوریه به بانک جهانی را پرداخت کند.

این طرح که تاکنون گزارش نشده بود، نخستین نمونه شناخته‌شده از کمک مالی عربستان سعودی به سوریه پس از سقوط حکومت بشار اسد در سال گذشته محسوب می‌شود.

بدهی‌های معوقه سوریه

در پی جنگ داخلی و بحران اقتصادی شدید، سوریه حدود ۱۵ میلیون دلار بدهی معوقه به بانک جهانی دارد.

بر اساس قوانین بانک، این بدهی‌ها باید تسویه شوند تا امکان تخصیص کمک‌های بلاعوض و سایر اشکال حمایت مالی فراهم شود.

به گفته منابع آگاه، پیش‌تر تلاش شده بود که این بدهی‌ها با استفاده از دارایی‌های بلوکه‌شده سوریه در خارج پرداخت شود، اما این طرح به نتیجه نرسید.

بانک جهانی در حال بررسی اختصاص منابع مالی برای بازسازی شبکه برق سوریه و همچنین پرداخت حقوق کارکنان بخش عمومی است.

طرح‌های عربی برای بازسازی سوریه

این اقدام ریاض ممکن است نشانه‌ای از آغاز تحقق حمایت‌های مالی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از سوریه باشد.

پیش‌تر، طرح‌هایی از سوی قطر برای پرداخت حقوق کارکنان سوری و تامین گاز از طریق اردن مطرح شده بود که به‌دلیل ابهام در تحریم‌های آمریکا به تعویق افتاده بودند.

در واکنش به این گزارش، سخنگوی وزارت دارایی عربستان سعودی به رویترز گفت: «ما به شایعات پاسخ نمی‌دهیم، و فقط در زمان رسمی شدن، اطلاع‌رسانی می‌کنیم.»

بانک جهانی، دفتر رسانه‌ای دولت سعودی و یک مقام سوری نیز تاکنون به درخواست اظهار نظر پاسخ نداده‌اند.

سفر مقام‌های سوری به واشینگتن

سوریه قرار است در هفته‌های آینده هیئتی بلندپایه را به نشست‌های بهاره بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول در واشینگتن اعزام کند.

این نخستین حضور مقام‌های سوری در آمریکا از زمان سرنگونی حکومت اسد است، اما هنوز مشخص نیست آیا این هیئت با مقامات آمریکایی دیدار خواهد کرد یا نه.

تلاش برای رفع تحریم‌ها

تحریم‌های سنگینی که در دوران حکومت اسد وضع شده بود همچنان پابرجاست.

رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه و احمد الشرع، رییس‌جمهوری دوره انتقالی سوریه، شنبه ۲۳ فروردین، در دیداری بدون حضور رسانه‌ها و پشت درهای بسته بر لزوم رفع تحریم‌های سوریه و بازگشت آرامش به منطقه تاکید کردند.

هرچند دولت آمریکا در زمستان گذشته معافیت شش‌ماهه‌ای برای برخی تحریم‌ها با هدف تسهیل کمک‌های بشردوستانه صادر کرد، اما تاثیر آن محدود بوده است.

اتحادیه اروپا از بهمن گذشته تلاش خود را برای تعلیق برخی تحریم‌ها بر صنعت انرژی سوریه آغاز کرد که لغو ممنوعیت واردات نفت خام و صادرات فناوری به صنعت نفت و گاز را در برمی‌گیرد.

بر اساس گزارش رویترز، ایالات متحده فهرستی از شروط را برای کاهش بخشی از تحریم‌ها در اختیار دولت جدید سوریه قرار داده است.

دولت ترامپ تاکنون در تعامل با حاکمان جدید سوریه محتاطانه عمل کرده است. برخی مقامات کاخ سفید خواستار رویکردی سخت‌گیرانه‌تر هستند و به سوابق برخی اعضای دولت جدید سوریه در ارتباط با القاعده اشاره می‌کنند.