آلمان: روابط برلین و مسکو در وضعیتی بین جنگ و صلح قرار دارد

کارستن بروئر، رییس ستاد کل نیروهای مسلح آلمان، اعلام کرد روابط برلین و مسکو در «منطقه خاکستری» و در وضعیتی بین جنگ و صلح قرار دارد.
بروئر، سهشنبه ۱۹ فروردین، در مصاحبه با شبکه خبری دویچهوله گفت: «از نگاه روسیه، جنگ یک روند پیوسته است و به همین دلیل از روشهایی بهره میگیرد که هرچند جلوهای شبیه به جنگ دارند، اما احتمالا هنوز جنگ محسوب نمیشوند.»
او افزود: «در نتیجه، وضعیتی به وجود میآید که نه کاملا صلحآمیز است و نه کاملا جنگی. و ما نیز در همین منطقه خاکستری فعالیت میکنیم، بهویژه در قبال روسیه.»
روابط روسیه و اکثر کشورهای عضو ناتو پس از آغاز مناقشه اوکراین به سردی گراییده است. روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین اسفندماه ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.
به دنبال افزایش تنشها میان روسیه و ناتو، ارتش آلمان دیماه ۱۴۰۳ از تشکیل یک لشکر جدید خبر داد که بهطور ویژه مسئول دفاع از تمامیت ارضی این کشور خواهد بود.
بیشتر بخوانید: اتحادیه اروپا: خروج نیروهای روسیه از اوکراین شرط لغو تحریمهاست

بروئر: روسیه ممکن است در سال ۲۰۲۹ به قلمروی ناتو حمله کند
رییس ستاد کل نیروهای مسلح آلمان در ادامه مصاحبه خود، به تلاشهای روسیه برای تقویت نیروها و تجهیزات نظامیاش پرداخت و هشدار داد این کشور ممکن است در سال ۲۰۲۹ به قلمروی ناتو حمله کند.
بروئر گفت تحلیلهای فعلی نشان میدهند روسیه بهطور قابلتوجهی در مسیر تقویت توان نظامی خود گام برمیدارد، از جمله با تعمیر تانکهای قدیمی یا تولید تانکهای جدید با نرخ سالانه هزار و ۵۰۰ دستگاه.
او افزود: «این هزار و ۵۰۰ تانک جنگی، همانند حدود چهار میلیون گلوله توپخانه، مستقیما به جبهه اوکراین فرستاده نمیشوند، بلکه در انبارهایی نگهداری یا [برای آینده] آماده میشوند... در عین حال، میبینیم که روسیه قصد دارد شمار نیروهای مسلح خود را تا سال آینده به حدود ۱.۵ میلیون سرباز افزایش دهد.»
این مقام نظامی ارشد آلمان هشدار داد: «اگر این تحولات را با اهدافی که از سخنرانیها و پیامهای ویدیویی پوتین قابل استنباط است، در کنار هم قرار دهیم، بهروشنی میتوان نتیجه گرفت که سال ۲۰۲۹ زمانی است که تجهیزات و نیروی انسانی [روسیه] به اندازهای رشد کردهاند که حمله به قلمرو ناتو امکانپذیر باشد.»
بیشتر بخوانید: آلمان: تلاشهای ترامپ برای آتشبس در اوکراین به بنبست رسیده است
پیشتر در تیرماه ۱۴۰۳، روزنامه اشپیگل گزارش داد آلمان در حال برنامهریزی و فراهم کردن مقدمات لازم برای استقرار ۸۰۰ هزار نیرو در مناطق شرقی این کشور است تا در صورت وقوع جنگ با روسیه وارد عمل شوند.
اظهارات رییس ستاد کل نیروهای مسلح آلمان در حالی مطرح میشود که سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ، بهویژه در قبال مناقشه اوکراین، به تردیدها در خصوص چشمانداز همکاریهای امنیتی و نظامی اروپا و آمریکا دامن زده است.
شبکه انبیسی نیوز ۱۹ فروردین به نقل از شش مقام اروپایی و آمریکایی گزارش داد مقامهای ارشد وزارت دفاع ایالات متحده در حال بررسی طرحی برای خارج کردن شماری از سربازان خود از اروپای شرقی هستند.