• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

خامنه‌ای در واکنش به تهدیدها: فکر نمی‌کنم از بیرون ضربه‌ای به ما بزنند

۱۱ فروردین ۱۴۰۴، ۱۰:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۰:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در سخنرانی خود پس از اقامه نماز عید فطر، به افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال حمله نظامی به ایران پرداخت و گفت تصور نمی‌کند «از بیرون» ضربه‌ای به جمهوری اسلامی وارد شود. او همچنین تهدید کرد که اعتراض در داخل کشور با سرکوب مواجه خواهد شد.

خامنه‌ای دوشنبه ۱۱ فروردین در مصلای تهران گفت: «تهدید می‌کنند که شرارت خواهند کرد. ما خیلی اطمینان نداریم و احتمال زیاد نمی‌دهیم که از بیرون شرارتی انجام بگیرد. اما اگر شرارتی انجام بگیرد، قطعا ضربه متقابل محکم خواهند خورد.»

او اضافه کرد: «اگر دشمنان فکر این باشند که در داخل کشور فتنه به راه بیندازند، جواب آن‌ها را خود ملت ایران خواهد داد.»

خامنه‌ای ساعاتی بعد نیز در دیدار با مسئولان حکومت و تعدادی از سفیران کشورهای خارجی تاکید کرد که جهان اسلام نباید با «باج‌خواهی آمریکا و امثال آمریکا مواجه شود».

او افزود: «امروز بخشی از دنیای اسلام به‌شدت مجروح است، فلسطین مجروح است، لبنان مجروح است ... امروز حوادث در عالم و در منطقه ما با سرعت رخ می‌دهد و دولت‌های اسلامی باید جایگاه خود را در این حوادث مشخص کنند.»

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح می‌شوند که دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، هشدار داد اگر جمهوری اسلامی درباره برنامه هسته‌ای خود توافق نکند،‌ بمباران خواهد شد.

ترامپ افزود در صورت حمله به ایران، «این بمباران به‌گونه‌ای خواهد بود که نظیر آن‌ را هرگز ندیده‌اند».

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، در واکنش به این موضع ترامپ گفت: «تهدید صریح ایران به بمباران توسط رییس یک کشور به مثابه تقابل آشکار با ذات و جوهره صلح و امنیت بین‌المللی است.»

به گفته بقائی، چنین تهدیدی «نقض فاحش منشور ملل متحد» و «پشت‌پا زدن به رژیم پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» است.

او گفت: «خشونت، خشونت می‌آورد و صلح، صلح می‌آفریند. ایالات متحده می‌تواند انتخاب کند؛ همراه با آثار و تبعاتش.»

روزنامه تهران‌تایمز، وابسته به حکومت ایران، ۱۰ فروردین گزارش داد بر اساس اطلاعات دریافتی این نشریه، موشک‌های جمهوری اسلامی در تمامی شهرهای موشکی زیرزمینی روی پرتابگرها نصب شده‌اند و آماده شلیک هستند.

خامنه‌ای: موضع ما علیه آمریکا و اسرائیل تغییری نکرده است

رهبر جمهوری اسلامی در سخنان خود در مصلای تهران، بر ادامه روند فعلی سیاست‌ خارجی تهران تاکید کرد و گفت: «همه بدانند مواضع ما همان مواضعی است که بود؛ دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی هم همانی است که بود.»

خامنه‌ای با تکرار مواضع پیشین خود افزود حکومت ایران نیروی نیابتی ندارد و تنها نیروی نیابتی در منطقه، اسرائیل است که «به نیابت از استعمارگران به کشورها تجاوز می‌کند».

ترامپ ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ اعلام کرد در نامه‌ای به خامنه‌ای، تمایل خود را برای مذاکره درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، به‌جای اقدام نظامی علیه آن، ابراز کرده است.

پایگاه خبری اکسیوس ۲۹ اسفند سال گذشته گزارش داد این نامه لحنی تند داشته و ضرب‌العجلی دوماهه‌ برای رسیدن به یک توافق جدید هسته‌ای تعیین کرده است.

گزارش‌ها همچنین حاکی از آن است که ترامپ در نامه خود ضرورت محدودسازی برنامه موشکی حکومت ایران و کاهش حمایت‌ها از گروه‌های مسلح مورد حمایت تهران در منطقه را مطرح کرده است.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، هفتم فروردین خبر داد تهران پاسخ نامه ترامپ را «به‌طور مقتضی و از طریق کشور عمان» داده است.

متن کامل پاسخ تهران تاکنون به‌صورت رسمی منتشر نشده است. با این حال، روزنامه العربی الجدید ۹ فروردین گزارش داد حکومت ایران در پاسخ خود بر مواضع دیرینه‌اش، از جمله عدم مذاکره در مورد برنامه موشکی یا گروه‌های نیابتی خود و همچنین عدم مذاکره فراتر از چارچوب برجام، تاکید کرده است.

تاکید رهبر جمهوری اسلامی بر نابودی اسرائیل

خامنه‌ای در ادامه سخنان خود پس از نماز عید فطر، بار دیگر خواستار نابودی اسرائیل شد و گفت:‌ «این باند تبهکار باید از فلسطین ریشه‌کن شود و ریشه‌کن خواهد شد و همه باید تلاش کنند تا این موجود شرور را از این منطقه حذف کنند.»

او اضافه کرد: «این رژیم نسل‌کشی می‌کند و اگر دستش برسد، به خاک سایر کشورها تجاوز می‌کند، مانند اینکه به خاک سوریه تجاوز کرده است.»

پیش‌تر و در هشتم فروردین، احمد علم‌الهدی، نماینده خامنه‌ای در استان خراسان رضوی، کشتار یهودیان در جریان جنگ جهانی دوم (هولوکاست) را انکار کرد و آن را «دروغ محض» خواند.

گیلا گملیل، وزیر علم و فناوری اسرائیل، ۹ فروردین در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال، این اظهارات را نشان‌دهنده «یهودستیزی نهادینه‌شده» در مقام‌های جمهوری اسلامی دانست.

در یک سال گذشته، تنش‌ها میان حکومت ایران و اسرائیل شدت یافته و حتی به درگیری‌های مستقیم میان دو طرف کشیده شده است.

اسرائیل همچنین موفق شده ضربات مهلکی به گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی وارد کند و شماری از چهره‌های شاخص این گروه‌ها، از جمله حسن نصرالله، هاشم صفی‌الدین، یحیی سنوار و اسماعیل هنیه را از میان بردارد.

Banner

پربازدیدترین‌ها

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
۱
روایت شما

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

۲

عروسی دوناروما با حضور هالند و مانچینی در جنوب ایتالیا

۳

تلگراف: جمهوری اسلامی عوامل مرتبط با نهادهای اطلاعاتی را مخفیانه به بریتانیا می‌فرستد

۴

وال‌استریت ژورنال: جنگنده‌های بحرین و کویت به اهدافی در ایران حمله کرده‌اند

۵
تحلیل

شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

انتخاب سردبیر

  • سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

    سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

  • نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

    نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

  • گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
    روایت شما

    گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

  • شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت
    تحلیل

    شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

  • استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

    استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج