وزیر دفاع اسرائیل: به زودی تخلیه جمعیت از مناطق درگیری در غزه دوباره آغاز می‌شود

در جریان حملات روز چهارشنبه ۲۹ اسفند اسرائیل به نوار غزه دست‌کم ۲۰ فلسطینی جان باختند. به گزارش منابع بهداشتی محلی، ارتش اسرائیل بمباران مناطق مختلف را شدت بخشیده و به ساکنان دستور داده است تا مناطق درگیری را تخلیه کنند.

منابع محلی در غزه همچنین از پیشروی تانک‌ها و خودروهای زرهی اسرائیل به‌سمت مسیر صلاح‌الدین در مرکز نوار غزه خبر دادند. بر اساس گزارش‌ها، این حرکت نیروهای اسرائیلی در نزدیکی گذرگاه نتساریم موجب توقف کامل عبور و مرور در این منطقه شده است.

هم‌زمان با پیشروی زمینی اسرائیل، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع این کشور، با انتشار ویدیویی خطاب به ساکنان غزه هشدار داد و گفت: «اولین سنوار غزه را ویران کرد و دومین سنوار آن را کاملا نابود خواهد کرد.»

اشاره او به یحیی سنوار رهبر کشته شده حماس است که هدایت عملیات هفت اکتبر علیه اسرائیل را به عهده داشت.

کاتز همچنین با تاکید بر ادامه عملیات نظامی افزود: «به‌زودی تخلیه جمعیت از مناطق درگیری بار دیگر آغاز می‌شود و این بار شرایط بسیار سخت‌تر خواهد بود.» او خطاب به ساکنان غزه گفت: «شما بهای کامل این وضعیت را پرداخت خواهید کرد. گروگان‌ها را بازگردانید و حماس را کنار بزنید—در غیر این صورت با نابودی و ویرانی کامل مواجه خواهید شد.»

کشته شدن یک کارمند سازمان ملل در حمله هوایی اسرائیل

در همین حال سازمان ملل متحد اعلام کرد که یک کارمند خارجی این سازمان در نتیجه حمله هوایی اسرائیل به مقر سازمان ملل در مرکز شهر غزه کشته شده و پنج تن دیگر زخمی شدند.

«ژرژ موریرا دا سیلوا»، مدیر اجرایی دفتر خدمات پروژه‌ای سازمان ملل، در این زمینه گفت: «اسرائیل از قبل می‌دانست که اینجا یک ساختمان سازمان ملل است و افراد بسیاری در آن زندگی و کار می‌کنند. این مکان کاملاً شناخته‌شده است.»

او در یک کنفرانس خبری در بروکسل تأکید کرد: «این حادثه تصادفی نبود؛ آنچه در غزه اتفاق می‌افتد غیرقابل قبول است.»

با این حال ارتش اسرائیل این موضوع را رد کرد و اعلام کرد که حمله‌ای به مقر سازمان ملل در «دیر البلح» نداشته و هدف حمله، یک مقر حماس در شمال غزه بوده که در آن فعالیت‌های تهاجمی علیه اسرائیل جریان داشته است.

این تحولات پس از آن رخ داد که روز سه‌شنبه در یکی از مرگبارترین روزهای درگیری‌های اخیر، بیش از ۴۰۰ فلسطینی بر اثر حملات اسرائیل کشته شدند.

این درگیری‌ها به چندین هفته آرامش نسبی پایان داد که از ژانویه و با توافق آتش‌بس موقت برقرار شده بود. اسرائیل در عین حال هشدار داده است که این «تازه آغاز عملیات» است.

اسرائیل و حماس یکدیگر را به نقض آتش‌بس متهم می‌کنند؛ آتش‌بسی که حدود ۲.۳ میلیون ساکن غزه را پس از ۱۷ ماه جنگ و آوارگی‌های مکرر به آرامشی نسبی رسانده بود. مقام‌های بهداشت فلسطین می‌گویند که شمار قربانیان حملات اسرائیل تاکنون به بیش از ۴۹ هزار نفر رسیده و وضعیت انسانی در غزه به دلیل کمبود شدید غذا، سوخت و آب بحرانی است.

اسرائیل حماس را متهم می‌کند که از شهروندان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند. حماس این اتهام را رد می‌کند و اسرائیل را به بمباران بی‌هدف متهم کرده است.

این جنگ - که یکی از شدیدترین و خونین‌ترین درگیری‌ها در دهه‌های اخیر میان فلسطینی‌ها و اسرائیل است - از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و با حمله شبه‌نظامیان حماس به جنوب اسرائیل آغاز شد؛ حمله‌ای که طی آن حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی کشته شده و حدود ۲۵۰ نفر به گروگان گرفته شدند.

«بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل، تصمیم برای از سرگیری حملات را پس از رد پیشنهاد تمدید آتش‌بس از سوی حماس اعلام کرده است. این تصمیم، اعتراضات گسترده‌ای را در داخل اسرائیل نیز به دنبال داشته، به ویژه آنکه هنوز ۵۹ گروگان در غزه نگهداری می‌شوند که گمان می‌رود ۲۴ نفرشان زنده باشند.

ارتش اسرائیل روز چهارشنبه با پخش اطلاعیه‌هایی در شمال و جنوب غزه، از ساکنان این مناطق خواست به دلیل «درگیری‌های خطرناک» فورا خانه‌های خود را ترک کنند.

در واکنش به افزایش تنش‌ها، «کایا کالاس»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، وضعیت غزه را «غیرقابل قبول» خوانده است.

همچنین پادشاه اردن در سفر خود به پاریس، از سرگیری فوری آتش‌بس و ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه را خواستار شد و هشدار داد که ادامه حملات اسرائیل وضعیت انسانی را به شدت وخیم‌تر خواهد کرد.

«آنالنا بربوک»، وزیر خارجه آلمان نیز روز چهارشنبه خواستار خویشتنداری طرفین شد و تأکید کرد که ازسرگیری درگیری‌ها می‌تواند تلاش کشورهای عربی برای تحقق صلح در غزه و دور کردن این منطقه از کنترل حماس را به خطر اندازد.

در جریان درگیری‌های روز چهارشنبه همچنین چندین فلسطینی دیگر بر اثر حملات هوایی و توپخانه‌ای اسرائیل در شهر غزه و مناطق شمالی این نوار جان باختند و چندین نفر دیگر زخمی شدند.