شاهزاده رضا پهلوی در این گفتوگو که یکشنبه پنجم اسفند منتشر شد، تاکید کرد زمان آن رسیده که غرب برای فروپاشی قریبالوقوع جمهوری اسلامی آماده شود و از موج فزاینده مخالفتها در ایران حمایت کند.
او افزود اکنون در ایران انقلابی مشابه انقلابی که سال ۵۷ رخ داد، در حال شکلگیری است.
به گفته شاهزاده رضا پهلوی، وضعیت جمهوری اسلامی از نظر اقتصادی در داخل کشور و از نظر نظامی در خارج از کشور بحرانی است و این نظام از نظر ایدئولوژیک نیز رو به مرگ قرار دارد.
او با بیان اینکه جمهوری اسلامی بهسرعت در حال از دست دادن اقتدار خود حتی در میان حامیان دیرینهاش است، تاکید کرد دولتهای غربی باید از این فرصت برای کمک به ایرانیان و ایجاد یک دموکراسی سکولار از طریق نافرمانی مدنی استفاده کنند.
اکنون زمان اقدام است
شاهزاده رضا پهلوی در ادامه مصاحبه خود با تلگراف گفت: «یک پنجره حیاتی فرصت برای تغییر تاریخ وجود دارد. ممکن است تنها چند ماه باز باشد. اکنون زمان اقدام است. ایران در شور انقلابی یا حداقل قبل از انقلاب است.»
تلگراف در گزارش خود به اعتراضات فزاینده اقشار مختلف مردم ایران و همچنین شعارهایی که در خیابانها به گوش میرسند، اشاره کرد.
این روزنامه نوشت حتی منتقدان رضا پهلوی اذعان میکنند که او دستکم برنامهای برای تغییر اوضاع در ایران دارد و از شهرت عمومی در داخل و خارج از کشور برخوردار است.
تلگراف افزود سخن شاهزاده رضا پهلوی همان چیزی است که میخواست در کنفرانس امنیتی مونیخ به دولتهای غربی بگوید؛ اینکه تعامل با رژیم جمهوری اسلامی شکست خورده، اما در صورت امکان باید از اقدام نظامی اجتناب شود.
شاهزاده رضا پهلوی ۲۵ بهمن اعلام کرد کنفرانس امنیتی مونیخ «به دستور دولت آلمان و تحت تهدید رژیم اسلامی ایران»، دعوت از او برای حضور در این نشست را لغو کرده است.
گزینه سوم برای تغییر حکومت: مردم ایران
شاهزاده رضا پهلوی در مصاحبه با تلگراف، به رویکرد غرب در برابر جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: «آنچه به آمریکاییها، اروپاییها گفتهایم، این است که از دیپلماسی شکستخورده مستقیما به فکر درگیری و جنگ نپریم.»