• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تاثیر فقر و مشکلات معیشتی بر غیبت دانش‌آموزان در کلاس‌های درس در ایران

۲۳ آذر ۱۴۰۳، ۱۵:۵۰ (‎+۰ گرینویچ)

یک رسانه داخل ایران در گزارشی حضور نیافتن برخی دانش‌آموزان در کلاس‌های درس را یکی از معضلات این روزهای حوزه آموزش و پرورش برشمرد و نوشت اکثر این دانش‌آموزان شاغل هستند و برای تامین هزینه‌های معیشت خانواده از ساعت کلاس خود می‌زنند.

سایت تجارت‌نیوز جمعه ۲۳ آذر پدیده شاغل بودن دانش‌آموزان در ایران را نشانه‌ای از وجود فقر اقتصادی در جامعه عنوان کرد و هشدار داد رشد فقر در خانواده‌ها و از بین رفتن طبقه متوسط به مشکلاتی که دانش‌آموزان برای ادامه تحصیل با آن مواجه می‌شوند، دامن می‌زند.

این گزارش با اشاره به اینکه وجود چنین شرایطی باعث افت تحصیلی و کاهش معدل دانش‌آموزان پایه‌های متوسطه شده است، تاکید کرد فقر در هر جا ردی از خود بر جای بگذارد، «تمامی جامعه را به شکل‌های گوناگون درگیر می‌کند».

علی‌حسین شهریور، دبیرکل خانه تعاونگران، ۲۳ آذر از فقر و ترک تحصیل به‌عنوان پدیده‌هایی در هم‌تنیده نام برد و گفت طی سال گذشته افراد ۱۵ تا ۱۷ ساله بیشترین تعداد بازماندگی از تحصیل را داشته‌اند.

این برای نخستین بار نیست که نسبت به موج ترک تحصیل کودکان و نوجوانان ایرانی به دلیل مشکلات اقتصادی خانواده‌ها هشدار داده می‌شود.

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، ۱۰ آذر از عوامل خانوادگی، اقتصادی و اجتماعی، به‌عنوان مهم‌ترین دلایل بازماندن از تحصیل در میان دانش‌آموزان نام برد.

۲۹ مهر، فرشاد ابراهیم‌پور، عضو کمیسیون آموزش مجلس، درباره آمار پنهان کودکان بازمانده از تحصیل گفت امسال حدود دو میلیون دانش‌آموز ثبت‌نام نشده‌اند و مشکلات اقتصادی باعث شده تا والدین و دانش‌آموزان به مرحله ثبت‌نام نرسند.

محسن زرین‌کار، کارشناس آموزش، در مصاحبه با تجارت‌نیوز در همین رابطه گفت: «نگاه کردن به دانش‌آموزانی که به دلیل فقر و مشکلات معیشتی خانواده مجبورند از ساعت‌های کلاس و درس بزنند و سر کار بروند، اصلا کار راحتی نیست.»

زرین‌کار با بیان اینکه بسیاری از خانواده‌ها نمی‌توانند هزینه‌های خرید لوازم‌ التحریر و وسایل جانبی تحصیل فرزندان خود را تامین کنند، افزود در این شرایط دانش‌آموزان مجبورند حداقل برای تامین هزینه‌های تحصیل سر کار بروند و معلمان هم هم چاره‌ای جز کنار آمدن با این شرایط ندارند.

به گفته این کارشناس آموزش، پیش از این تعداد دانش‌آموزانی که ممکن بود از کلاس درس غیبت کنند و به سر کار بروند، بسیار کم بود اما اکنون اکثر دانش‌آموزان یک کلاس مجبورند برای تامین معاش، شغلی داشته باشند.

فرشته میرزایی، کارشناس آموزش، نیز در خصوص پایین آمدن سهم آموزش در سبد خانوار به تجارت‌نیوز گفت: «این مساله به‌خاطر عدم تمایل والدین نیست بلکه به این دلیل است که هزینه‌های زندگی آنقدر افزایش پیدا کرده که دیگر جایی برای افزایش سهم آموزش در سبد خانوار را باقی نمی‌گذارد.»

او اضافه کرد بی‌توجهی به عدالت آموزشی و تحصیل رایگان باعث شده تا آموزش و پرورش کودکان، قربانی مشکلات معیشتی و فقر در جامعه شود.

رسانه‌های ایران اول مهر با استناد به آخرین آمار آموزش و پرورش گزارش دادند ۷۹۰ هزار دانش‌آموز در مدارس ثبت‌نام نکرده‌اند.

محمد مولوی، نایب رییس کمیسیون آموزش مجلس، چهارم مرداد گفت: «۹۱۱ هزار دانش‌آموز در کشور از تحصیل بازمانده‌اند که ۴۰۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل مربوط به مقطع ابتدایی است.»

او افزود ۲۷۹ هزار دانش‌آموز در کشور به دلیل مشکلات مالی ترک تحصیل کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: معاون آموزش و پرورش: ۴۰ درصد دانش‌آموزان فقر یادگیری دارند

Banner

پربازدیدترین‌ها

شهروندان اعدام دو معترض دی‌ماه در خیابان‌های اصفهان را «جنایت علیه بشریت» خواندند
۱

شهروندان اعدام دو معترض دی‌ماه در خیابان‌های اصفهان را «جنایت علیه بشریت» خواندند

۲
اختصاصی

قائم حسینی، امیرحسین ملکی و علی دشتی، از معترضان دی‌ماه در اصفهان، در آستانه اعدام هستند

۳
تحلیل

ثروت جنوب ایران به مرکز می‌رود، محرومیت همان‌جا می‌ماند

۴

جمهوری اسلامی برای دریافت صدها سامانه پدافندی دوش‌پرتاب از چین آماده می‌شود

۵

جمهوری اسلامی حمله موشکی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه را از سر گرفت

انتخاب سردبیر

  • بررسی شیوه‌نامه سرکوب؛ الگوی دشمن‌سازی خامنه‌ای در ۲۱۵ سخنرانی
    تحلیل

    بررسی شیوه‌نامه سرکوب؛ الگوی دشمن‌سازی خامنه‌ای در ۲۱۵ سخنرانی

  • مقام ارشد اسرائیلی: اسرائیل خواهان تشدید فشار اقتصادی و حفظ تهدید نظامی علیه تهران است

    مقام ارشد اسرائیلی: اسرائیل خواهان تشدید فشار اقتصادی و حفظ تهدید نظامی علیه تهران است

  • رسانه‌ها در ایران: در حملات به حشد شعبی در عراق، ۴ عضو سپاه پاسداران کشته شدند

    رسانه‌ها در ایران: در حملات به حشد شعبی در عراق، ۴ عضو سپاه پاسداران کشته شدند

  • تیغ «پاتوق‌زدایی» بر گلوی فضاهای شهری؛ از تخریب شبانه پیاده‌روها تا سرکوب زندگی در تجریش
    تحلیل

    تیغ «پاتوق‌زدایی» بر گلوی فضاهای شهری؛ از تخریب شبانه پیاده‌روها تا سرکوب زندگی در تجریش

  • خانواده‌های دادخواه خیزش دی‌ماه تحت فشار روانی شدید قرار دارند

    خانواده‌های دادخواه خیزش دی‌ماه تحت فشار روانی شدید قرار دارند