• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اصرار وزارت میراث فرهنگی به ساخت هتل‌های جدید بدون مشتری

۲۹ آبان ۱۴۰۳، ۱۳:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)

رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تاکید کرد به دلیل «تکالیف برنامه هفتم توسعه»، هر سال ۱۰۰ هتل جدید در کشور افتتاح می‌شود. بحث ساخت این تعداد هتل در حالی است که به گفته مقامات صنفی، هتل‌های نوساز فعلی برای پوشش هزینه‌هایشان حداقل‌ تعداد مسافر را هم ندارند.

صالحی امیری به تازگی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به تکلیف برنامه هفتم توسعه به وزارت متبوعش گفت: «ما موظف هستیم سالانه ۱۰۰ هتل افتتاح کنیم.»

وزیر میراث فرهنگی دولت چهاردهم اذعان کرد: «در کشور هزار و ۴۳۰ هتل داریم که بسیاری از آن‌ها شرایط لازم یک هتل را برای جذب گردشگر ندارند.»

روزنامه «پیام ما» با انتقاد از سخنان صالحی امیری نوشته است که وزیر میراث فرهنگی در حالی این سخنان را بیان کرده که وضعیت گردشگر ورودی به کشور «بحرانی» است.

پیام ما ضمن اشاره به سخنان جمشید حمزه‌زاده، رییس جامعه هتلداران کشور درباره ضریب ۲۵ درصدی اشغال در هتل‌های ایران استدلال کرده که ساخت هتل جدید در این شرایط ثمری ندارد: «بهتر است از آنجا که وزیر هم گفته بسیاری از هتل‌ها شرایط جذب گردشگر را ندارند، به جای افتتاح هتل‌های تازه، دولت روی استاندارد‌سازی هتل‌های موجود تمرکز کند.»

دستاورد‌سازی با تکیه بر آمارسازی

اطلاعات مرکز آمار جمهوری اسلامی نشان می‌دهد تعداد گردشگران ورودی به ایران در سال ۱۴۰۲ برابر شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بوده است. این رقم در سال ۱۴۰۱، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بوده. در سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱، ایران هم مانند بسیاری از کشورهای جهان درگیر دنیا‌گیری کرونا بود و در این سال‌ها با افت گردشگر مواجه شد.

پیش از کرونا، اوج ورود گردشگر خارجی به ایران در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ بود که به ترتیب میزان ورودی به ایران، هفت میلیون و ۸۰۰ هزار و هشت میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر بود.

پرسشی که گاه در رسانه‌ها نیز مطرح می‌شود این است که با وجود این حجم گردشگر، چرا صنعت گردشگری جمهوری اسلامی حرف چندان برای گفتن ندارد؟

سال ۱۴۰۲ از مجموع شش میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر ورودی به ایران، ۴۲ درصد از عراق، ۲۰ درصد از افغانستان، ۹ درصد از ترکیه و شش درصد از پاکستان بوده است.

در بین ۱۰ مبدا اول گردشگران خارجی ایران در سال ۱۴۰۲، به جز ارمنستان که با حدود ۱۸۲ هزار گردشگر در رتبه هشتم قرار گرفته، همگی از کشورهای اسلامی هستند. از طرفی همه ۱۰ کشور اول مبدا گردشگران خارجی ایران در سال ۱۴۰۲، کشورهای همسایه ایران بوده‌اند.

منابع آماری جمهوری اسلامی، مقاصد این گردشگران و همچنین طول مدت اقامت آن‌ها را مشخص نکرده‌اند. در راهپیمایی اربعین امسال، ۷۰ هزار پاکستانی و ۳۷ هزار افغانستانی، با ویزای رایگان، برای شرکت در راهپیمایی اربعین از ایران عبور کردند.

احتمالا مقصد بالقوه اکثر گردشگران خارجی ورودی به ایران که از کشورهای مسلمان هستند، با توجه به وجود اماکن مذهبی در شهرهای مشهد و قم، این شهرها بوده‌اند.

گردشگران هم‌مرز به‌خصوص در مرزهای جمهوری آذربایجان، ترکیه، ارمنستان، ترکمنستان و افغانستان نیز ممکن است با هدف دیدار بستگان خود به ایران سفر کنند.

از سوی دیگر نوروز از مقاطع مهم برای اماکن گردشگری و اقامتی به شمار می‌رود.

حمزه‌زاده با بیان این که وضعیت ایده‌آل یک هتل، ضریب اشغال بالای ۸۰ درصد است، گفت: «در نوروز ۱۴۰۳، ضریب اشغال هتل‌های کشور تنها ۳۵ درصد بوده است. این در حالی است که ضریب یک هتل نوساز برای تکافوی هزینه‌ها باید حداقل ۴۰ درصد باشد.»

همین مقام صنفی در ابتدای آبان ۱۴۰۳ میانگین ضریب اشغال هتل‌های کشور را ۲۵ درصد اعلام کرد.

با وجود انتشار آمارهای رسمی از افزایش ورود گردشگران خارجی به کشور، اطلاعات مربوط به هتل‌ها نشان می‌دهند یا این آمارها درست نیستند یا گردشگران ورودی به ایران، چندان اهل اقامت در هتل نیستند که در این صورت، مشخص نیست نفع آن‌ها برای اقتصاد گردشگری کشور چیست.

از مهم‌ترین پیش‌نیازهای افزایش ورود گردشگر به هر کشوری تامین امنیت است. با توجه به هشدارهای مداوم کشورهای توسعه‌یافته درباره سفر شهروندانشان به ایران به دلیل تهدیدهای جمهوری اسلامی، این امنیت چندان مهیا به نظر نمی‌رسد.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
۱
اختصاصی

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

۲
تحلیل

حرکت روی لبه تیغ؛ تلاش پکن برای ایستادن در میانه جنگ

۳

تشدید شکاف میان آمریکا و بریتانیا در قبال ایران؛ ترامپ استارمر را به «حفاری نفتی» فراخواند

۴

گاردین: تهران با نزدیک شدن به اروپا می‌کوشد فشار را بر آمریکا افزایش دهد

۵

جی‌دی ونس: ما روشن گفته‌ایم چه می‌خواهیم، اکنون توپ در زمین جمهوری اسلامی است

Banner

انتخاب سردبیر

  • اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

    اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

  • وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است
    تحلیل

    وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است

  • فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

    فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

  • سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»
    روایت شما

    سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»

  • هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
    اختصاصی

    هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

  • پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

    پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

•
•
•

مطالب بیشتر

تهران: خبر تلاش ایران برای ترور وزیر پیشین دادگستری کانادا داستان‌سرایی است

۲۹ آبان ۱۴۰۳، ۱۰:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

عیسی کاملی، مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، گزارش تلاش تهران برای ترور ایروین کاتلر، وزیر پیشین دادگستری کانادا را «داستان‌سرایی مضحک» خواند و آن را تکذیب کرد. روزنامه کانادایی گلوب اند میل از خنثی شدن طرح حکومت ایران برای ترور کاتلر، حقوقدان یهودی، خبر داده بود.

بر اساس گزارش این روزنامه کانادایی، کاتلر طی ۱۶ سال گذشته تلاش‌های مستمری برای معرفی سپاه پاسداران به‌عنوان سازمانی تروریستی داشته است.

ایران: کانادا پناهگاه تروریست‌هاست

کاملی، اتهامات وارد شده به جمهوری اسلامی را فرافکنی اعلام کرد و گفت: «کانادا کشوری است که به پناهگاه امنی برای تروریست‌های فراری و کلاهبرداران تحت تعقیب تبدیل شده است.»

این مقام وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، کانادا را «هم‌دست اسرائیل در کشتار مردم فلسطین» خواند و هدف از طرح چنین اتهاماتی علیه جمهوری اسلامی را تلاش برای تغییر توجه افکار عمومی از اتفاقات غزه دانست.

خنثی‌سازی طرح تهران برای ترور در کانادا

در گزارش روزنامه گلوب اند میل به نقل از یک منبع ناشناس آمده است که اوایل آبان امسال به کاتلر هشدار داده شده طی ۴۸ ساعت بعد از آن، با تهدید جدی ترور از سوی عوامل جمهوری اسلامی مواجه است.

این منبع گفت پلیس کانادا دو مظنون را ردیابی کرده اما مشخص نیست آیا آن‌ها بازداشت شده‌اند یا کشور را ترک کرده‌اند.

به گفته این منبع، هفته گذشته به کاتلر اطلاع داده شد که سطح تهدید به طور قابل توجهی کاهش یافته است اما جزییات بیشتری ارائه نشد.

از کاتلر به‌عنوان کارشناس آزادی بیان، آزادی مذاهب، حقوق اقلیت‌ها، قوانین صلح و عدالت در قبال جنایات جنگی یاد می‌شود. او ارتباط نزدیکی با اسرائیل دارد.

کاتلر از زمان حمله هفتم اکتبر حماس تحت حفاظت ۲۴ ساعته پلیس سلطنتی کانادا قرار گرفته است.

گلوب اند میل اشاره کرد که تلاش‌های کاتلر از سال ۲۰۰۸ برای معرفی سپاه پاسداران به‌عنوان سازمانی تروریستی، خشم جمهوری اسلامی را برانگیخته است. همچنین گفته شده که این تهدیدها ممکن است به طرح تهران برای ربودن و ترور یک خبرنگار ایرانی-آمریکایی در نیویورک مرتبط باشد.

به گفته کاتلر، پلیس اف‌بی‌آی به او اطلاع داده که نامش در تحقیقات آن‌ها مطرح شده است.

تلاش تهران برای ترور شخصیت‌های اسرائیلی

در ماه‌ها و سال‌های گذشته گزارش‌های متعددی از تلاش تهران برای ترور شخصیت‌های نظامی یا تجار یهودی اسرائیلی در سراسر جهان منتشر شده است.

یک منبع امنیتی اسرائیل در ۱۴ آبان ۱۴۰۳ در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال خبر داد پس از افشای طرح جمهوری اسلامی برای ترور یک فرمانده پایگاه هوایی نواتیم اسرائیل، او تحت حفاظت امنیتی قرار گرفته است.

پایگاه نواتیم یکی از اهداف حمله موشکی اخیر حکومت ایران به اسرائیل بود.

این منبع آگاه افزود: «این یک رویه استاندارد برای همه نیست بلکه تنها برای افرادی است که با تهدید مواجه هستند، مانند رییس ستاد کل ارتش و فرمانده نیروی هوایی؛ اما اکنون او [فرمانده پایگاه نواتیم] و خانواده‌اش به‌دلیل تهدیدات موجود، تحت حفاظت قرار گرفته‌اند.»

پیش از این و در ۲۴ مرداد ۱۴۰۲، ایتزیک موشه، تاجر یهودی اهل گرجستان، جزییات جدیدی از تلاش سپاه پاسداران برای ترور خود در خاک گرجستان افشا کرد و گفت که او طی سال قبل از آن، در تفلیس، پایتخت این کشور و زادگاهش، سه بار هدف تلاش برای قتل قرار گرفته است.

به گزارش روزنامه اسرائیلی جروزالم پست، او در جریان هر سه تلاش، به دلیل مداخله نیروهای امنیتی گرجستان توانست جان سالم به‌در ببرد.

بر اساس اظهارات این تاجر، دو مورد از این تلاش‌ها حمله با چاقو و سومین مورد تیراندازی بوده که در جریان آن، اسلحه به دلیل خرابکاری قبلی از سوی نیروهای امنیتی گرجستان، به درستی عمل نکرده است.

رسانه‌های قبرس در تیر ۱۴۰۲ از خنثی شدن طرح تروریستی سپاه پاسداران علیه اسرائیلی‌ها و یهودیان ساکن این کشور خبر دادند.

رسانه‌های ترکیه و اسرائیل در ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ خبر دادند که سازمان‌های اطلاعاتی این دو کشور طرح جمهوری اسلامی را برای ترور یک تاجر اسرائیلی ساکن استانبول به نام یائیر گِلر خنثی کرده و هشت نفر را در رابطه با این نقشه که در انتقام کشتن محسن فخری‌زاده طراحی شده بود بازداشت کردند.

بر اساس این گزارش تیم ترور شامل یک مامور ارشد امنیتی در ایران و هشت نفر در ترکیه بوده است.

ائتلاف جهانی آزادی نرگس محمدی: شورای حقوق‌بشر سازمان ملل برای آزادی او مداخله کند

۲۹ آبان ۱۴۰۳، ۰۹:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)

بیش از ۴۰ سازمان‌ مدافع حقوق بشر و انجمن‌های قلم، با انتشار نامه‌ای از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواستند با توجه به شرایط جسمی وخیم و نیاز مبرم نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه نوبل صلح، به مراقبت‌های پزشکی، برای آزادی او از زندان جمهوری اسلامی مداخله کند.

این درخواست در آستانه نشست ادواری این شورا در ژنو برای بررسی وضعیت حقوق بشر ایران مطرح شده است.

این نهادها در نامه خود به شورای حقوق بشر سازمان ملل توصیه کرده‌اند در نشست ادواری خود برای بررسی وضعیت حقوق بشر ایران که در دو ماه آینده در ژنو برگزار می‌شود، از مقامات جمهوری اسلامی بخواهند به دلایل انسان‌دوستانه به خانم محمدی مرخصی درمانی اعطا شود.

نرگس محمدی، فعال حقوق‌بشر، نویسنده و نایب‌رییس سابق کانون مدافعان حقوق بشر، تاکنون بیش از ۱۰ سال از عمر خود را در زندان سپری کرده است.

بازداشت فعلی او از آبان ۱۴۰۰ آغاز شد و به اتهاماتی همچون «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تبانی علیه امنیت کشور» به مجموعا ۱۳ سال و ۹ ماه حبس محکوم شده است.

محمدی در سال‌های اخیر به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری خود جوایز بین‌المللی متعددی از جمله جایزه صلح نوبل، جایزه جهانی آزادی مطبوعات یونسکو/گی‌یرمو کانو و جایزه شجاعت خبرنگاران بدون مرز را دریافت کرده است.

وضعیت وخیم سلامتی نرگس محمدی

سلامت نرگس محمدی در طول دوران حبس به شدت به خطر افتاده است و او در سال ۱۴۰۱ چندین بار دچار حمله قلبی شد و پزشکان توصیه کردند آنژیوگرافی قلب برای او به صورت اورژانسی انجام شود.

اما با وجود توصیه پزشکان برای انجام آنژیوگرافی در اسفند همان سال، مقامات زندان اوین تا مهر ۱۴۰۳ از انتقال او به بیمارستان امتناع کردند و آنژیوگرافی او سرانجام در آبان ۱۴۰۳ انجام شد و علی‌رغم انجام جراحی و توصیه پزشکان برای استراحت، محمدی تنها دو روز پس از عمل به زندان بازگردانده شد.

در همین حال، پزشکان در معاینه اخیر نرگس محمدی، ضایعه‌ای مشکوک به سرطان در استخوان پای راست او کشف کردند.

این رفتار مقامات زندان در محروم کردن محمدی از مراقبت‌های پزشکی ضروری، تنها به او محدود نمی‌شود و بخشی از الگوی سیستماتیک بی‌اعتنایی به نیازهای پزشکی زندانیان، به‌ویژه مدافعان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران و نویسندگان است. مرگ بکتاش آبتین، شاعر و فیلمساز، در دی ۱۴۰۰ به دلیل تاخیر در ارائه مراقبت‌های پزشکی نمونه‌ای تکان‌دهنده از این وضعیت است.

سازمان‌های امضاکننده نامه به شورای حقوق‌بشر سازمان ملل از جمله «مرکز عبدالرحمن برومند برای حقوق بشر در ایران»، «مرکز حقوق بشر در ایران»، «گزارشگران بدون مرز»، «خانه آزادی» و «انجمن جهانی قلم» در نامه خود خواستار آزادی فوری و بی‌قیدوشرط نرگس محمدی شدند.

آن‌ها همچنین از مقامات جمهوری اسلامی خواستند تا جرم‌انگاری فعالیت‌های حقوق بشری را متوقف کرده و از فراخواندن مدافعان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران و نویسندگان برای اجرای احکام زندان در شرایط بحرانی سلامت خودداری کنند.

درخواست برای پایبندی جمهوری اسلامی به وعده‌هاش

امضا کنندگان همچنین از شورای حقوق بشر سازمان ملل درخواست کردند تا اطمینان حاصل کند جمهوری اسلامی توصیه‌های پذیرفته‌شده در بررسی ادواری سال گذشته از جمله ارائه بدون تبعیض مراقبت‌های بهداشتی کافی و درمان مناسب به همه افراد در بازداشت را اجرا کند.

این ۴۰ سازمان در پایان نامه بار دیگر درخواست خود را برای آزادی تمامی افرادی که به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری ناعادلانه بازداشت شده‌اند، تکرار کرده و از جامعه بین‌المللی خواستند جمهوری اسلامی رای برای رعایت حقوق بنیادین شهروندان ایرانی زیر فشار بگذارد.

قطع مکرر برق در ایران؛ مردم، خشمگین از آنچه «بی‌کفایتی جمهوری اسلامی» می‌خوانندش

۲۹ آبان ۱۴۰۳، ۰۸:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

بیش از یک هفته از آغاز قطع برق برنامه‌ریزی شده و نوبتی در ایران می‌گذرد. در این مدت عده زیادی از شهروندان با ارسال پیام‌ها و ویدیوهایی به ایران‌اینترنشنال از پیامدهای خاموشی‌ها گفته‌اند و خشم خود را نسبت به آن‌چه بی‌کفایتی حکومت دانسته‌اند، ابراز کرده‌اند.

روز سه‌شنبه ۲۹ آبان برق شورای شهر تهران در حین جلسه قطع شد و ادامه نشست با استفاده از برق اضطراری برگزار شد.

قطع برق بسیاری از مشاغل در یک هفته اخیر برابر با تعطیلی کسب‌وکار بوده چرا که بر اساس روایت‌های شهروندی، بسیاری از آنان به برق اضطراری دسترسی ندارند.

در یک نمونه، شهروندی با ارسال ویدیویی به ایران‌اینترنشنال قطع برق در مرکز تصویر‌برداری پزشکی هسته‌ای را نشان داد و گفت: «این وضعیت ماست! دو ساعت است که آمدیم و بیمار آنژیوکت‌زده منتظر است.»

برق قطع شد اما مازوت‌سوزی نه

ده‌ها شهروند از روز دوشنبه تاکنون با ارسال پیام‌هایی، به تداوم مازوت‌سوزی و آلودگی هوا اشاره کردند و گفتند وعده دولت برای قطع برق در ازای حذف سوخت مازوت از نیروگاه‌ها دروغ بود.

شهروندی در همین زمینه گفت: «هم برق قطع شد، هم مازوت‌سوزی شد و هم هوا آلوده شد.»

مخاطبی دیگر با ارسال تصاویری از مازوت‌سوزی در نیروگاه رجایی قزوین گفت: «جمهوری اسلامی ما را قرن‌ها به عقب برگردانده و زندگی ما را تباه کرده است.»

شهروندی با ارسال روایتی مشابه از آلودگی هوا در اصفهان گفت: «مازوت‌سوزی انجام نمی‌شود؟! دروغ محض است.»

روز سه‌شنبه شرکت کنترل کیفیت هوا از تداوم وضعیت آلودگی هوای پایتخت خبر داد و گفت طی ۲۴ ساعت گذشته، هوای تهران در وضعیت قرمز قرار داشت.

از ابتدای امسال، پایتخت تنها پنج روز هوای پاک داشته است.

روز ۲۷ آبان شورای اقتصاد دولت جمهوری اسلامی در مصوبه‌ای دستور افزایش تعرفه‌های گاز بخش خانگی و همکاری استان‌ها برای مصرف مازوت را در تمامی نیروگاه‌ها و صنایع صادر کرد.

مسعود پزشکیان، رییس دولت چهاردهم، در روزهای قبل دستور داده بود مازوت‌سوزی در سه نیروگاه متوقف و به جای آن خاموشی زمان‌بندی شده اعمال شود.

هم‌زمان در بند دیگری از مصوبه جدید شورای اقتصاد به استانداری‌های سراسر ایران دستور داده شده است با وزارت نفت برای مصرف نفت کوره یا همان مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها و صنایع، «همکاری لازم» را انجام دهند.

در مازوت مقادیر بالایی گوگرد و سایر ترکیبات سمی وجود دارد که سوزاندن آن منجر به تولید حجم زیادی از ذرات معلق و گازهای سمی می‌شود.

این آلاینده‌ها تاثیری مستقیم بر آلودگی هوا دارند و افزایش آن‌ها در هوای تنفسی، خطر بیماری‌های تنفسی و قلبی-عروقی را افزایش می‌دهد.

پیش‌تر محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی پزشکیان، مردم را مقصر ناترازی‌ها و مازوت‌سوزی خوانده و گفته بود شهروندان برای کم‌کردن خاموشی‌ها باید دمای هوای خانه را چند درجه کاهش دهند و گاز و برق کمتری مصرف کنند.

پزشکیان نیز مشابه این توصیه را تکرار کرد و روز ۲۶ آبان در نشستی با مدیران وزارت نیرو و نفت، ضمن دعوت مردم به صرفه‌جویی گفت: «خود من در خانه از لباس گرم استفاده می‌کنم. دیگران هم می‌توانند این کار را انجام دهند.»

او همچون مقام‌های دولت خود این ادعا را تکرار کرد که در ایران حدود سه برابر بیشتر از کشورهای اروپایی برق مصرف می‌شود.

حسنعلی تقی‌زاده، رییس هیات مدیره سندیکای برق، اواخر شهریور ماه خطاب به مسئولان گفته بود: «مردم را مقصر ندانید. الکی نگویید مصرف مردم زیاد است. متوسط مصرف سرانه ایرانیان هزار و ۲۲ کیلووات ‌ساعت در سال و در اروپا دو هزار و ۱۲۰ کیلووات ‌ساعت است.»

از سوی دیگر الیاس حضرتی، رییس شورای اطلاع‌رسانی دولت، اخیرا خواستار صرفه‌جویی مردم شده و گفته بود: «در جلسات دولت نیمی از چراغ‌ها را خاموش می‌کنیم.»

خبرهایی از قطع برق صنایع و مشکلات کسب‌وکارهای خرد

در روزهای گذشته گزارش‌هایی از اختلال در کار نانوایان به دلیل قطع برق منتشر شده است.

یک نانوا در اهواز برای اعتراض به قطع برق، خمیرهای خراب‌شده را روی در اداره برق منطقه چهار این شهر چسباند.

در ویدیوی منتشر شده از این رویداد، او با فریاد می‌گوید که هر هفته به دلیل قطع برق پنج میلیون تومان ضرر می‌دهد.

دو کسبه، یکی از استان البرز و دیگری از استان مازندران، روایت مشابهی را از قطع دو ساعته برق و تاثیر آن بر افت فروش و مرجوعی کالاهایشان مطرح کردند و گفتند خاموشی‌ها بر بحران بازار افزوده است.

پیش‌تر هم شهروندان با ارسال پیام‌هایی به ایران‌اینترنشنال از آسیب دیدن کسب و کارشان یا خطرات خاموشی چراغ‌های معابر و بزرگراه‌ها گفته بودند.

خبرگزاری فارس روز سه‌شنبه به نقل از فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، از «فشار بی‌امان بی‌برقی بر صنعت و تولید» نوشت.

مهاجرانی گفت: «در پاییز قطع برق صنایع و شهرک‌های صنعتی را نخواهیم داشت. اگر روند تامین سوخت نیروگاه‌ها به‌خوبی پیش برود، امیدواریم در زمستان هم قطع برق صنایع را شاهد نباشیم.»

با وجود این وعده‌ها، شهروندان با ارسال ویدیو‌هایی به ایران‌اینترنشنال از قطع مکرر و طولانی برق گلایه می‌کنند.

یک کارگر با اشاره به قطع مکرر و روزانه برق گفت: «در سطح شهر صندوق صدقه برای کمک به مردم غزه و لبنان گذاشته‌اند در حالی‌ که مسئولان جمهوری اسلامی یک‌ذره به فکر مردم ایران نیستند.»

چندین شهروند هم به سخنان وحید یامین‌پور، مجری صدا و سیما و دبیر شورای عالی جوانان دولت ابراهیم رئيسی واکنش نشان دادند که افزایش قطع برق را در راستای تقویت بنیان خانواده، «اتفاق مثبتی» خوانده و گفته است: «در لبنان حتی در شرایط غیرجنگی، خیلی از مردم اغلب حدود چهار ساعت برق دولتی دارند. قدر بدانید و غر نزنید.»

مخاطبی با اعتراض به این سخنان گفت که ایران با لبنان از نظر منابع طبیعی یکسان نیست و از نظر نفت و گاز، ایران جزو کشورهای ثروتمند جهان محسوب می‌شود.

شهروندی دیگر، یامین‌پور را «بی‌وجدان و مواجب‌بگیر» خواند و خطاب به او گفت: «آیا خودت می‌توانی روزی ۱۰ ساعت بدون آب و برق و گاز دوام بیاوری؟ این مملکت را ول کنید و بروید.»

مخاطبی هم با روایت خود از قطع برق چندین ساعته در فولادشهر اصفهان گفت مقام‌های جمهوری اسلامی از تامین رفاه شهروندان خود ناتوان‌ مانده‌اند و فقط بلدند موشک‌پرانی کنند.

تهران تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا و بریتانیا علیه ایران را نقض حقوق بین‌الملل خواند

۲۹ آبان ۱۴۰۳، ۰۸:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)

مجید نیلی، مدیر‌کل غرب اروپای وزارت خارجه جمهوری اسلامی از برگزاری جلسه‌ای با حضور وزیر خارجه به منظور بررسی تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا و بریتانیا علیه اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله شرکت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی خبر داد و این تحریم‌ها را «ناموجه و مغایر با حقوق بین‌الملل» خواند.

اتحادیه اروپا و بریتانیا روز دوشنبه ۲۸ آبان در اقداماتی جداگانه چندین مجموعه از جمله شرکت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی را به دلیل نقش داشتن در حمایت حکومت ایران از تهاجم روسیه علیه اوکراین و نیز پشتیبانی از گروه‌های مسلح در خاورمیانه و منطقه دریای سرخ، به فهرست تحریم‌های خود اضافه کردند.

واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه

علاوه بر واکنش مدیر‌کل غرب اروپای وزارت امور خارجه که از برگزار شدن جلسه‌ای با حضور عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، برای بررسی تحریم‌های تازه علیه تهران خبر داد، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز «وضع این تحریم‌ها از سوی اتحادیه اروپا و انگلیس» را به شدت محکوم کرد و با رد دوباره ادعا‌های مطرح شده مبنی بر انتقال موشک بالستیک از سوی جمهوری اسلامی به روسیه گفت:‌ «رییس‌جمهوری اوکراین خود اذعان کرده است که هیچ موشک بالستیک ایرانی‌ای به روسیه صادر نشده است.»

بقایی «سیاست‌های اتحادیه اروپایی و انگلستان» در روابط مشروع و قانونی دولت‌ها در حوزه‌های دفاعی-نظامی را «مداخله‌جویانه» خواند و تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران برای تامین منافع و امنیت ملی خود از همه ظرفیت‌های همکاری با شرکایش استفاده خواهد کرد.»

تحریم‌های جدید

بنا بر اعلام اتحادیه اروپا در روز دوشنبه ۲۸ آبان، تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی به دلیل حمایت از روسیه در جنگ با اوکراین افزایش یافت.

در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است این اتحادیه هر گونه معامله با بنادر را که تحت مالکیت، اداره یا کنترل افراد و نهادهای فهرست‌شده هستند یا برای انتقال پهپادها یا موشک‌های ایرانی یا فن‌آوری و قطعات مرتبط به روسیه استفاده می‌شوند، ممنوع می‌کند.

این اقدام شامل دسترسی به امکانات بنادری مانند بندر امیرآباد در استان مازندران و بندر انزلی در استان گیلان و ارائه هر گونه خدمات به شناورهاست.

اتحادیه اروپا کشتی‌هایی را که برای ایمنی دریایی یا اهداف بشردوستانه استفاده می‌شوند یا در رابطه با رویدادهایی هستند که احتمالا تاثیر جدی بر سلامت و ایمنی انسان یا محیط زیست دارند، از این تحریم‌ها معاف کرده است.

چه کسانی تحریم شدند؟

در فهرست جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا، نام محمدرضا مدرس خیابانی، مدیرعامل شرکت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی به همراه نام سه شرکت کشتی‌رانی روسیه، ام‌جی فلوت، وی تی‌اس بروکر و آراپاکس به چشم می‌خورد.

گفته می‌شود کشتی‌های این شرکت‌ها در انتقال تسلیحات و مهمات ساخت جمهوری اسلامی، از جمله قطعات پهپاد، از طریق دریای خزر به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین مشارکت دارند.

وزارت خارجه آلمان: ۳ کشور اروپایی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی قطعنامه صادر می‌کنند

۲۹ آبان ۱۴۰۳، ۰۴:۰۵ (‎+۰ گرینویچ)

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرنگار ایران‌اینترنشنال در برلین تاکید کرد که آلمان، بریتانیا، فرانسه و ایالات متحده آمریکا قطعنامه‌ای را علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه می‌کنند.

او گفت: «سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران، ارزیابی‌های ما را تغییر نداده است.»

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، چهارشنبه گذشته ۲۳ آبان، به ایران سفر کرد. او در این سفر با شماری از مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله مسعود پزشکیان، رییس دولت و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی دیدار کرد. او همچنین از دو سایت هسته‌ای فردو و نظنز نیز بازدید کرد.

در همین حال، محمد جواد لاریجانی، مدیر پژوهشگاه دانش‌های بنیادی به سیمای جمهوری اسلامی گفت: ظرف ۲۴ ساعت می‌توانیم به بازدارندگی نظامی هسته‌ای برسیم.

او گفت: «اگر فکر می‌کنند ظرف ۴۸ ساعت می‌توانیم توان نظامی هسته‌ای پیدا کنیم، فکر بدی نکرده‌اند. می‌توانیم آن را به ۲۴ ساعت برسانیم. اگر دشمن فکر می‌کند در یک بن بست هستیم سخت در اشتباه است. دوست نداریم توانمندی هسته‌ای ما به این سو کشیده شود.»

این سخنان کاملا برخلاف اظهارات مسعود پزشکیان در دیدار با رافائل گروسی است. او روز پنج‌شنبه ۲۴ آبان در دیدار با رافائل گروسی گفت که تهران آماده است برای «رفع ابهامات و شبهاتی» که درباره فعالیت هسته‌ای ایران وجود دارد با این نهاد بین‌المللی همکاری کند.

مسعود پزشکیان تاکید کرد که جمهوری اسلامی در فناوری هسته‌ای «دقیقا» به دنبال چارچوب‌ها و مجوزهای قانونی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

این در حالی است که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بارها از جمهوری اسلامی برای همکاری نکردن و پایبند نبودن به توافق‌های قبلی انتقاد کرده است.

او پس از دیدار با پزشکیان در تهران گفت: «بازرسی یک فصل از روابط ما را تشکیل می‌دهد که قابل بحث هم نیست و حتماً باید انجام شود اما فصل بعدی همکاری‌های فنی هست که در قالب تعامل باید انجام شود.»

در پی این سفر و اظهارات مقام‌های جمهوری اسلامی درباره همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ، ودانت پاتل، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه ۲۴ آبان تصریح کرد ایالات متحده خواهان «تغییر رفتار و اقدام عملی» جمهوری اسلامی است.

او گفت: «ما می‌خواهیم مطمئن شویم که ایران هرگز به بمب هسته‌ای دست نخواهد یافت. برای تحقق این هدف از ابزارهای مختلف استفاده می‌کنیم و تمام گزینه‌ها همچنان روی میز هستند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان به خبرنگار ایران اینترنشنال در برلین گفت: «جمهوری اسلامی با عدم پایبندی به تعهدات خود ذیل معاهده منع اشاعه هسته‌ای (ان پی تی ) و پادمان‌های آن ، نظام جهانی را که تمامی اعضای ان پی تی ملزم به رعایت آن هستند، تضعیف می‌کند.»

او افزود: «این واقعیت که تهران به‌طور مداوم از انجام تعهدات ناشی از توافق‌نامه جامع پادمان سر باز می‌زند، ما را موظف می‌کند برای پاسداشت و حفظ نظام بین‌المللی منع اشاعه اقدام کنیم.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان درباره قطعنامه ای که پیش از این گفته شده بود علیه جمهوری اسلامی صادر خواهد شد گفت : «ما به‌عنوان تروئیکای اروپایی (آلمان، فرانسه و بریتانیا) تصمیم گرفته‌ایم به‌صورت مشترک با ایالات متحده، قطعنامه ای را در نشست آتی شورای حکام آژانس ارائه کنیم که در آن، از جمله، به طور جدی از جمهوری اسلامی خواسته می‌شود گام‌های مناسبی بردارد.

پیشتر گزارش شده بود که فرانسه، بریتانیا و آلمان درصدد هستند تا در نشست آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی تصویب شود.

قرار است هدف این قطعنامه، فشار بر حکومت ایران برای بهبود بخشیدن به همکاری‌های هسته‌ای باشد.

اتحادیه اروپا همچنین روز دوشنبه ۲۸ آبان، شرکت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی را به‌دلیل حمل تسلیحات به روسیه تحریم کرد.