افزایش شدید دما در شهرهای مختلف ایران و ناتوانی حکومت در مدیریت بحران

جمعه ۱۴۰۳/۰۴/۲۲

مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه گرم شدن هوا در ایران رکورد تازه‌ای ثبت کرده گفت این میزان دما در ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه است.

شماری از شهروندان در شهرهای مختلف کشور از قطع برق و گرمای شدید هوا در مناطق خود خبر داده و ناکارآمدی جمهوری اسلامی را عامل آن دانستند.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه با افزایش هر یک درجه دما، مصرف برق کشور حدود هزار و ۸۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد، دلیل این افزایش مصرف را استفاده بیشتر از وسایل سرمایشی عنوان کرد.

محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر نیز با اشاره به «نصاب بی‌سابقه مصرف برق روز چهارشنبه که برای پنجمین‌بار به میزان ٧٧ هزار و ۵١۴ مگاوات شکسته شد»، گفت: «هم اکنون نزدیک به ۶۰ درصد مصرف برق در بخش خانگی اتفاق می‌افتد و وسایل سرمایشی بیشترین مصرف را به خود اختصاص می‌دهند.»

مازیار جمشیدی، مدیر بهره‌برداری و کنترل شبکه برق کشور هم روز پنج‌شنبه از رشد هشت درصدی مصرف برق در کشور خبر داد و گفت این میزان افزایش «معادل دو برابر مصرف برق استان خراسان رضوی» است.

پیش از این و به دنبال افزایش بی‌سابقه دما و مصرف برق در کشور، فعالیت‌ها در بخش‌های صنعتی کشور به صورت اضطراری تعطیل شد.

کمبود برق باعث شده تا روز پنجشنبه ۲۱ تیرماه در ۱۵ استان کشور تعطیلی اعلام شود تا با کاهش مصرف دچار خاموشی سراسری نشوند.

طبق گزارش‌های سازمان هواشناسی در هفت روز گذشته، دمای شهرستان اهواز به بالای ۵۰ درجه رسید که در ۵۰ سال گذشته بی‌سابقه است.

روز پنج‌شنبه ۲۱ تیرماه ادارات ۱۵ استان یعنی نیمی از کشور به دلیل افزایش مصرف انرژی و گرمای هوا تعطیل شد.

اصفهان، البرز، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خوزستان، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، قزوین، قم، کرمان، لرستان، مرکزی و یزد استان‌هایی‌اند که ادارات در آنها به دلیل کمبود برق تعطیل شد.

ناتوانی حکومت برای تامین برق در سال‌های گذشته، چندین بار صدها شهر و روستا را در تابستان در خاموشی فرو برد.

کارشناسان، توقف سرمایه‌گذاری در صنعت برق، توسعه نیافتن نیروگاه‌ها و شبکه فرسوده را عامل اصلی ناترازی برق و کسری ۱۴ هزار مگاواتی آن دانسته‌اند.

مخاطبان ایران‌اینترنشنال: تا خرشان از پل انتخابات گذشت، برق را قطع کردند

اکنون شمار زیادی از شهروندان در شهرهای مختلف کشور با ارسال پیام‌هایی به ایران‌اینترنشنال با اشاره به پایان انتخابات در ایران و بی‌توجهی حکومت به مشکلات، از قطع مداوم برق در مناطق محل سکونتشان خبر داده و سیاست‌های جمهوری اسلامی را عامل این موضوع معرفی کردند.

در همین زمینه از شهروندان پرسیدیم قطع برق چه تاثیری بر زندگی و کسب و کار شما گذاشته است؟

یکی از شهروندان با ارسال ویدیویی به ایران‌اینترنشنال، با اشاره به قطعی‌های برق در ایران گفت: «تا خرشان از پل انتخابات گذشت، برق را قطع کردند. ما در تهرانپارس تهران هستیم و چند روز است برق را قطع می‌کنند.»

مخاطب دیگری با ارسال پیامی صوتی می‌گوید: «به‌عنوان یک پژوهشگر، حداقل تاثیر قطع مدام برق ناتمام گذاشتن تحقیقات علمی من است.»

یکی دیگر از از مخاطبان هم گفت: «جمهوری اسلامی با قطع آب و برق و گاز زندگی ما را فلج کرده است.»

قطعی برق در ایران علاوه بر تعطیلی گسترده بخش‌های صنعتی و ادارت باعث بروز مشکلات بسیاری برای شهروندان شده است.

یکی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال با ارسال ویدیویی نوشت: «ما در خانه بیمار بدحال داریم که نیاز به برق و نگهداری از تشک مواج و سایر مراقبت‌هاست. این قطعی برق ما را زمین‌گیر کرده است.»

ویدیوی دیگر نیز به ایران‌اینترنشنال رسیده که در آن شهروندی با گلایه از قطعی هرروزه برق در شهریار می‌گوید حکومت در حال غارت مردم است و کسی به داد ما نمی‌رسد.

یکی از مخاطبان درباره کمبود برق می‌گوید: «سال‌هاست به دلیل انرژی هسته‌ای و اتمی ما را تحریم کرده‌اند اما دریغ از اینکه جمهوری اسلامی یک ولت برق اتمی تولید کند.»

اکنون صادق ضیائیان، رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، در گفت‌وگو با خبرگزاری «ایمنا» گفت طی روزهای شنبه تا دوشنبه افزایش نسبی دما و ماندگاری هوای گرم در مناطق واقع در مرکز، جنوب و جنوب شرق کشور پیش‌بینی می‌شود.

موضوعی که با توجه به ناتوانی حکومت در مدیریت بحران برق در کشور، به نظر می‌رسد به بیشتر شدن مشکلات شهروندان در روزهای پیش‌رو خواهد انجامید.

هر سال با افزایش دمای هوا در ایران، ناترازی انرژی و قطع برق صنایع و بخش خانگی رخ می‌دهد.

سال گذشته شماری از کارشناسان، توقف سرمایه‌گذاری در صنعت برق را به دلیل قیمت‌گذاری دولتی و تحریم، عامل اصلی ناترازی ۱۰ هزار مگاواتی برق در ایران اعلام کردند.

به گفته آنان این ناترازی انرژی، با قطع و اعمال محدودیت برق واحدهای تولیدی به دیگر بخش‌های اقتصاد نیز آسیب می‌رساند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

مکان‌های اتفاق
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها