گزارش تلگراف از عزم حزب کارگر بریتانیا برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۶

روزنامه بریتانیایی تلگراف گزارش داد حزب کارگر در صورت پیروزی در انتخابات آتی قصد دارد از راه اصلاح برخی قوانین، سپاه را در فهرست گروه‌های تروریستی این کشور قرار دهد. هم‌زمان، یک تحلیل‌گر امور بین‌الملل به ایران‌اینترنشنال گفت رویکرد حزب محافظه‌کار در قبال سپاه اشتباه بوده است.

بر اساس گزارش تلگراف، ایوت کوپر و دیوید لَمی که قرار است در صورت به قدرت رسیدن حزب کارگر، به ترتیب عهده‌دار اداره وزارت کشور و وزارت خارجه بریتانیا شوند، از قرار دادن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی پشتیبانی می‌کنند.

دولت محافظه‌کار ریشی سوناک، نخست‌وزیر کنونی بریتانیا، به‌ویژه در طول یک سال اخیر، طرح تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران را در نظر داشت، اما به دلیل اختلاف نظر میان وزارت کشور و وزارت خارجه بریتانیا در مورد تاثیرات منفی این اقدام بر روابط دیپلماتیک تهران-لندن، از اجرای آن خودداری کرده است.

جیمز کلورلی، وزیر خارجه پیشین بریتانیا، در شهریور سال گذشته گفته بود قرار دادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی ممکن است به منافع بریتانیا ضربه وارد کند.

امید شمس، حقوق‌دان و تحلیل‌گر امور بین‌الملل در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال، راهبرد حزب محافظه‌کار در قبال سپاه پاسداران را «بسیار اشتباه» خواند و گفت از پنج سال پیش که بحث تحریم سپاه در بریتانیا شکل گرفته، دولت‌های محافظه‌کار تاکید داشته‌اند که راه‌های دیپلماتیک با جمهوری اسلامی نباید بسته شود.

او افزود دولتمردان محافظه‌کار معتقد بودند موضوع تحریم سپاه، قدرت چانه‌زنی لندن در برابر تهران را افزایش می‌دهد و این مسیر باید باز بماند.

تلگراف در ادامه گزارش خود نوشت حزب کارگر به این نتیجه رسیده که رویکرد فعلی در قبال سپاه منسوخ شده و باید رویکرد جدیدی در قبال سازمان‌هایی مانند سپاه که به عنوان بخشی از حکومت فعالیت می‌کنند، در پیش گرفته شود.

در صورت قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی بریتانیا، عضویت در این نهاد نظامی یا حمایت از آن جرم‌انگاری خواهد شد.

امید شمس به ایران‌اینترنشنال گفت: «هیچ کشوری جز ایران در دنیا نیست که نهاد نظامی وابسته به حکومت آن مستقیما در فعالیت‌های تروریستی دخالت داشته باشد و این مساله پیچیدگی‌هایی را به وجود آورده است.»

شمس افزود باید مشخص شود بر اساس چه شاخص‌ها و ویژگی‌هایی می‌توان یک نهاد نظامی وابسته به حکومت را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد و در نتیجه گستره تعریف سازمان‌های تروریستی در قوانین بریتانیا باید دستخوش تغییرات شود.

به گزارش تلگراف، حزب کارگر یک طرح سه‌ مرحله‌ای برای تغییر رویکرد بریتانیا در مقابله با تروریسم در دستور کار دارد و این طرح در نهایت راه را برای تروریستی اعلام کردن سپاه هموار می‌کند.

بر مبنای ساز و کار پیشنهادی حزب کارگر، روند قرار دادن نام «عوامل حکومت‌‌محور» در فهرست گروه‌های تروریستی تسهیل خواهد شد.

تلگراف افزود این طرح با پلیس ضدتروریسم و سازمان‌های اطلاعاتی بریتانیا در میان گذاشته خواهد شد و انتظار می‌رود اجرای آن نیازمند تصویب قانونی جدید باشد.

انتخابات عمومی بریتانیا برای مشخص شدن تکلیف دولت آینده این کشور روز ۱۴ تیر برگزار می‌شود.

در سال‌های اخیر و به‌ویژه پس از خیزش انقلابی سال ۱۴۰۱، فعالان مدنی و مخالفان جمهوری اسلامی با اشاره به نقش سپاه در سرکوب معترضان در داخل کشور و همچنین دست داشتن این نهاد در طراحی و اجرای حملات تروریستی در بسیاری از کشورهای جهان، خواستار قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی شده‌اند.

دولت کانادا روز ۳۰ خرداد رسما سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی خود قرار داد.

پیش‌تر و در آبان ۱۴۰۲، حدود ۷۰ نفر از نمایندگان مجلس و چهره‌های سیاسی بریتانیا در نامه‌ای به ریشی سوناک از او خواستند با توجه به افزایش تهدیدات تهران، سپاه پاسداران را گروهی تروریستی اعلام کند.

ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا

کن مک‌کالوم، مدیر‌کل سازمان امنیت داخلی بریتانیا موسوم به ام‌آی‌فایو، در مهرماه سال گذشته با اشاره به «اقدامات خصمانه جمهوری اسلامی در خاک بریتانیا» گفت که مقابله با تهدیدات تهران از اولویت‌های اصلی لندن به شمار می‌رود.

روزنامه گاردین در گزارشی در ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ به تهدید، آزار و اذیت فعالان سیاسی مخالف جمهوری اسلامی در سراسر اروپا پرداخت و به نقل از ۱۵ تن از آنان که ساکن بریتانیا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، سوئد و سوئیس هستند، نوشت که حکومت ایران پشت این کارزار سرکوب قرار دارد.

روزنامه دیلی‌میل روز ۱۸ فروردین گزارش داد حکومت ایران از گروه‌های جنایت‌کار سازمان‌یافته برای حمله به اهداف مورد نظر خود در اروپا استفاده می‌کند.

در یکی از این موارد، شبکه ایران‌اینترنشنال ۲۹ بهمن‌ ۱۴۰۱ پس از تهدیدهای تروریستی مجبور شد پخش تلویزیونی خود را به طور موقت از لندن به واشینگتن منتقل کند.

تصمیم نهایی برای متوقف کردن فعالیت‌های ایران‌اینترنشنال زمانی اتخاذ شد که در بهمن ۱۴۰۱ پلیس لندن یک تبعه اتریشی به نام محمد‌حسین دوتایف را در حال فیلم‌برداری از محوطه خارجی این شبکه بازداشت کرد.

ایران‌اینترنشنال روز سوم مهر ۱۴۰۲ پخش برنامه‌های خود را از استودیوی جدید خود در لندن از سر گرفت.

شبکه آی‌تی‌وی در آذرماه سال گذشته خبر داد جاسوس‌های سپاه پاسداران در اکتبر ۲۰۲۲ به یک قاچاقچی انسان پیشنهاد دادند در ازای ۲۰۰ هزار دلار فرداد فرحزاد، مجری ایران‌اینترنشنال و سیما ثابت، مجری پیشین این شبکه را به قتل برساند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها