فرمانده انتظامی کل کشور بر تحمیل حجاب اجباری به زنان تاکید کرد

جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۰۷

با گذشت حدود دو هفته از آغاز به کار «گشت نور»، مقام‌های جمهوری اسلامی بر ادامه طرح‌های مرتبط با تحمیل حجاب اجباری به زنان ایرانی تاکید دارند. فرمانده انتظامی کشور روز جمعه هفتم اردیبهشت گفت این طرح یک «پروژه امنیتی» نیست.

در کنار احمدرضا رادان، محمدجعفر منتظری، رییس دیوان عالی کشور نیز گفت: «حتی غیرمسلمانان هم باید به حجاب اجباری تن بدهند.»

شماری از ائمه جمعه در خطبه‌های روز هفتم اردیبهشت خود از طرح‌های جدید حکومت در تلاش برای سرکوب مخالفان حجاب اجباری حمایت کردند.

تاکید بر جنگ خیابانی با زنان در خطبه‌های نماز جمعه

احمد خاتمی، امام جمعه تهران، ضمن تشکر از نیروی انتظامی به دلیل راه‌اندازی «گشت نور» گفت: «ما به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد اما در برابر این ناهنجاری ایستاده‌ایم و همچنان خواهیم ایستاد و عقب‌نشینی نخواهیم کرد.»

هاشم حسینی بوشهری، رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم روز جمعه گفت: «دشمن می‌خواهد در زمینه حجاب برای ما چالش ایجاد کند.»

او در ادامه گفت: «باید از نیروی انتظامی در مبارزه با بی‌حجابی حمایت کنیم. از نیروی انتظامی کشور و همه کسانی که زخم زبان‌ها را به جان خریدند و به میدان آمدند، تشکر می‌کنیم.»

احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد در خطبه‌هایش گفت: «این‌طور نمی‌شود که مردم در موضوع حجاب تماشاچی باشند و بگویند خطیب نماز جمعه، نیروی انتظامی، این ناهنجاری را درست کنید.»

او در ادامه خواهان گسترش مزاحمت هواداران حکومت برای زنان در خیابان‌ها و اماکن عمومی تحت عنوان «امر به معروف» شد و اضافه کرد: «جهت‌گیری انقلاب در جامعه ما با میدان‌داری مردم محقق می‌شود.»

دور تازه برخورد با شهروندان برای حجاب اجباری از روز ۲۵ فروردین و پس از سخنرانی تاکیدی علی خامنه‌ای آغاز شد.

در این مدت گزارش‌ها و ویدیوهایی از تن ندادن زنان به حجاب تحمیلی و حمایت شهروندان از آنان و مقاومتشان در برابر بازداشت از سوی ماموران حکومتی منتشر شد.

در واکنش به این طرح خشونت‌بار، ۱۰۰ زندانی سیاسی و فعال مدنی در ایران بیانیه‌ای منتشر کردند و گفتند کوچه و خیابان‌های ایران بار دیگر عرصه لشکرکشی حکومت علیه زنان بی‌پناه، آگاه و دلیر این سرزمین شده است.

هم‌زمان با این واکنش‌ها، اظهارنظر مقام‌های جمهوری اسلامی در دفاع از فرماندهی انتظامی و تحمیل حجاب اجباری به شهروندان ادامه دارد.

رییس دیوان عالی کشور: قضات احکامی صادر کنند که موجب تنبه زنان شود

محمدجعفر منتظری، رییس دیوان عالی کشور روز جمعه حجاب اجباری را «یک تکلیف شرعی و قانونی» خواند و گفت در نظام جمهوری اسلامی انتظار این است که حتی افراد غیر مسلمان یا آنان که «پای‌بندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند.»

او خطاب به قضات پرونده‌های مرتبط با حجاب اجباری از آنان خواست حکم‌هایی در این زمینه صادر کنند که «موجب تنبه» شوند.

با وجود این تهدیدها، طی هفته گذشته پیام‌هایی از سوی شهروندان برای ایران‌اینترنشنال ارسال شدند که بر گسترده شدن تن ندادن به حجاب اجباری در سطح شهرهای ایران تاکید داشتند.

شمار زیادی از شهروندان حجاب اجباری را «خاکریز از دست رفته» جمهوری اسلامی توصیف کردند.

احمدرضا رادان، فرمانده انتظامی کل کشور، روز پنج‌شنبه ششم اردیبهشت در یک سخنرانی به این کلیدواژه اشاره کرد و گفت: «دشمن می‌خواهد از خاکریز عفاف و حجاب بگذرد ... اگر به هدف برسد به همه چیز رسیده است و اگر از این مسیر عبور کند از همه‌جا می‌گذرد.»

رادان: برخی دستگاه‌های حکومتی درباره ضرورت حجاب شبهه در دل مردم می‌اندازند

فرمانده انتظامی کشور در سفر خود به قم گفت: «ما موضوع حجاب و عفاف را یک موضوع کاملا فرهنگی و اجتماعی می‌بینیم.»

رادان ادامه داد: «آن کسی که موضوع حجاب را امنیتی می‌بیند و این شبهه را می‌آورد، می‌خواهد مردم را در برابر واژه‌ای قرار بدهد که از اساس غلط و بی‌خود است.»

او در روزهای گذشته نیز گفته بود اجرای طرح گشت نور «همراهی همگان» را در پی داشته است و برای همین، پلیس آن را با حمایت مجلس، دولت و قوه قضاییه با «قوت و دقت» ادامه می‌دهد.

رادان در سخنرانی جدید خود تاکید کرد که ۳۲ دستگاه متولی موضوع حجاب اجباری هستند اما: «برخی از آنان نه تنها به ماموریت‌های خود عمل نمی‌کنند بلکه حتی شک و شبهه هم در دل مردم می‌اندازند.»

حضور نیروهای حکومتی در خیابان برای خانه‌نشین کردن زنان، در داخل حکومت و میان برخی رسانه‌ها و چهره‌های مذهبی نیز منتقدانی پیدا کرده است؛ از جمله رجانیوز که «طرح نور» را همان گشت ارشاد دانست.

پس از واکنش‌های منفی و بازتاب برخوردها با زنان در خیابان، شماری از رسانه‌ها و چهره‌های وابسته به حکومت سعی کردند علی خامنه‌ای و ابراهیم رئیسی را از آن مبرا کنند.

روز جمعه گذشته، مهدی فضائلی، از اعضای دفتر رهبر جمهوری اسلامی در رسانه اجتماعی ایکس درباره برخوردهای انتظامی با زنان و دختران نوشت: «کارهای بی‌قاعده و بدون برنامه نباید انجام بگیرد.»

فضائلی و روزنامه ایران، رسانه دولت، در یادداشت‌ها یا پست‌هایی در رسانه‌های اجتماعی تلاش کردند این‌طور القا کنند که خامنه‌ای و رئیسی از برخوردها رضایت ندارند و درباره آن تذکر داده‌اند.

در سوی دیگر، ابراهیم رئیسی روز دوم اردیبهشت از «بازگشت گشت ارشاد» در قالب طرح موسوم به نور حمایت کرد.

رادان با تشکر از رئیسی برای حمایتش گفت: «دشمن می‌خواهد این تلقی ایجاد شود که پلیس در مسیر اجرای طرح عفاف و حجاب تنهاست.»

پیش‌تر گزارش‌هایی به ایران‌اینترنشنال رسیده است که نشان می‌دهند در جریان دور تازه برخورد با زنان برای تحمیل حجاب اجباری، علاوه بر سرقت اموال برخی از شهروندان، ماموران انتظامی از آن‌ها تقاضای انتقال پول به حساب بانکی در قبال آزادی کرده‌اند.

در این مدت گزارش‌های متعددی از برخوردهای خشونت‌آمیز با زنان و اعمال آزار و اذیت جنسی ماموران علیه برخی شهروندان در اجرای طرح موسوم به «نور» منتشر شد.

صدها زن از زمان آغاز دور جدید برخوردها از سوی ماموران در اماکن عمومی شهرهای مختلف ایران بازداشت شده‌اند.

با وجود این سرکوب‌ها، نافرمانی مدنی زنان که به‌طور گسترده پس از خیزش انقلابی ایرانیان از مهر سال ۱۴۰۱ آغاز شده است، همچنان ادامه دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها