کاظم صدیقی با پرونده فساد، امام جمعه شد و به منتقدانش تاخت

جمعه ۱۴۰۳/۰۱/۲۴

کاظم صدیقی، رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر که پس از افشای زمین‌خواری‌اش، باز هم امامت نماز جمعه تهران به او سپرده شد، در نخستین جملات خطبه‌های روز ۲۴ فروردین به قدردانی از حمایت‌های حکومتی از خود پرداخت و با انتقاد از مخالفانش گفت نباید «برادر» خود را له کرد.

در حالی‌ که تصاویر منتشر شده در رسانه‌ها نشان دادند تعداد نمازگزاران در نماز جمعه او به میزان قابل توجهی کاهش داشت، صدیقی در واکنش به اعتراضات گسترده به زمین‌خواری و فساد خود گفت: «دشمن نمی‌تواند ما را از چشم یکدیگر بیندازد.»

عبدالرضا داوری، فعال سیاسی اصولگرا در حساب ایکس خود نوشت: «در ابرشهر ۹ میلیونی تهران، فقط ۱۴۲ نمازگزار تا پایان خطبه اول کاظم صدیقی، در نماز جمعه امروز حضور یافته‌اند. یعنی از بین هر ۵۰ هزار شهروند تهرانی بالای ۱۵ سال، فقط یک نفر در نماز جمعه به امامت کاظم صدیقی حاضر شده است؛ حتی حزب‌اللهی‌ها و مذهبی‌های سنتی هم به امامت صدیقی معترض‌اند.»

صدیقی در سخنانش به رسانه‌های اجتماعی حمله کرد و گفت: «شبکه‌های مجازی قتل‌گاه جوان‌ها و مسلخ آبروهاست.»

اسناد و گزارش زمین‌خواری او در رسانه‌های اجتماعی افشا شد و بازتابی گسترده یافت.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در آخرین سخنرانی خود بدون اشاره به موضوع صدیقی، در میان دانشجویان در سخنانی مشابه گفته بود برخی نوشته‌ها و سخنان «مصداق گناه» است.

صدیقی در اولین واکنش به تغییر مالکیت زمین متعلق به حوزه علمیه «امام خمینی» در منطقه ازگل تهران و زدن آن به نام خود و پسرانش، آن را تکذیب کرد و حتی از «جعل امضا» سخن گفت اما بعد گفت یک فرد «امین حوزه» این انتقال را انجام داده و او از آن مطلع نبوده است.

صدیقی در یک ویدیو هم گفته بود: «بوق‌های تبلیغاتی رسانه‌ای دشمن به میدان آمدند و در یک جنگ روایت‌ها و جنگ رسانه‌ای، عواطف مردم ما را مورد هجمه قرار دادند.»

با این حال گزارش‌های تکمیلی نشان داد او شخصا در دفترخانه اسناد رسمی حاضر شده و اسناد انتقال ملک را امضا کرده بود.

صدیقی در بازگشت خود به نماز جمعه تهران گفت: «برای افرادی که از من دفاع کردند دعا می‌کنم. آن‌ها که از من دفاع کردند فحش هم خوردند.»

صدیقی در حالی‌ که به دلیل این فساد اقتصادی به صورت گسترده مورد انتقاد بود، در دو مراسم خامنه‌ای در هفته‌های اخیر حاضر شد.

او هم در سخنرانی نوروزی رهبر جمهوری اسلامی و هم در دیدار مقام‌های حکومت با خامنه‌ای حاضر بود.

صدیقی در نماز جمعه بار دیگر از خامنه‌ای عذرخواهی کرد و گفت: «افرادی که ما را می‌دیدند گریه می‌کردند، عذرخواهی می‌کنم که با یک غفلت و کم‌توجهی باعث این همه هجمه به ملت ایران شدم.»

اواخر اسفند سال گذشته اسنادی منتشر شدند که نشان می‌دادند کاظم صدیقی از طریق تاسیس یک شرکت خانوادگی به نام «پیروان اندیشه‌های قائم»، باغی را به مساحت چهار هزار و ۲۰۰ متر مربع در کنار حوزه علمیه «امام خمینی» در ازگل تصاحب کرده است.

روز پنج‌شنبه، انتشار اطلاعیه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه درباره حضور صدیقی در نماز جمعه تهران، واکنش گسترده شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی و فعالان سیاسی و مدنی در ایران را برانگیخت.

یاشار سلطانی، روزنامه‌نگاری که با انتشار اسنادی برای اولین‌ بار پرونده زمین‌خواری صدیقی را رسانه‌ای کرد، در این زمینه نوشت نماز «دشمن‌شکن جمعه» به امامت کاظم صدیقی، تبدیل به اقدامی «وحدت‌شکن» شده است.

او در ادامه این اتفاق را به «جریان نفوذی» نسبت داد که به گفته او موقعیت فرماندهان سپاه پاسداران را به موساد اطلاع داده‌اند و افزود: «[آیا این جریان] نمی‌تواند در تصمیم‌سازی برای تشدید گشت ارشاد و تعیین امام جمعه موثر باشد؟»

احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار، در واکنش به این موضوع نوشت که بازگشت صدیقی «دهن‌کجی به مردم» است و افزود: «به نظر می‌رسد عده‌ای عزمشان را جزم کرده‌اند که هیچ اعتباری برای هر امر معتبری باقی نگذارند.»

عباس عبدی، فعال سیاسی، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «معنای روشن» بازگشت صدیقی این است: «آن‌چه افشا شده از نظر آقایان هیچ چیز جدیدی نیست. همه موارد را می‌دانستند یا این رفتار را ناقض عدالت به عنوان شرط امامت جمعه نمی‌دانند.»

او در ادامه گفت: «طبعا سایر ائمه جمعه تهران و کشور هم با چنین گزاره‌هایی هماهنگ هستند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
نمادهای قرن بیستم
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.