کاظم صدیقی فساد مالی‌اش را غفلت و کار دشمن خواند اما از خامنه‌ای عذر خواست

شنبه ۱۴۰۳/۰۱/۱۱

کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران و رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر، در ویدیویی بار دیگر ضمن دفاع از خود در پرونده زمین‌خواری در شمال تهران، آن‌چه رخ داده را غفلت خواند و از خدا و رهبر جمهوری اسلامی عذرخواهی کرد. او فاش شدن این فساد را به «بوق‌های رسانه‌ای دشمن» نسبت داد.

صدیقی در این ویدیو که شامگاه جمعه در رسانه‌های ایران منتشر شد، گفت: «بوق‌های تبلیغاتی رسانه‌ای دشمن به میدان آمدند و در یک جنگ روایت‌ها و جنگ رسانه‌ای، عواطف مردم ما را مورد هجمه قرار دادند.»

او هم‌زمان گفت که در تاسیس موسسه‌ای که صدیقی و پسرانش از طریق آن هزاران متر مربع زمین را به نام خود زدند، «از نظر نوشتن اساسنامه و افراد، غفلتی واقع شد» که این غفلت و اشتباه از ناحیه او بوده است.

اواخر اسفند سال گذشته اسنادی منتشر شدند که نشان می‌دادند کاظم صدیقی از طریق تاسیس یک شرکت خانوادگی به نام «پیروان اندیشه‌های قائم»، باغی را به مساحت چهار هزار و ۲۰۰ متر مربع در کنار حوزه علمیه «امام خمینی» در ازگل تصاحب کرده است.

صدیقی در واکنش به افشای این زمین‌خواری‌اش ادعا کرد این انتقال بدون اطلاع او و با جعل امضا صورت گرفته است.

او اکنون در پیام ویدیویی خود به این زمین‌خواری اذعان کرد و گفت: «من از وقوع چنین غفلتی هم در محضر خدا استغفار می‌کنم و هم از زعمای امت، زعیم عالی‌قدر خودمان [علی خامنه‌ای] با همه وجودم عذرخواهی می‌کنم.»

احمد زیدآبادی، فعال و تحلیل‌گر سیاسی، در واکنش به این پیام صدیقی نوشت: «شیوه‌ای که شیخ کاظم صدیقی برای دفاع از خود در برابر اتهام‌های مطرح شده در پیش گرفته، کار را خراب‌تر و پیچیده‌تر خواهد کرد.»

او افزود: «از یک‌ سو استغفار و طلب بخشش کردن و از سوی دیگر اصل اتهام را به "دشمنان اسلام" نسبت دادن، تناقضی است که حل آن دشوار است.»

صدیقی که اکنون مشاور عالی رییس قوه قضاییه، امام جمعه موقت تهران، رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر و از چهره‌های نزدیک به علی خامنه‌ای است، با وجود افشای پرونده فساد مالی، از هیچ یک از سمت‌هایش کناره‌گیری نکرده است.

زیدآبادی تاکید کرد: «صدیقی باید از تمام سمت‌های حکومتی و غیرحکومتی خود استعفا دهد و از قوه قضاییه بخواهد برای روشن شدن تمام ابعاد ماجرا یک قاضی شناخته‌شده و غیرسیاسی و مورد اجماع حقوقدانان کشور را مامور تحقیق و رسیدگی به این موضوع کند و نتیجه تحقیق خود را نیز رسما انتشار دهد.»

به گفته صدیقی، مراحل انحلال موسسه انجام شده و ملک مذبور رسما به حوزه منتقل شده و به ثبت رسمی رسیده است.

پیش‌تر و در روز دوم فروردین، محسن برهانی، حقوقدان و وکیل دادگستری تاکید کرده بود پشیمانی، حتی دقایقی پس از ارتکاب جرم، هیچ تاثیری بر تحقق جرم ندارد و جرم انتقال مال غیر، واقع و تمام شده است.

حوزه علمیه تحت مدیریت او نیز دوم فروردین با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد شخص صدیقی برای انتقال مالکیت باغ حوزه علمیه به شرکت متعلق به خود و پسرانش در دفترخانه حاضر شده و اسناد این انتقال را امضا کرده است.

چندی بعد، سندی جدید درباره پرونده زمین‌خواری صدیقی منتشر شد که نشان می‌داد باغ چهار هزار و ۲۰۰ متر مربع و هزار میلیارد تومانی ازگل، تنها با قیمت ۶/۶ میلیارد تومان معامله شده است.

روز جمعه و پیش از انتشار ویدیوی صدیقی، دانشگاه «امام صادق» تهران نام او را از فهرست سخنرانان «شب قدر» خود حذف کرد.

کاظم صدیقی که از شاگردان محمدتقی مصباح یزدی است، چند بار از جمله در تیر ۱۳۹۱ گفت علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، با امام دوازدهم شیعیان ارتباط داشته است.

با وجود افشای فساد مالی، او همچنان از نزدیکان خامنه‌ای است و در سخنرانی روز اول نوروز رهبر جمهوری اسلامی در «حسینیه امام‌خمینی» در میان حاضران بود.

علاوه بر پرونده زمین‌خواری، یاشار سلطانی فاش کرد که «هتل جهان» در مشهد سال ۱۳۹۳ از سوی خیرین به حوزه علمیه ازگل به مدیریت کاظم صدیقی واگذار شد تا از درآمدهای آن برای حوزه‌ علمیه استفاده شود، اما درآمد این حوزه در سال گذشته به حساب شرکت ثبت شده از سوی صدیقی واریز می‌شود.

در سال‌های اخیر فساد مالی بسیاری از مقامات جمهوری اسلامی و فرزندانشان فاش شده است.

در تیر ماه سال گذشته، وحید اشتری، فعال رسانه‌ای، در توییترش نوشت در سال ۱۳۹۶ با نظر اداره تحقیق اوقاف استان خراسان رضوی، «یکی از بزرگ‌ترین موقوفات مشهد» به احمد علم‌الهدی، نماینده خامنه‌ای در این استان واگذار شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
جهان‌نما
گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.