هکرهای دولتی روسیه سیاست‌مداران آلمانی را هدف حمله سایبری قرار دادند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۰۹

هکرهای روسی با راه‌اندازی یک کارزار هکری و ارسال دعوت‌نامه‌های جعلی برای برخی چهره‌های احزاب سیاسی در آلمان به دنبال جاسوسی سایبری از آنان بوده‌اند.

شرکت امنیت سایبری «ماندیانت» در گزارش اخیر خود نسبت به تغییر رویه گروه هکری موسوم به «ای‌پی‌تی۲۹» (APT29) به عنوان مسئول این حمله هشدار داد.

این گروه که پیش از این بر هدف قرار دادن نهادهای دیپلماتیک متمرکز بود برای اولین بار تمرکز خود را بر احزاب سیاسی معطوف کرده است.

شواهد فنی مختلف از وابستگی این گروه به سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) حکایت دارند.

گزارش منتشر شده از سوی ماندیانت نشان می‌دهد هکرهای دولتی روسیه در کارزار اخیر، خود را به عنوان نمایندگان حزب راست میانه «اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان» جا زدند.

آن‌ها با ارسال ایمیل دعوت‌نامه یک مهمانی شام جعلی که قرار بوده در شب اول مارس برگزار شود، به دنبال فریفتن اهداف خود بودند.

در این ایمیل از افراد خواسته شده تا در صورت علاقه برای شرکت در مهمانی روی لینک موجود در متن دعوت‌نامه کلیک کنند.

این کار موجب هدایت قربانی به دریافت یک فایل مخرب می‌شده است.

کارشناسان سایبری تاکید کردند تغییر سیاست این گروه در زمینه انتخاب اهداف خود، تهدید بزرگی برای احزاب سیاسی اروپایی و غربی با جناح‌های فکری مختلف به حساب می‌آید.

این تغییر روش در راستای علاقه کرملین به درک تصمیم‌گیری‌های اروپا در رابطه با اوکراین تلقی شده است.

کارزار هکرهای روسی علیه سیاستمداران آلمانی در حالی روی می‌دهد که این کشور خود را برای انتخابات پارلمان اروپا در ماه ژوئن آماده می‌کند.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، سایر کشورهای اروپایی را برای ادامه حمایت از اوکراین در جنگ علیه روسیه تحت فشار قرار داده است.

جان هالتکوئیست، تحلیل‌گر ارشد شرکت ماندیانت تاکید کرد حمله اخیر باید برای آلمان، اروپا و حتی ایالات متحده نگران‌کننده باشد.

او گفت: «بیم آن وجود دارد که این کارزار سایبری تنها به این مورد خاص محدود نشود و در آینده‌ای نزدیک سازمان‌های دیگری حتی خارج از دنیای سیاست، قربانی حملات این گروه شوند.»

گروه ای‌پی‌تی۲۹ پیش از این سابقه حمله به شرکت‌های فن‌آوری را در کارنامه خود دارد.

این حملات اغلب با هدف دست‌یابی و نفوذ به مشتریان این مجموعه‌ها صورت می‌گیرد.

دن بلک، دیگر کارشناس امنیت سایبری ماندیانت به خبرگزاری بلومبرگ گفت صرف نظر از اوکراین، در حال حاضر هیچ اولویتی برای سرویس‌های اطلاعاتی روسیه بالاتر از پایش تغییرات سیاسی غرب وجود ندارد.

به باور او، حمله اخیر بخشی از تلاش گسترده‌تر کرملین برای یافتن راه‌هایی به منظور تضعیف حمایت اروپا از اوکراین است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.