آمار کشته‌های تصادفات نوروزی به ۵۸۵ نفر رسید

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۰۹

احمد شیرانی، رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا اعلام کرد آمار کشته‌شدگان تصادفات در نوروز امسال به ۵۸۵ نفر رسیده است. هم‌زمان رییس پلیس راهور از اجرایی شدن افزایش نرخ جریمه‌ها تا ۱۵ روز دیگر خبر داد.

شیرانی روز پنج‌شنبه ۹ فروردین به خبرگزاری ایسنا گفت این تعداد کشته مربوط به ۴۸۴ فقره تصادف است.

این میزان جان‌باختگان در تصادفات در شرایطی است که به گفته این مقام نیروی انتظامی، میزان ترددها در جاده‌های ایران از ۲۴ اسفند تا شامگاه چهارشنبه هشتم فروردین، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، سه درصد کاهش داشته است.

رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا تعداد تصادفات جرحی را ۱۲ هزار و ۴۷۲ فقره و تعداد مجروحان را ۱۵ هزار و ۵۷۴ نفر اعلام کرد.

او افزود تصادفات خسارتی نیز ۶۵ هزار و ۸۳ فقره بوده است.

شیرانی استان‌های کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، اصفهان، خراسان رضوی و خوزستان را دارای بیشترین آمار تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای اعلام کرد.

مقامات نیروی انتظامی در روزهای اخیر بارها رانندگان را مقصران اصلی تصادفات مرگ‌بار معرفی کرده‌اند.

سیاوش محبی، جانشین رییس پلیس راه راهور فراجا روز پنج‌شنبه گفت: «سرعت و سبقت غیر‌مجاز، انحراف به چپ و حرکت خلاف جهت بیشترین تخلفاتی بوده که رانندگان مرتکب و منجر به توقیف خودرو شده است.»

در سال‌های گذشته نیز مقام‌های جمهوری اسلامی همواره رعایت نکردن حق تقدم، ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه و سرعت و سبقت غیرمجاز را از جمله دلایل عمده تصادف‌ها اعلام کردند.

سال گذشته گفتند ۸۲ درصد این حوادث جاده‌ای بر اثر توجه نکردن به جلو و خستگی و خواب‌آلودگی رانندگان به ویژه در محورهای طولانی اتفاق افتاده است.

هم‌زمان گزارش‌های زیادی درباره کیفیت پایین خودروها به ویژه خودروهای ساخت ایران منتشر شده و این مساله را به عنوان یکی از عوامل اصلی تصادفات برشمرده‌اند.

افزایش پنج برابری جریمه‌ها

مقصر دانستن رانندگان در مورد شمار بالای تصادفات در ایران، افزایش جریمه‌ها را در پی داشته است.

تیمور حسینی، رییس پلیس راهور، روز پنج‌شنبه به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، گفت: «با توجه به مصوبه اخیر هیات دولت برای افزایش مبلغ جرایم، نرخ جریمه‌ها به طور متوسط پنج برابر شده است.»

به گفته این مقام پلیس جمهوری اسلامی، این مصوبه به محض ابلاغ از سوی دولت، اجرایی خواهد شد.

حسینی پیش‌بینی کرد مراحل اداری برای اجرای این طرح بین ۱۰ تا ۱۵ روز آینده طی شود.

او افزود: «جریمه سرعت غیرمجاز حدود بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان خواهد بود یا برای تخلفات مهمی چون رانندگی در حالت مستی یا مصرف مواد روانگردان مخدر که در همه دنیا شدیدترین مجازات را در پی دارد، حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان جریمه پیش‌بینی شده است.»

به گفته او، بیشترین میزان افزایش جریمه مربوط به رانندگی در حالت مستی است که با مصوبه اخیر دولت، افزایش هفت برابری داشته است.

افزایش نرخ جریمه رانندگان در شرایطی است که حکومت هیچ تمهیداتی را برای افزایش کیفیت تولید خودروها اعلام نکرده است.

علاوه بر کیفیت پایین خودروهای تولیدی در ایران، فرسودگی ماشین‌ها نیز جاده‌ها را ناامن‌تر کرده است.

به گفته مقامات رسمی، حدود ۹۰ درصد موتورسیکلت‌ها و ۴۰ درصد خودروهای سواری در سن فرسودگی قرار دارند و بخشی از ناوگان حمل‌ونقل عمومی نیز دچار فرسودگی است.

به گفته کارشناسان، وجود نقض‌های فنی در جاده‌های ایران از عوامل دیگر تصادفات مرگ‌بار هستند.

سال گذشته، رییس پلیس راهور این موضوع را به صورت تلویحی تایید کرد و گفت: «پنج هزار و ۲۰۰ نقطه حادثه‌خیز در جاده‌های کشور داریم.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
پان‌عربیسم
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.