افزایش اختلافات درون حکومت بر سر مجلس جدید

شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۹

با این که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از نیروهای هوادارش خواست «شیرینی مجلس جدید» را نابود نکنند، رسانه‌های حکومتی و وابسته به سپاه پاسداران حملات خود را به برخی نیروهای راه‌یافته به مجلس شدت بخشیده‌اند.

در تازه‌ترین اقدام، خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران روز جمعه کارزاری را با عنوان «درخواست عدم تایید اعتبارنامه حمید رسایی در مجلس دوازدهم» به راه انداخت.

این خبرگزاری درباره دلیل راه‌اندازی چنین کارزاری در حساب خود در تلگرام نوشت: «حمید رسایی اخیرا اقدام به اتهام‌زنی علیه نمایندگان مجلس کرده بود که موجب واکنش برخی از مردم شد.»

در واکنش به راه‌اندازی چنین کارزاری، رسایی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بعد از فحاشی روزنامه جوان و توهین‌های خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری فارس با اشتراک گذاشتن یک پست، خواستار رد اعتبارنامه حمید رسایی شد. اگر این طلبه از این ادا و اطوارها می‌ترسید، رسایی می‌شد؟!»

این چهره تندرو اصولگرایان افزود که او مگر وارد چه منطقه ممنوعه‌ای شده است: «مگر زیر چه میزی زده که برآشفته‌اید؟! این رسانه‌ها از کجا خط می‌گیرند؟»

حذف کارزار خبرگزاری فارس برای جلوگیری از کاهش «حلاوت انتخابات»

خبرگزاری فارس پس از این پیام رسایی، در پیام دیگری در تلگرام نوشت که «پویش رد اعتبارنامه رسایی در "فارس من" برای دامن نزدن به تنش‌های غیرضروری که می‌تواند از حلاوت انتخابات و تشکیل مجلس جدید بکاهد، مطابق قواعد فارس‌ من بلافاصله بعد از اطلاع مسوولین سامانه، به حالت تعلیق درآمد.»

کاربرد عبارت «حلاوت انتخابات» از سوی خبرگزاری فارس، اشاره به اظهارات اخیر علی خامنه‌ای است که از رسانه‌ها و نیروهای حکومتی خواست «شیرینی مجلس جدید» را نابود نکنند.

رهبر جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه از ترکیب مجلس جدید شورای اسلامی استقبال کرد و گفت: «آن چیزی که می‌تواند شیرینی مجلس جدید را نابود کند، سخنان اختلاف‌انگیز و دعوا راه انداختن‌ها و ستیزه‌گری‌های دشمن‌پسند است.»

«شیرین بودن» انتخابات ۱۱ اسفند برای خامنه‌ای در شرایطی است که میزان مشارکت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی پایین‌ترین میزان در تاریخ جمهوری اسلامی بود اما رهبر جمهوری اسلامی در سخنان خود به این کاهش بی‌سابقه مشارکت اشاره نکرد.

او پس از برگزاری انتخابات مجلس در اسفند ۱۳۹۸ و حضور ۴۲ درصدی مردم که تا آن زمان کم‌ترین میزان مشارکت در تاریخ جمهوری اسلامی به شمار می‎‌رفت، با ادبیاتی مشابه کارزار تحریم را به دشمنان نسبت داد و حضور مردم در انتخابات را به مثابه شکست مخالفان توصیف کرد.

در روزهای اخیر نزاع‌ها در میان رسانه‌های حکومتی و برخی نمایندگان جدید مجلس افزایش یافته است.

روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران با حمله به رسایی، نفر دوم انتخابات مجلس در تهران از او خواست به تفرقه‌افکنی، جسارت و توهم قدرت و ریاست بر مجلس پایان دهد.

رسایی پس از پیروزی در انتخابات گفته بود: «امیدوارم در دوره‌های بعد شاهد باشیم که کسانی نتوانند با روابط فامیلی و نزدیک شدن به چهره‌ها و شخصیت‌ها و کیف‌کشی بدون اینکه صلاحیت لازم را داشته باشند در عرصه سیاست رشد کنند.»

او بدون ذکر نام کسی افزود: «کسانی که چهار سال قبل منتخب اول مردم تهران بودند در این انتخابات دو-سوم آرایشان کاهش پیدا کرد و این کاهش دو-سومی منتخب اول مجلس یازدهم برای این مجلس پیام دارد.»

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس فعلی، تنها ۴۴۷ هزار رای در انتخابات مجلس در حوزه تهران کسب کرد و رتبه‌ای بهتر از چهارمی نیافت.

او سال ۱۳۹۸ با بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار رای به عنوان نفر اول از تهران وارد «مجلس انقلابی» و مورد تایید خامنه‌ای شد.

امیرحسین ثابتی، مجری صدا و سیمای جمهوری اسلامی و حمید رسایی، چهره افراطی جبهه پایداری، رای بالاتری نسبت به قالیباف کسب کردند که نشانه‌ای از افول قدرت رییس کنونی مجلس است.

نامزدهای نزدیک به قالیباف نیز آرای چندانی در انتخابات امسال به دست نیاوردند.

در طول سال‌های اخیر نام قالیباف در ارتباط با چندین پرونده فساد به گوش رسیده و ماه گذشته درخواست پسرش برای دریافت اقامت دائم کانادا افشا شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.