انجمن قلم آمریکا بازداشت وفا احمدپور، رپر معترض را محکوم کرد

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۱۹

انجمن قلم آمریکا با انتشار بیانیه‌ای بازداشت وفا احمدپور معروف به «وفادار» در ایران را به شدت محکوم کرد و خواستار آزادی فوری او شد. در این بیانیه از دستگیری و آزار و اذیت این خواننده رپ اعتراضی به عنوان بخشی از سرکوب بی‌امان صداهای مستقل در ایران یاد شده است.

در این بیانیه که در وب‌سایت انجمن قلم آمریکا منتشر شده است، جولی تربولت، مدیر پروژه «هنرمندان در خطر»، زیرشاخه انجمن قلم آمریکا، بازداشت وفا احمدپور را نمونه دیگری از آزار و اذیت ناعادلانه خوانندگان رپ و هنرمندانی همچون توماج صالحی و سامان یاسین دانست که با شجاعت علیه سیاست‌های جمهوری اسلامی صحبت می‌کنند.

تربولت در ادامه، سرکوب بی‌امان صداهای مستقل از سوی جمهوری اسلامی را نقض آشکار حقوق اولیه بشر و حمله عمدی به آزادی هنری دانست و تاکید کرد: «جمهوری اسلامی پتانسیل هنر در الهام‌بخشی به مردم برای به دست آوردن رویای آینده‌ای بهتر و برابر برای همگان را درک کرده و به همین دلیل از هنرمندان می‌ترسد و برای ساکت کردن صداهای مستقل تلاش می‌کند.»

وفا احمدپور روز یک‌شنبه ۱۵ بهمن با انتشار ویدیویی اعلام کرد ماموران امنیتی به محل کار و خانه‌اش رفته و با گروگان گرفتن اعضای خانواده‌اش، در تماسی به او گفته‌اند باید خود را تحویل بدهد.

این خواننده رپ ساعاتی پس از آن از سوی نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

احمدپور روز یک‌شنبه در صفحه اینستاگرام خود با روایت چگونگی گروگان گرفته شدن خانواده‌اش به دست ماموران امنیتی، نوشته بود آن‌ها پاسپورت و شناسنامه او را ضبط کرده‌اند و دادستان دستور داده تا پایان روز یک‌شنبه او را بازداشت کنند.

وفادار روز شنبه ترانه اعتراضی جدیدی منتشر کرده بود که در آن می‌گفت: «روزای خوب رو نوید دادیم ما/ تو راه آزادی وطن نیکا و سارینا و حدیث دادیم/ زورگویی‌تون رو به انتهاست/ اقتداری که فقط ادعاست/ با درک حقیقت اتحاد، نزدیک‌تر شدیم به انقلاب ....»

این رپر ۴۰ ساله معترض که از ۱۷ سال پیش در زمینه موسیقی رپ و هیپ‌هاپ فعالیت می‌کند، با کارگری امرار معاش کرده است.

او چندی پیش همراه با تعدادی از آسیب‌دیدگان از ناحیه چشم در جریان جنبش ژینا بر مزار محمدمهدی کرمی و محمد حسینی، دو تن از اعدام‌شدگان این خیزش حاضر شد.

از زمان آغاز خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی و کشته‌ شدن صدها نفر به دست نیروهای حکومتی، نهادهای امنیتی و قضایی فشارهای بسیاری بر هنرمندان حامی خیزش وارد کرده‌اند.

در حال حاضر علاوه بر احمدپور، هنرمندان معترض دیگری همچون توماج صالحی و سامان یاسین در ارتباط با خیزش سراسری در زندان‌های ایران زندانی‌اند.

مهدی یراحی، آهنگساز و خواننده موسیقی پاپ، یکی از آخرین هنرمندانی است که به دلیل همراهی با مردم در جریان خیزش و انتشار ترانه «روسریتو»، با حکم دادگاه انقلاب تهران به دو سال و هشت ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

برخی دیگر همچون شروین حاجی‌پور، پرستو احمدی، دانیال مقدم، فردین ناجی، دورچی و تاک داون، کماکان با پرونده‌سازی از سوی نهادهای امنیتی مواجه‌اند.

بر اساس جدیدترین فهرست آزادی بیان انجمن قلم آمریکا، حداقل ۵۷ نویسنده ایرانی به خاطر آثارشان در سال ۲۰۲۲ دستگیر شدند و ایران را پس از چین به دومین زندان بزرگ نویسندگان در جهان تبدیل شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.