نماینده پارلمان استرالیا: جمهوری اسلامی حامی سازمان‌های تروریستی منطقه است

چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۱۸

جاش برنز، رییس کمیته مشترک حقوق بشر پارلمان استرالیا در گفت‌وگوی اختصاصی با ایران‌اینترنشنال، جمهوری اسلامی را تامین کننده مالی مستقیم شرورترین سازمان‌های نیابتی و تروریستی در منطقه دانست.

به گفته او، بودجه سالانه جمهوری اسلامی برای حماس حدود ۸۰ میلیون دلار و برای حزب‌الله حدود ۶۰۰ میلیون دلار است.

برنز افزود سامانه‌های تسلیحاتی و نظامی که حوثی‌های یمن از آن‌ها برای حمله به کشتی‌های باری غیرنظامی استفاده می‌کنند، از طرف جمهوری اسلامی مستقر شده‌اند و این اقدامات ویرانی بزرگی را در منطقه به بار آورده‌اند.

برنز در دسامبر ۲۰۲۳ و پس از حمله هفتم اکتبر حماس، در قالب هیات پارلمانی استرالیا به اسرائیل سفر کرد.

این نماینده پارلمان استرالیا تاکید کرد: «ما نمی‌خواهیم شاهد تشدید تنش‌ها در منطقه باشیم. ما می‌خواهیم مطمئن شویم که مردم می‌توانند در امنیت و ثبات زندگی کنند اما رژیم جمهوری اسلامی تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا با نیروهایی که در اختیار دارد، به بی‌ثباتی دامن بزند.»

برنز جمهوری اسلامی را یک نیروی بی‌ثبات کننده توصیف کرد و افزود: «حکومت ایران هزینه زیادی به غیرنظامیان تحمیل می‌کند.»

محکومیت اعدام‌ها در ایران

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، رییس کمیته مشترک حقوق بشر پارلمان استرالیا اجرای احکام اعدام به دست جمهوری اسلامی را دردآور خواند و آن را محکوم کرد.

او با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی جوانان را در ایران اعدام می‌کند، گفت این جوانان آینده ایران هستند و می‌خواهند در یک ایران دموکراتیک، آزاد و آباد زندگی کنند.

این عضو حزب حاکم کارگر استرالیا تاکید کرد: «مردم ایران دائما به دست رژیمی که حقوق بشر را نقض می‌کند، مورد ستم واقع می‌شوند.»

برنز به نادیده گرفتن محکومیت‌های جهانی از سوی جمهوری اسلامی اشاره و اعلام کرد استرالیا به اعمال تحریم‌ها و فشار بر جمهوری اسلامی از طریق کانال‌های دیپلماتیک ادامه خواهد داد.

او ضمن اعلام آگاهی از تحولات ایران گفت: «می‌دانم که سال‌های اخیر برای مردم ایران بسیار سخت بوده‌اند. در جهان درگیری‌های مختلفی وجود دارد و می‌توان احساس کرد که دنیا به اندازه کافی به ایران توجه نمی‌کند اما ما می‌دانیم که در ایران چه می‌گذرد و در همبستگی با مردم ایران ایستاده‌ایم زیرا مبارزه آن‌ها برای حقوق بشر ادامه دارد.»

رییس کمیته مشترک حقوق بشر پارلمان استرالیا مردم ایران را بزرگ‌ترین نقطه قوت این کشور دانست و افزود ایران از تاریخ، معماری بی‌نظیر و دانشمندان، متفکران و مشاهیر بزرگ برخوردار است.

به گفته او، این برای جهان بسیار شرم‌آور است که مردم ایران به دست رژیمی سرکوب می‌شوند که به‌شدت به دنبال از بین بردن فرصت‌های ایران برای تبدیل شدن به کشوری پیشرفته است.

برنز در پایان گفت‌وگوی خود با ایران‌اینترنشنال، برای ایران آرزوی آزادی کرد و گفت: «من رویای روزی را در سر می‌پرورانم که در آن شاهد باشیم ایران و مردم آن با تمام ظرفیت خود زندگی می‌کنند.»

این مقام استرالیایی مهر ماه سال جاری نیز با اشاره به نقض هر روزه حقوق بشر و لگدمال شدن حقوق زنان ایران به دست رژیم جمهوری اسلامی، با مردم ایران اعلام همبستگی کرده بود.

پیش از این و در روز ۱۲ بهمن، وزارت امور خارجه استرالیا در پاسخ به ایران‌اینترنشنال، موج اخیر اجرای احکام اعدام در ایران را وحشتناک دانست و آن را محکوم کرد.

این وزارت‌خانه اعلام کرد: «استرالیا از استفاده وسیع و مداوم ایران از مجازات اعدام از جمله علیه اقلیت‌های قومی و معترضان به شدت نگران است. استرالیا اعدام‌های اخیر یک فرد معترض به نام محمد قبادلو و یک شهروند کُرد به نام فرهاد سلیمی و همچنین اعدام چهار مرد کُرد دیگر را به اتهام جاسوسی به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کند.»

استرالیا هم‌زمان نفوذ حکومت ایران در خاورمیانه را مخرب توصیف کرد.

این کشور پیش‌تر و به‌ویژه در جریان خیزش سراسری مردم ایران در سال ۱۴۰۱، تحریم‌هایی را علیه جمهوری اسلامی در ارتباط با نقض حقوق بشر وضع کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
حرف آخر
نمادهای قرن بیستم
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها