تجمع اعتراضی کشاورزان اروپایی خیابان‌های بروکسل را مسدود کرد

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۱۲

خشم و اعتراض کشاورزان اروپایی در حال گسترش است. روز پنج‌شنبه صدها تراکتور در بروکسل، جایی که رهبران اتحادیه اروپا نشست برگزار کرده‌اند، خیابان‌ها را مسدود کردند. اعتراضات به اسپانیا، آلمان، ایتالیا و پرتغال گسترش یافته اما در فرانسه با اعلام کمک‌های دولت، اعتراض‌ها معلق شده‌اند.

سخنگوی پلیس بروکسل روز پنج‌شنبه ۱۲ بهمن به خبرگزاری فرانسه گفت هزار تراکتور و دیگر خودروهای کشاورزی، چندین خیابان در پایتخت بلژیک را که مقر نهادهای اروپایی است، مسدود کرده‌اند.

او افزود عمده تظاهرکنندگان از بلژیک آمده‌اند.

برگزارکنندگان این تجمع اعتراضی توضیح دادند که می‌خواهند «دیوانگی‌هایی که کشاورزی را تهدید می‌کند» محکوم کنند.

عصر روز چهارشنبه نیز کشاورزان فرانسوی و بلژیکی با هم یک نقطه از مرز را مسدود کرده بودند.

کاخ الیزه اعلام کرد امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه قرار است روز پنج‌شنبه با اورسولا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا درباره «آینده کشاورزی اروپا» پیش از افتتاح اجلاس فوق‌العاده اتحادیه اروپا دیدار کند.

این اجلاس به بودجه اتحادیه اروپا و کمک‌هایی اختصاص دارد که قرار است به اوکراین داده شود.

صدها کشاورز پرتغالی صبح روز پنج‌شنبه چندین جاده از جمله دو گذرگاه در مرز با اسپانیا را مسدود کردند تا خواستار «تقویت فعالیت خود» شوند.

در فرانسه، به دنبال امتیازات دولت این کشور به کشاورزان، دو اتحادیه اصلی کشاورزان فرانسه از تعلیق اعتراضات و مسدود کردن راه‌ها برای ادامه مذاکرات خبر دادند.

کمی قبل از آن، گابریل اتل، نخست‌وزیر فرانسه تدابیری را برای حمایت از کشاورزان فرانسوی اعلام کرد.

این سومین دور از حمایت‌های دولت فرانسه است که در کمتر از یک هفته اعلام می‌شود.

اتل روز پنج‌شنبه اطمینان داد که اقدامات جدید اعلام شده «بخش بزرگی از انتظارات» کشاورزان را برآورده می‌کند.

او قول داد که «هدف حاکمیت غذایی» را در قانون می‌گنجاند و تلاش می‌کند که فرانسه در زمینه کشت، برداشت و دیگر مسائل تغذیه مستقل باشد.

اتل همچنین از ۱۵۰ میلیون یورو حمایت مالیاتی و تامین اجتماعی برای کشاورزان خبر داد.

موضوع اعتراضات کشاورزان اروپایی، موجب اختلاف در میان رهبران اروپایی شده است.

عصر چهارشنبه، ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان برای دیدار با کشاورزان خشمگین به بروکسل رفت و گفت که خود را در کنار «مردم» قرار می‌دهد.

کشاورزان اروپایی به قیمت پایین محصولات وارداتی و قوانین «دست ‌و پا گیر» اتحادیه اروپا برای حفاظت از محیط زیست معترض هستند.

آن‌ها معتقدند فشار دولت‌ها و خرده‌فروشان برای کاهش تورم مواد غذایی باعث شده بسیاری از تولیدکنندگان قادر به تامین هزینه‌های سنگین انرژی، کود و حمل و نقل نباشند.

به گفته آن‌ها، تاکید بر اجرای کامل «سیاست‌های سبز» (قوانین حفاظت از محیط زیست) با هدف تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا در زمینه دست‌یابی به خودکفایی در تولید محصولات غذایی و سایر کالاهای ضروری هم‌خوانی ندارد.

این اعتراضات بیش از همه فرانسه، بزرگ‌ترین تولیدکننده محصولات کشاورزی در اروپا را تحت تاثیر قرار داده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها