بریتانیا: تحریم‌ جدید علیه تهران به خاطر تهدید کارکنان ایران اینترنشنال است

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۹

وزارت خارجه بریتانیا به ایران اینترنشنال اعلام کرد که بسته جدید تحریمی این کشور و آمریکا برای مقابله با شبکه ترور مقام‌های جمهوری اسلامی علیه مخالفان حکومت در خارج کشور، در واکنش به تهدیدها علیه خبرنگاران ایران اینترنشنال تهیه شده است.

این تهدیدها در گزارش اخیر شبکه آی‌تی‌وی مشخص شد. گزارش شبکه آی‌تی‌وی بریتانیا به تهدیدها علیه ایران اینترنشنال به خصوص در دوره پوشش اخبار خیزش انقلابی سال ۱۴۰۱ و اعتراضات سراسری پرداخته و نقشه قتل سیما ثابت و فرداد فرحزاد را علنی کرده بود.

بر اساس اعلام وزارت خارجه بریتانیا، تحریم‌های بریتانیا و آمریکا مقام‌هایی از جمهوری اسلامی را در بر می‌گیرد که عضو واحد ۸۴۰ سپاه پاسداران هستند و در توطئه قتل ثابت و فرحزاد نقش داشته‌اند.

دیوید کامرون،‌ وزیر خارجه بریتانیا، در این زمینه گفت که رژیم ایران و باندهای تبهکاری که به نمایندگی از آن فعالیت می‌کنند «تهدیدی غیر قابل قبول» هستند.

او افزود که بسته تحریمی این دو کشور، مقام‌ها و باندهایی که برای تضعیف و ساکت کردن و بر هم زدن آزادی‌های دموکراتیک بریتانیا فعالیت می‌کنند را افشا می‌کند.

همچنین وزیر کشور بریتانیا، جیمز کلورلی گفت: «رژیم ایران تلاش کرده است تا دموکراسی ما را از طریق سرکوب تضعیف کند. ما در صورت لزوم به اقدامات خود برای حفاظت از کشور، ارزش‌ها و آزادی بیان ادامه خواهیم داد.»

او افزود: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم رژیم‌های خارجی با جنایتکاران برای تهدید علیه ما، همکاری کنند. تحریم این شبکه‌های جنایتکار که برای رژیم ایران کار می‌کنند به آنها یادآوری می‌کند که ما به مقابله خواهیم پرداخت.»

وزیر کشور بریتانیا تاکید کرد اولویتش محافظت از مردم بریتانیا و دفاع از شیوه زندگی آنهاست و بریتانیا تهدیدهای رژیم ایران را تحمل نخواهد کرد.

بسته تحریمی آمریکا و بریتانیا هفت فرد و یک سازمان را در بر می‌گیرد.

این شبکه‌ شامل افرادی به رهبری ناجی شریفی زیندشتی، قاچاقچی مواد مخدر و تحت دستور وزارت اطلاعات ایران بودند.

محمدرضا انصاری از فرماندهان نیروی قدس سپاه و محمد عبدالرزاق کنفانی از نزدیکان بشار اسد در میان افرادی هستند که بریتانیا آنان را تحریم کرده است.

عبدالوهاب کوچک و علی کوچک دو تبعه ترکیه و علی اسفنجانی و محمدرضا ناصرزاده دو تبعه ایرانی که با قتل یک مخالف جمهوری اسلامی در استانبول مرتبط هستند، در این فهرست قرار گرفتند.

واحد ۸۴۰ سپاه پاسداران نیز سازمانی است که بریتانیا تحریم کرده است.

این افراد از سفر به بریتانیا محروم شدند و تحریم‌های مالی علیه آنها اعمال شده است.

آمریکا نیز در بیانیه جداگانه‌ای نوشت که رضا حمیدی راوری، یک افسر وزارت اطلاعات را به دلیل هدایت عملیات شریفی زیندشتی برای ربایش و ترور شهروندان ایرانی در خارج از کشور تحریم کرده است.

وزارت دادگستری آمریکا هم اعلام کرد شریفی زیندشتی و دو شهروند کانادایی به توطئه در استفاده از امکانات تجاری در آمریکا در ارتکاب یک طرح قتل در مقابل پول متهم شده‌اند. آنها با یکدیگر توطئه کرده بودند تا دو نفر از ساکنان ایالت مریلند را به قتل برسانند.

طبق این گزارش، متهمان از یک سرویس پیام‌رسان رمزگذاری‌شده به نام SkyECC برای استخدام افرادی استفاده کردند که قرار بوده به آمریکا سفر کرده و قتل‌ها را اجرا کنند. آنها از این پیام‌رسان برای بحث در مورد هویت و مکان هدف اصلی، برنامه‌ریزی لازم برای انجام قتل و مذاکره در مورد پرداخت هزینه برای انجام این کار در مریلند استفاده کردند.
هدف این طرح قتل، افرادی بودند که در آن زمان در مریلند آمریکا اقامت داشتند و پس از اینکه یکی از آن‌ها از ایران گریخته بود، به ایالات متحده پناهنده شده بودند.

یک مقام وزارت دادگستری آمریکا گفت: «خطاب به کسانی که در ایران توطئه برای قتل در خاک آمریکا می‌کنند و جانی‌های که با آن‌ها همکاری دارند: اتهامات امروز یک پیام روشن ارسال می‌کند: وزارت دادگستری تا هر زمانی که لازم باشد، و هر جا که باشید، شما را دنبال خواهد کرد و عدالت را جاری می‌کند.»

ایران‌اینترنشنال پیشتر در گزارشی اختصاصی افشا کرده بود که شریفی زیندشتی با کمک مقامات سپاه به بازیگر شماره یک بازار مواد مخدر ایران تبدیل شده است. طبق این گزارش، زیندشتی حدود ۲۰ درصد قاچاق مواد مخدر ایران را در اختیار دارد و مواد مخدر اندکی که گاهی توقیف می‌شود و بخشی از آن متعلق به زیندشتی است، درپی برخورد سایر باندهای مواد مخدر داخل سپاه افشا می‌شوند. با این حال باند زیندشتی در نزاع گروه‌های مافیا دست برتر را دارد.

در پی تحریم‌های جدید علیه حکومت ایران، برایان ای. نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، گفت: «تلاش‌های مستمر رژیم ایران برای هدف قرار دادن مخالفان و فعالان، نشان‌دهنده ناامنی عمیق رژیم و تلاش برای گسترش سرکوب داخلی ایران در سطح بین‌المللی است».

او افزود: «ایالات متحده در کنار متحدان و شرکای بین‌المللی خود از جمله بریتانیا به مبارزه با سرکوب فراملی رژیم ایران ادامه خواهد داد و از همه ابزارهای موجود برای توقف این تهدید به‌ویژه در خاک آمریکا استفاده خواهد کرد.»

اواخر آذرماه، آی‌تی‌وی گزارش داد جاسوس‌های سپاه در اکتبر ۲۰۲۲ به یک قاچاقچی انسان پیشنهاد دادند در ازای ۲۰۰ هزار دلار فرداد فرحزاد، مجری ایران‌اینترنشنال و سیما ثابت، مجری پیشین این شبکه را بکشد، اما فرد اجیر شده که یک جاسوس دوجانبه بود، این توطئه را افشا کرد.

طبق گزارش آی‌تی‌وی، قرار بود در پاییز گذشته مقابل دفتر ایران‌اینترنشنال در لندن یک خودروی بمب‌گذاری شده منفجر شود، اما به دلیل حضور نیروهای امنیتی در اطراف ساختمان این شبکه، این نقشه تغییر کرد و نقشه قتل فرحزاد و ثابت جایگزین آن شد.

طبق این گزارش، جاسوس‌های سپاه به فردی که برای کشتن فرحزاد و ثابت اجیر کرده بودند گفتند ایران‌اینترنشنال در رسانه‌ها جمهوری اسلامی را به شدت تحقیر کرده است.

فرد اجیر شده در پاسخ به پرسش‌هایی که آی‌تی‌وی از او پرسیده بود گفت ماموران سپاه گفتند باید با کشتن این مجری‌ها به کسانی که می‌خواهند در این شبکه جایگزین آنها شوند، «درس عبرت» داده شود.

طبق این گزارش، محمدرضا انصاری، از فرماندهان سپاه، طراح اصلی توطئه قتل ثابت و فرحزاد بوده است. او که تحت تحریم آمریکاست و با خانواده بشار اسد ارتباط دارد، به محمد عبدالرزاق کنفانی، یکی از رهبران این گروه ترور و از نزدیکان بشار اسد، دستور داده بود توطئه قتل‌ها را اجرا کند. توطئه قتل این دو مجری از سوی رابط‌های بشار اسد و از دمشق هدایت می‌شد.

فرد اجیر شده برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ در ارتباط با صنایع کشتیرانی با سپاه همکاری کرد، اما بعدا جذب یک سازمان اطلاعاتی غربی شد و پس از آن که سپاه در سال ۲۰۲۲ برای قتل این دو مجری با او تماس گرفت، این توطئه را به سازمان اطلاعاتی مربوطه اطلاع داد.

این فرد به سازمان اطلاعاتی غربی که برایش کار می‌کرد گفته که کنفانی علاوه بر وعده پرداخت ۲۰۰ هزار دلار، به او قول داده بود برایش مدارک هویتی جدید تهیه کند.

طبق این گزارش، کنفانی به فرد اجیر شده گفته بود که «یکی از دوستان» را برای عکس‌برداری از دفتر ایران‌اینترنشنال فرستاده است.

چهارشنبه ۲۹ آذر، هیات منصفه دادگاه کیفری مرکزی انگلستان، محمدحسین دوتایف، تبعه اتریشی چچنی‌الاصل را که به دست داشتن در جرایم تروریستی علیه شبکه ایران‌اینترنشنال متهم شده بود، در این پرونده مجرم شناخت. او بهمن ماه سال گذشته هنگام عکس‌برداری از ساختمان قبلی این شبکه در غرب لندن بازداشت شده بود.

دوتایف متهم است قصد داشته با جمع‌آوری اطلاعات و ارائه آن به شخص سوم، زمینه را برای انجام عملیاتی تروریستی علیه ایران‌اینترنشنال فراهم آورد.

پس از اعلام این تصمیم دادگاه، سخنگوی ایران‌اینترنشنال تاکید کرد این شبکه تحت تاثیر تهدیدها قرار نخواهد گرفت و خبرنگاران این رسانه «به ارائه اخبار مستقل و بدون سانسور، آن‌طور که شایسته مردم ایران است، ادامه خواهند داد».

شبکه ایران‌اینترنشنال ۲۹ بهمن‌ سال گذشته پس از تهدیدهای تروریستی مجبور شد پخش تلویزیونی خود را به طور موقت از لندن به واشینگتن منتقل کند.

این شبکه روز سوم مهر سال جاری پخش برنامه‌های خود را از استودیوی جدیدش در لندن از سر گرفت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
خبرها
کاوش

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.