فرمانده انتظامی تهران بزرگ: ماموران لباس شخصی در ۲۰۰ پارک تهران مستقر شدند

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۰/۱۹

عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، روز سه‌شنبه ۱۹ دی از استقرار «ماموران لباس شخصی» در ۲۰۰ پارک پایتخت خبر داد. استفاده از این نیروها که گاه از آنان با عنوان نیروهای خودسر یاد می‌شود و گاه نیروهای انقلابی و حزب‌اللهی، عوامل سرکوب‌گری مثل حجاب‌بان‌ها را یادآوری می‌کند.

محمدیان هدف از اجرای این طرح را «تامین امنیت» پارک‌‌ها و بوستان‌‌های تهران در مقابله با سرقت و خفت‌گیری اعلام کرد.

عبارت «لباس شخصی‌» برای معرفی طیف گسترده‌ای از نیروهای شبه‌نظامی تحت نظر جمهوری اسلامی مانند بسیجی‌ها، اطلاعاتی‌ها، اطلاعات سپاهی‌ها و ... به کار می‌رود.

برای بسیاری از ایرانیان، لباس شخصی‌ها آن دسته از نیروهای سرکوب‌گری هستند که بدون نام و نشان رسمی یا لباس فرم نهادی که تحت نظرش خدمت می‌کنند، برای فشار علیه معترضان به کار گرفته می‌شوند.

حجاب‌بان‌ها از جمله نمونه‌های اخیر و گسترده استفاده از نیروهای لباس شخصی برای مقابله با مخالفان حجاب اجباری هستند.

اولین گزارش‌ها از حضور نیروهای حجاب‌بان در ایستگاه‌های متروی تهران در مرداد امسال منتشر شد و نشریه اینترنتی فراز از استخدام ۴۰۰ نفر در این زمینه با بودجه ماهانه پنج میلیارد تومان خبر داد.

از شهریور ماه امسال گزارش‌هایی درباره استقرار نیروهای حجاب‌بان در ایستگاه‌های مترو منتشر شد اما این جریان بعد از «قتل حکومتی آرمیتا گراوند» در ایستگاه متروی شهدای تهران به دلیل بر سر نداشتن حجاب اجباری، جنجال‌برانگیز شد.

آرمیتا نوجوان ۱۶ ساله‌ای بود که بر اساس برخی گزارش‌ها به دلیل بر سر نداشتن مقنعه از سوی یک زن چادری هل داده شد و به کما رفت. برخی منابع این زن چادری را نیروی حجاب‌بان معرفی کرده بودند.

آرمیتا یکی از آخرین قربانی‌های سیاست‌های سرکوب‌گرانه جمهوری اسلامی بود که روز ششم آبان و پس از چند هفته بستری در بیمارستان نظامی فجر جان باخت و منجر به ایجاد وقفه‌ای چند هفته‌ای در کار لباس شخصی‌های حجاب‌بان شد.

بار دیگر در اواخر آبان، تصاویری از حضور گسترده نیروهای حجاب‌بان در ورودی متروهای تهران به ویژه ایستگاه «تئاتر شهر» منتشر شد.

کاربران با اشاره به کشته شدن آرمیتا گراوند، این اقدام را به ساختن تونل وحشت برای زنانی تشبیه کردند که در برابر حجاب اجباری مقاومت می‌کنند.

با بالا گرفتن انتقادها به حضور این نیروها، شماری از مقام‌های حکومت مانند احمد وحیدی، وزیر کشور و علیرضا زاکانی، شهردار تهران، سازمان‌دهی حکومتی حجاب‌بان‌های مستقر در متروی پایتخت را رد کردند و مدعی شدند این گروه‌ها مردمی هستند.

اوایل آذر ماه روزنامه اعتماد تصویری از بخشنامه وزیر کشور در تاريخ ۹ خرداد امسال را با عنوان «خیلی محرمانه» منتشر کرد که در آن از پلیس خواسته شده بود مخالفان حجاب اجباری را بازداشت کند.

در این سند سازمان اطلاعات فراجا، سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات ملزم به «تصویربرداری و تهیه مستندات و احزار هویت» مخالفان حجاب اجباری شده‌ بودند.

علاوه بر مقابله با مخالفان حجاب اجباری، نیروهای لباس شخصی در سال‌های گذشته برای سرکوب شهروندان در رویدادهای دیگری مانند خیزش انقلابی سال ۱۴۰۱، اعتراضات آبان ۹۸ و اعتراضات و تجمعات مردمی به کار گرفته شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
چشم‌انداز
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.