ارزیابی اسکای‌نیوز: بمب‌گذاری در ایران، منطقه را بیش از پیش بی‌ثبات می‌کند

جمعه ۱۴۰۲/۱۰/۱۵

روز چهارشنبه ۱۳ دی دو انفجار در چهارمین مراسم سال‌مرگ قاسم سلیمانی در کرمان رخ داد که مقامات جمهوری اسلامی، اسرائیل را مسوول آن معرفی کردند. به نظر می‌رسد این اتفاق تبعات گسترده‌تری، فراتر از مرزهای ایران داشته و به بی‌ثبات‌تر شرایط منطقه منجر خواهد شد.

نشریه بریتانیایی اسکای نیوز در گزارشی به تبعات انفجارها در کرمان پرداخت و ادعای جمهوری اسلامی را درباره مسوول شناختن اسرائیل در این حمله بررسی کرد.

چنین اظهاراتی درحالی از سوی مقامات جمهوری اسلامی مطرح می‌شود که از یک‌سو آمریکا هرگونه نقش اسرائیل در این اقدام را رد کرده و از سوی دیگر، گروه داعش مسوولیت انفجارها را به عهده گرفته است.

این انفجار ابعاد گسترده‌ای داشته و منجر به واکنش‌های بین‌المللی از سوی اتحادیه اروپا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، هلند، سوئیس، عربستان سعودی، ترکیه، آذربایجان، ژاپن، روسیه، سازمان ملل متحد و... شده است.

بر اساس آخرین گزارش‌ها تا عصر روز جمعه ۱۵ دی، دست‌کم ۸۹ نفر تاکنون کشته شده و ده‌ها تن دیگر زخمی شده‌اند.

با افزایش آمار کشته‌شدگان، حدس و گمان‌ها در مورد اینکه چه کسانی پشت این حمله بوده‌اند، شتاب بیشتری گرفته است.

در داخل ایران برخی از مقامات، انگشت اتهام را به سوی اسرائیل نشانه رفته‌اند. چراکه این حمله یک روز پس از کشته شدن یک مقام ارشد حماس در حمله‌ای در جنوب بیروت صورت گرفت.

اسکای نیوز در گزارش خود نوشت در حالی که به نظر می‌رسد کشتن این مقام حماس در لبنان کار نیروهای ویژه اسرائیل باشد، چنین احتمالی در مورد بمب‌گذاری کرمان بعید به نظر می‌رسد.

به نوشته این رسانه، اسرائیل تنها دولت یا گروهی است که نمی‌تواند پشت این جنایت باشد.

اسرائیل نیروهای نیابتی و نظامی جمهوری اسلامی را هدف قرار می‌دهد و هیچگاه به شکل رسمی مسوولیت آن را نمی‌پذیرد. در آخرین مورد، روز چهارم دی، در حمله هوایی ارتش این کشور یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران ایران در سوریه کشته شد.

چرا انفجارهای کرمان نمی‌تواند کار اسرائیل باشد؟

باوجود این واقعیت که ممکن است تنش میان دو کشور ایران و اسرائیل به یک درگیری تمام‌عیار تبدیل شود، انفجارهایی که در مراسم سالمرگ قاسم سلیمانی رخ داد و منجر به تلفات جمعی بالا شد، با شیوه عملیاتی اسرائیل هم‌خوانی ندارد.

به نظر می‌رسد این انفجارها از نوعی دیگر و به احتمال زیاد کار یک گروه غیردولتی باشد.

اسکای نیوز در گزارش خود یادآور شد جمهوری اسلامی که سال‌ها تلاش کرده «نیروهای ضدانقلابی» را مهار کند، و دشمنان زیادی، نه فقط در سطح دولت‌ها، برای خودش ایجاد کرده است.

ایران در سال‌های اخیر شاهد اعتراضات گسترده بود و قیام مردم پس از کشته شدن مهسا ژینا امینی در سال ۲۰۲۲ با نارضایتی گسترده‌ای در سراسر کشور مواجه شد.

با در نظر گرفتن تمام این احتمال‌ها، اسکای نیوز در انتهای گزارش خود نوشت که وقوع چنین حمله‌ای آن‌هم در زمانی که شرایط منطقه بسیار خطرناک است، بدون شک بی‌ثباتی بیشتری را به همراه خواهد داشت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.