رییس نهضت سوادآموزی: حدود هفت‌ونیم میلیون نفر بی‌سواد مطلق در کشور داریم

یکشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۰۳

علیرضا عبدی رییس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه «حدود چهار میلیون بی‌سواد و کم سواد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در کشور داریم»، گفت: «در گروه سنی شش سال به بالاتر، هم اکنون حدود هفت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بی‌سواد مطلق داریم.»

عبدی که معاونت وزیر آموزش و پرورش را نیز برعهده دارد، روز یکشنبه در گفت‌وگو با ایلنا درباره آخرین وضعیت سوادآموزی در ایران گفت: «در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ ساله یک میلیون و ۷۰۷ هزار نفر بی‌سواد مطلق و حدود تقریبی دو و نیم میلیون نفر نیز نوسواد داریم.»

نوسوادان به کسانی گفته می‌شوند که تا کلاس دوم یا سوم ابتدایی درس خوانده‌اند، ولی نتوانسته‌اند خودشان را به کلاس ششم ابتدایی برسانند.

او با اشاره به مهاجران خارجی که در ایران زندگی می‌کنند، افزود: «هم اکنون یک میلیون تبعه [خارجی] بی‌سواد و کم سواد در کشور داریم که این افراد نیز از کلاس‌های نهضت سوادآموزی استفاده می‌کنند.»

این مقام ارشد وزارت آموزش و پرورش آماری از دانش‌آموزانی که ترک تحصیل می‌کنند ارائه نکرد.

مرداد سال گذشته، اصغر باقرزاده، معاون وزارت آموزش و پرورش، از شناسایی ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در کشور خبر داده بود.

آمار دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل در ایران در دوره همه‌گیری کرونا، به دلایلی از جمله نداشتن اینترنت یا اجبار به کار کردن، افزایش یافته بود.

سازمان نهضت سوادآموزی ایران یک سازمان دولتی ایرانی است که در سال ۱۳۵۸ به دستور روح‌الله خمینی و به منظور آموزش خواندن و نوشتن به بزرگسالان و نیز کودکانی که به مدرسه دسترسی ندارند (مناطق محروم) تشکیل شد.

با وجود تشکیل این سازمان، جمهوری اسلامی نتوانسته، بی‌سوادی را در ایران ریشه‌کن کند و به ویژه شرایط تحصیل در مناطق محروم را بهبود بخشد.

بخش عمده کودکان بازمانده از تحصیل و ترک‌تحصیل‌ کرده‌ در سراسر ایران را دختران تشکیل می‌دهند.

کسانی که در استان‌های محروم ایران از جمله سیستان و بلوچستان وارد مدرسه می‌شوند با محرومیت‌های دیگری از جمله کیفیت پایین آموزشی نیز روبه‌رو هستند و تعداد دانش‌آموزان این استان که موفق به ادامه تحصیل در دانشگاه‌ها می‌شوند نسبت به استان‌های دیگر بسیار کمتر است.

در سال‌های اخیر معلمان سازمان نهضت سوادآموزی بارها با برگزاری تجمع‌هایی نسبت به وضعیت معیشتی خود اعتراض کرده‌اند.

اواخر مردادماه امسال، احمد نادری، عضو کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، از مصوبه این کمیسیون برای انحلال سازمان نهضت سوادآموزی خبر داد و گفت که با تصویب این کمیسیون، این سازمان به شکل سابق ادامه کار نمی‌دهد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
جهان‌نما
خبر
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.