ماموران امنیتی با ورود صالح نیکبخت به ایران، جایزه ساخاروف مهسا ژینا امینی را از او گرفتند

شنبه ۱۴۰۲/۱۰/۰۲

صالح نیکبخت، وکیل خانواده مهسا ژینا امینی پس از بازگشت از فرانسه و به محض رسیدن به فرودگاه خمینی تهران در شامگاه یک دی از سوی نیروهای امنیتی بازجویی شد. بر اساس گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، ماموران علاوه بر گذرنامه و گوشی تلفن، لوح جایزه ساخاروف را که همراه او بود نیز ضبط کردند.

روز ۲۱ آذر جایزه ساخاروف به مهسا ژینا امینی و جنبش «زن، زندگی‌، آزادی» اهدا شد.

صالح نیکبخت به نمایندگی از خانواده امینی در مقر پارلمان اروپا در استراسبورگ فرانسه حاضر شد، پیام مژگان افتخاری، مادر ژینا را خواند و جایزه او را دریافت کرد.

شبکه حقوق بشر کردستان به نقل از یک منبع مطلع نوشت که ماموران امنیتی فرودگاه شامگاه جمعه علاوه بر بازجویی و تفتیش وسایل نیکبخت، به او اعلام کردند که از سوی مراجع قضایی ممنوع‌الخروج شده است.

هفته گذشته علی رضایی، وکیل صالح نیکبخت اعلام کرده بود او به بالا‌ترین مجازات جرم فعالیت تبلیغی علیه نظام، یعنی یک سال حبس و مجازات تکمیلی محکوم شده است.

به گفته رضایی، نیکبخت تمایلی برای اعتراض نسبت به حکم شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران ندارد.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی ٢٠ اسفند سال گذشته صالح نیکبخت را به شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران احضار و به «تبلیغ علیه نظام» متهم کرد.

این پرونده با شکایت وزارت اطلاعات و به خاطر مصاحبه‌های این وکیل دادگستری، از جمله مصاحبه در مورد تشریح روند پیگیری قضایی پرونده مهسا ژینا امینی گشوده شد.

نیکبخت پیش‌تر با اعتراض به نظر پزشکی قانونی که علت مرگ مهسا ژینا امینی را «حمله قلبی» و «بیماری زمینه‌ای» اعلام کرده بود، خواستار «رسیدگی مجدد و تشکیل هیاتی دیگر با حضور پزشکان برجسته و مورد اعتماد جامعه پزشکی کشور» شده بود.

علاوه بر آن، ٩ مصاحبه این وکیل دادگستری در طول سال‌های ١٣٩٨ تا ١٤٠٢ همچون مصاحبه‌هایی درباره موضوع کولبری، برخورد نیروی انتظامی با افغانستانی‌ها و ... به عنوان «مصادیق و مستندات» اتهامی در پرونده او درج شده است.

شبکه حقوق بشر کردستان اواخر مرداد امسال به نقل از یک منبع آگاه خبر داده بود وزارت اطلاعات در متن شکایت خود به صراحت اعلام کرده صالح نیکبخت در «تشویق خانواده امینی به پیگیری پرونده مرگ فرزندشان» نقش اصلی را داشته است.

بر اساس این گزارش، وزارت اطلاعات از نیکبخت خواسته بود یا نظریه کمیسیون پزشکی قانونی را درباره علت قتل حکومتی مهسا ژینا امینی بپذیرد و اعلام کند یا در دادگاه محاکمه شود.

مهسا ژینا امینی ۲۲ ساله و اهل سقز، تابستان سال گذشته به دست نیروهای گشت ارشاد بازداشت شد. به گفته برخی راویان و شاهدان، او در نتیجه ضرب و جرح شدید به کما رفت و در نهایت روز ۲۵ شهریور جان باخت.

پس از قتل حکومتی این دختر جوان، خیزشی انقلابی علیه جمهوری اسلامی در سراسر ایران شکل گرفت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
روز قتل یک معلم
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.