مولوی عبدالحمید: فساد به قدری گسترده شده که نمی‌توان جلویش را گرفت

جمعه ۱۴۰۲/۰۹/۱۷

عبدالحمید اسماعیل‌زهی در نماز جمعه روز ۱۷ آذر زاهدان به انتقاد از گسترش فساد، افزایش اعدام‌ها، اعتراف‌گیری اجباری و شکنجه بازداشت‌شدگان پرداخت. امام جمعه اهل سنت زاهدان به مشکلات اقتصادی حاکم اشاره کرد و گفت این مسایل فشار زیادی بر شهروندان وارد کرده است.

ویدیوها و گزارش‌های منتشر شده از زاهدان نشان می‌دهند همچون هفته‌های گذشته وضعیتی امنیتی بر این شهر حاکم شده است.

پیش از شروع نماز جمعه و در هنگام برگزاری آن، شمار زیادی از نیروهای نظامی و انتظامی در اطراف مسجد مکی و مصلای زاهدان مستقر شده و به گشت‌زنی در خیابان‌های اطراف محل برگزاری نماز جمعه این شهر پرداختند.

انتقاد از مهاجرت گسترده ایرانیان به دلیل مشکلات اقتصادی

صبح روز جمعه دفتر مسجد مکی از «ریپورت و مسدود شدن» پخش زنده حساب اینستاگرام مولوی عبدالحمید خبر داد و نوشت خطبه‌های نماز جمعه امروز از کانال یوتیوب او پخش می‌شود.

پس از جمعه خونین زاهدان در روز هشتم مهر سال گذشته، اینترنت این شهر بارها قطع یا دچار اختلال گسترده شده است. پخش زنده خطبه‌های نماز جمعه عبدالحمید اسماعیل‌زهی متاثر از این اختلال‌ها، به دفعات قطع شده است.

اواسط شهریور امسال "سرف‌شارک"، مجموعه فعال در زمینه رصد و ارائه دسترسی آزاد به اینترنت گزارش داد شهر زاهدان و در نتیجه ایران، در شش ماهه نخست سال جاری میلادی بیشترین اختلالات اینترنتی را در جهان تجربه کرده است.

آمار گردآوری شده از ۱۹۶ کشور مختلف حاکی از ثبت ۴۲ مورد اختلال در شش ماهه نخست سال ۲۰۲۳ است که ایران یک‌سوم این اختلالات را به خود اختصاص داده و از همین رو، رکورددار بیشترین محدودیت‌های اینترنتی در جهان محسوب می‌شود.

در این شرایط عبدالحمید اسماعیل‌زهی در خطبه‌های نماز جمعه ۱۷ آذر خود بار دیگر به مشکلات اقتصادی مردم اشاره کرد و گفت این مسایل فشار زیادی بر شهروندان وارد کرده است.

به گفته امام جمعه اهل سنت زاهدان، بسیاری از مردم به دلیل مشکلات اقتصادی مهاجرت می‌کنند و این ضایعه سنگینی برای کشور است.

فساد آن‌قدر گسترده شده که مقامات نمی‌توانند جلویش را بگیرند

مولوی عبدالحمید با اشاره به اختلاس ۳/۷ میلیارد دلاری چای دبش گفت: «فساد آن قدر وسیع شده که کسانی جرات کرده‌اند این مبلغ را برای خود بردارند.»

به گفته او برخی از تاجران چای به دلیل این فساد و اختلاس «بدبخت شدند».

ذبیح‌الله خداییان، رییس سازمان بازرسی کل کشور روز ۱۱ آذر خبر داد شرکتی که عمده واردات چای ایران را بر عهده دارد، از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا پایان سال ۱۴۰۱ بیش از سه میلیارد دلار ارز برای واردات چای و ماشین‌آلات دریافت کرده و یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار آن را در بازار آزاد فروخته است.

رییس قوه قضاییه روز پنج‌شنبه ۱۶ آذر ارتباط استعفای وزیر جهاد کشاورزی را با فساد ۳/۷ میلیارد دلاری در پرونده واردات چای تایید کرد.

پیش از این عباس عبدی، فعال سیاسی، در روزنامه اعتماد نوشت دست زدن به فسادی در این سطح، قطعا با اطلاع مقام‌های عالی‌رتبه دولت جمهوری اسلامی بوده است.

مولوی عبدالحمید در خطبه‌های خود گفت بسیاری از مقامات اذعان می‌کنند فساد به قدری گسترده شده که نمی‌توانند جلویش را بگیرند و آن را ریشه‌کن کنند.

او تاکید کرد: «برای مبارزه با فساد نیاز به تغییرات اساسی است و فریاد مردم نیز این بوده که سیاست‌های گذشته جواب نداده و نیاز به تغییر و تحول اساسی وجود دارد.»

افزایش اعدام‌ها، اعترا‌ف‌گیری اجباری و شکنجه‌ها مردم را نگران کرده است

امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخشی دیگر از سخنانش تاکید کرد «درد مردم نه فقط فساد، بلکه بازداشت‌ها و قضاوت‌ها» نیز هست.

او گفت افزایش اعدام‌ها باعث نگرانی مردم شده است و تاکید کرد اعدام‌های گسترده با شرع مطابقت ندارد: «در صدر اسلام اعدام‌ها موردی و خیلی کم بود و اعدام‌های گسترده با شریعت مطابقت ندارد.»

سازمان حقوق بشر ایران روز ۹ آذر در گزارشی با اعلام اینکه شمار اعدام‌های انجام شده به دست جمهوری اسلامی از ابتدای سال جاری میلادی به ۷۰۷ تن رسیده است، نوشت که این آمار در هشت سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

روز ۱۴ آذر بیانیه مشترک پنج سندیکای فرانسوی در واکنش به تشدید سرکوب‌ها و افزایش اعدام‌ها در ایران منتشر شد.

اتحادیه اروپا نیز روز ۱۰ آذر در بیانیه‌ای به اعدام حمیدرضا آذری، کودک-مجرم و میلاد زهره‌وند، معترض بازداشت شده در جریان خیزش انقلابی در ایران واکنش نشان داد و با اشاره به اعدام دست‌کم ۶۰۰ زندانی در ایران از ماه ژانویه تاکنون، شدت گرفتن اعدام‌ها را وحشتناک خواند.

مولوی عبدالحمید علاوه بر اعدام‌ها به مساله اعتراف‌گیری اجباری و شکنجه متهمان و بازداشتی‌ها نیز اشاره کرد.

او گفت درباره بازداشت‌ها و گرفتن اعترافات از بازداشت‌شدگان شکایت و مسایل سنگینی وجود دارد که باعث نگرانی است.

امام جمعه اهل سنت زاهدان در یک سال گذشته بارها به انتقاد از شکنجه بازداشت‌شدگان خیزش انقلابی و گزارش‌های منتشر شده مبنی بر اعتراف‌گیری اجباری از آنان پرداخته است.

او اواسط بهمن سال گذشته گفته بود اگر کسی جرمش را قبول نکند، او را شکنجه می‌کنند تا جرم را بپذیرد.

عبدالحمید اسماعیل‌زهی ششم دی سال ۱۴۰۱ در توییتی نوشت: «چه کسی فکر می‌کرد در نظامی که علما در راس آن هستند و عنوان جمهوری اسلامی دارد، به‌ جای شنیدن صدای معترضان، با آنان رفتارهایی مثل قتل، اعدام، تجاوز جنسی و شکنجه‌های سنگین صورت خواهد گرفت؟»

روز چهارشنبه ۱۵ آذر سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی ۱۲۰ صفحه‌ای به تجاوز ماموران سپاه، بسیج، وزارت اطلاعات و بخش‌های مختلف پلیس به زنان، مردان و کودکان در جریان خیزش انقلابی مردم ایران پرداخت و روایت‌هایی را از برخی قربانیان منتشر کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
خبرها
اقتصاد و بازار
دویدن روی آب

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.