استانداری کرمانشاه: ورود اتباع افغانستان به ۱۶ استان کشور ممنوع است

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۱۲

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمانشاه از ممنوعیت ورود اتباع افغانستان به ۱۶ استان کشور خبر داد. به گفته حمزه سلیمانی، در حال حاضر با این دستورالعمل، اسکان و اشتغال اتباع افغانستان در ۱۶ استان کشور از جمله کرمانشاه ممنوع است.

سلیمانی اشاره کرد که در این راستا، از ابتدای امسال تاکنون هشت مرحله طرح «شناسایی، دستگیری و طرد اتباع غیرمجاز در کرمانشاه» اجرایی و مرحله نهم آن از هشتم آذر در این استان آغاز شده است.

او اضافه کرد که در این طرح بسیاری از پروژه‌های ساخت مسکن، گلخانه‌ها، اصطبل‌های پرورش اسب و گاوداری‌ها بازرسی شدند و تعدادی از کارگران افغانستانی به کار گرفته شده در آن‌ها دستگیر و «از استان طرد شدند».

این مقام محلی از بازداشت تعدادی از کارفرمایان خبر داد که اقدام به استخدام این افراد کرده بودند.

او به دیگر استان‌هایی که ورود افغانستانی‌ها به آن‌ها ممنوع اعلام شده، اشاره‌ای نکرد.

سایت فردای اقتصاد در مطلبی از ۱۵ استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال‌ و بختیاری، کهگیلویه‌ و بویراحمد، گیلان، مازندران، سیستان‌ و بلوچستان، هرمزگان و همدان به عنوان استان‌هایی که اقامت شهروندان افغان در آن‌ها ممنوع است، نام برد.

به نوشته فردای اقتصاد، استان‌هایی که بخش‌هایی از آن‌ها برای اقامت شهروندان افغانستانی ممنوع اعلام شده‌اند، اصفهان، بوشهر، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خوزستان، سمنان، فارس، قزوین، کرمان، گلستان، مرکزی و یزد هستند.

احمد وحیدی، وزیر کشور دولت ابراهیم رئیسی، روز چهارشنبه هشتم آذر از اخراج حدود ۴۰۰ هزار مهاجر خبر داد که به گفته او به شکلی غیرقانونی در ایران زندگی می‌کردند.

در آمار ارائه شده از سوی این مقام مسوول، تابعیت مهاجران اخراج شده و بازه زمانی بازگردانده شدن آن‌ها به کشورهایشان مشخص نیست.

پیش از این و در مهر ماه امسال بیش از ۵۴۰ هنرمند، وکیل، پزشک، روزنامه‌نگار و فعال مدنی و اجتماعی خواستار توقف آزار مهاجران افغانستانی در ایران شدند و گفتند نظام حقوقی ایران در این سال‌ها موجب شکل‌گیری مهم‌ترین مانع‌ها و چالش‌ها در راستای ادغام مهاجران در جامعه میزبان شده است.

هم‌زمان با شکل‌گیری جریان ضدمهاجر علیه افغان‌های ساکن ایران از روزهای پایانی تابستان، موج اخراج اتباع غیرقانونی این کشور نیز آغاز شد.

بر پایه گزارش‌های ارائه شده از سوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، افغان‌ها شش درصد از جمعیت ساکنان ایران را تشکیل می‌دهند.

سازمان عفو بین‌الملل آبان‌ ماه امسال هشدار داد اخراج افغان‌ها، این مهاجران، به‌ویژه زنان و دختران را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد زیرا آنان صرفا به دلیل جنسیتشان در معرض آزار و اذیت و سایر موارد نقض جدی حقوق بشر قرار می‌گیرند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
چشم‌انداز
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.