افزایش آلودگی هوا آموزش حضوری در تهران و چند شهر دیگر ایران را به تعطیلی کشاند

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۱۲

بحران آلودگی هوا در تهران و دیگر شهرهای بزرگ ایران به حدی افزایش یافته که دولت مجبور شده آموزش حضوری را در برخی مدارس و مراکز آموزشی پایتخت و تعدادی از شهرها تعطیل کند. همزمان برخی اعضای شورای شهر تهران از مقام‌های استانداری و شهرداری انتقاد کردند.

میر محمد غراوی معاون استاندار تهران روز یکشنبه ۱۲ آذر اعلام کرد که به دلیل آلودگی هوا، مقاطع کودکستان، دبستان و متوسطه اول استان تهران غیر از فیروزکوه در دو نوبت صبح و عصر روز دوشنبه ۱۳ آذرماه غیرحضوری شد.

به گفته او، همه مقاطع تحصیلی مدارس استثنایی در دو نوبت صبح و عصر نیز غیرحضوری است.

این تصمیم با مخالفت برخی از اعضای شورای شهر تهران مواجه شده است.

محمد آقامیری رییس کمیته عمران این شورا در جلسه روز یکشنبه شورای شهر با اشاره به افت تحصیلی دانش‌آموزان در دوران شیوع کرونا به دلیل تعطیلی مدارس گفت: «با وجود این تجربه امروز می‌بینیم کمیته اضطرار آلودگی هوا، اولین اقدام خود را تعطیلی مدارس قرار می‌دهد که از پایه و اساس غلط است.»

او افزود که در آلودگی هوای تهران، به‌جای مدارس، برخی ادارات باید تعطیل شوند.

همچنین آقامیری گفت در هفتم آبان‌ماه برای کاهش آلودگی هوا یک طرح ترافیکی را به شهرداری ارسال کرده، اما معاونت حمل‌ونقل شهرداری «هیچ خبری نداد که این طرح مورد بررسی قرار گرفته است یا خیر».

مهدی اقراریان دیگر عضو شورای شهر تهران روز یکشنبه گفت: «بر اساس قانون هوای پاک شهردار تهران، در اسرع وقت گزارشی از اقدامات انجام شده در این باره به تفکیک تکالیف به کمیته نظارت شورای شهر ارائه کند.»

در مقابل، مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران، گفت: «در هر شرایطی بنزین و گازوئیل آلودگی ایجاد می‌کنند و تا زمانی که این تعداد خودرو در شهر باشد و مردم با وسایل شخصی تردد کنند وضع آلودگی هوا ادامه خواهد داشت.»

او افزود: «بحث آلودگی هوا دائمی شده است.»

به گفته معاون استاندار تهران پلیس پایتخت از روز یکشنبه ۱۱ آذر از تردد شبانه خودروهای گازوئیلی سنگین «که آلایندگی قابل رویت دارند»، جلوگیری می‌کند، مجوزهای طرح ترافیک توسط شهرداری تا اطلاع ثانوی صادر نمی‌شود و اعمال تردد نوبتی زوج و فرد کلیه خودروها از محدوده طرح کاهش آلودگی هوا انجام می‌شود.

بخش عمده‌ای از آلودگی هوای تهران مربوط به کارخانه‌هایی می‌شود که با سوخت فسیلی کار می‌کنند.

غراوی نیز این امر را تایید کرد و افزود که در شرایط کنونی باید «مصرف نفت کوره و مازوت در کلیه واحدهای نیروگاهی، صنعتی، تولیدی، معدنی و خدماتی استان» ممنوع شود و «شرکت گاز استان، نسبت به تداوم تامین سوخت گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها و سایر واحدهای متصل به شبکه گازرسانی که فعالیت آنها در این شرایط ضروری است، اقدام کند».

بحران آلودگی هوا که قبلا بیشتر در تهران گزارش می‌شد، اکنون چند سالی است که به دیگر شهرهای بزرگ و صنعتی ایران نیز کشیده شده است.

احمد افضلی معاون استاندار البرز اعلام کرد که به دلیل آلودگی هوا در این استان روز دوشنبه ۱۳ آذرماه مهدهای کودک و پیش دبستانی تعطیل و آموزش در مقاطع دبستان و متوسطۀ اول استان غیر از طالقان در دو نوبت صبح و عصر به صورت مجازی خواهد بود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان روز یکشنبه از تعطیلی آموزش حضوری در تمامی مقاطع تحصیلی آموزش و پرورش در مناطق شش‌گانه شهر اصفهان و ۹ منطقه آموزش و پرورش استان به دلیل آلودگی هوا خبر داد.

او افزود: «هرگونه فعالیتی که منجر به آلودگی هوا شود از جمله خاکبرداری، انجام عملیات عمرانی و آتش زدن بقایای گیاهی همچنان ممنوع است.»

بر اساس گزارش‌ رسانه‌های ایران، مشهد، اراک، قم، اهواز، تبریز و سمنان هم وضعیت مشابهی از نظر آلودگی هوا دارند.

به عنوان نمونه، در روز یکشنبه کیفیت هوای مشهد با شاخص ۱۰۳ در شرایط «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار داشت و این آلودگی تا روز چهارشنبه تداوم دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
حرف آخر با پوریا زراعتی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها