اختصاصی؛ فرماندهان گروه مسلح نجباء در تهران هستند

جمعه ۱۴۰۲/۰۸/۱۲

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال از یک منبع آگاه، فرماندهان گروه مسلح نجباء تحت حمایت سپاه در سفری مخفیانه به تهران رفته‌اند.

ایران‌اینترنشنال دریافته است که چند تن از رهبران بلندپایه این گروه مسلح، از چند روز قبل عراق را به مقصد تهران ترک کرده‌اند و زمان بازگشتشان به بغداد مشخص نیست.

جنبش مقاومت اسلامی نجباء (حرکة النجباء)، از گروه‌های شبه‌نظامی تشکیل دهنده حشدالشعبی عراق و مورد حمایت جمهوری اسلامی است. هسته مرکزی این جنبش از سال ۲۰۰۴ در بغداد شکل گرفت و در سال ۲۰۱۳ به‌طور علنی اعلام موجودیت کرد.

این گروه تاکنون با همین نام در صحنه سیاسی عراق حضور دارد.

اکرم الکعبی در حال حاضر رهبر این گروه است که علاوه بر عراق، در سوریه نیز فعالیت نظامی دارد. گزارش‌هایی از حضور نیروهای گروه نجبا در شهر قم هم منتشر شده است.

الکعبی روز سه‌شنبه ۹ آبان رسما به آمریکا اعلام جنگ کرد و گفت: «محور مقاومت عراقی تصمیم گرفته عراق را به شیوه نظامی آزاد کند.»

ستاد فرماندهی سازمان حشدالشعبی شامگاه پنج‌شنبه ۱۱ آبان، دستور آماده‌باش کامل نیروهایشان را در عراق صادر کرد.

از زمان شروع جنگ اسرائیل و حماس تاکنون، پایگا‌‌ه‌های نیروهای آمریکایی و ائتلاف بین‌الملل بیش از ۲۰ بار از سوی این گرو‌ه‌ها در عراق و سوریه هدف حمله موشکی، راکتی و پهپاد انتحاری قرار گرفته است.

پیش از این علی‌اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به درگیری حماس و اسرائیل، به «دیده‌بان ایران» گفته بود: «بازگشایی جبهه‌های مختلفی از شمال فلسطین توسط حزب‌الله لبنان ممکن و همچنین ورود جنبش نجبا، حشد شعبی و نیروهای مقاومت در یمن به جنگ، قابل تصور است.»

با وجود این اظهارات، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه ۹ آبان اسرائیل را نیروی نیابتی آمریکا در منطقه خواند و گفت ایران هیچ گروه و جنگ نیابتی‌ای در منطقه ندارد.

امیرعبداللهیان در مصاحبه با شبکه خبری سی‌ان‌ان با تکرار موضع پیشین مقام‌های جمهوری اسلامی تاکید کرد تهران اطلاعی از حمله مرگ‌بار حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر نداشته است: «عملیاتی که حماس انجام داد تصمیمی کاملا فلسطینی بود. خودشان مسوولیت پذیرفتند، تصمیم گرفتند و اقدام کردند.»

او خاطرنشان کرد پشتیبانی جمهوری اسلامی از فلسطین «سیاسی، رسانه‌ای و بین‌المللی» بوده است و تهران هیچ‌گاه این حمایت‌ها را کتمان نمی‌کند.

مقام‌های جمهوری اسلامی مکررا دست داشتن در عملیات نظامی حماس علیه اسرائیل را تکذیب کرده‌اند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۸ مهر گفت کسانی که معتقدند حملات حماس «کار غیر‌فلسطینی‌ها است، دچار محاسبه غلط شده‌اند» اما خالد مشعل، رهبر حماس در خارج فلسطین، به شبکه الحدث گفت: «حمله روز ۱۵ مهر به اسرائیل برنامه‌ریزی شده بود و ایران و حزب‌الله لبنان با انتقال سلاح و تجربیات خود، از حماس حمایت کردند.»

سخنگوی عرب‌زبان ارتش اسرائیل روز پنج‌شنبه ۱۱ آبان در توییتی نوشت پس از ناکامی‌های حزب‌الله لبنان، تیپ «امام حسین» از گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی از سوریه وارد جنوب لبنان شده است.

او در ادامه نوشت: «حزب‌الله و تیپ امام حسین باعث می‌شوند لبنان بهای سنگینی را به نفع حماس و داعش بپردازد.»

تیپ «امام حسین» متشکل از شیعیان عراقی است که در لشکر چهارم ارتش منظم سوریه ادغام شده و عمدتا در منطقه دمشق فعالیت دارد.

افزایش تنش‌ها در حالی است که منابع اسرائیلی گزارش کردند حزب‌الله به اسرائیل هشدار داده حمله به نوار غزه را تا بعدازظهر جمعه ۱۲ آبان متوقف کند.

حسن نصرالله، دبیر‌کل حزب‌الله قرار است روز جمعه سکوتی را که از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در پیش گرفته است، بشکند. انتظار افکار عمومی از سخنرانی دبیرکل حزب‌الله در حال افزایش است چون به اعتقاد بسیاری این سخنرانی می‌تواند نقطه عطفی در این جنگ و تنش‌های منطقه باشد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
امروز
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.