ادامه «عملیات داون تایم» وزارت ارتباطات؛ اختلال اینترنت ایران برای سومین بار در ماه
شرکت «نتبلاکس» (NetBlocks) که به پایش وضعیت دسترسی کشورها به اینترنت میپردازد از وقوع سومین اختلال در اینترنت ایران در ماه جاری میلادی خبر داد. بر اساس این گزارش، حوالی ساعت یک بامداد سهشنبه چهارم مهر، اتصال شبکه اینترنت ایران در مقایسه با حالت عادی به ۸۲ درصد افت پیدا کرد.
اینترنت ایران حدود دو هفته پیش در روزهای ۱۸ و ۱۹ شهریور نیز با اختلال شدید همراه شده بود.
پس از اعتراض کاربران به وضعیت و کیفیت دسترسی به اینترنت، شرکت ارتباطات زیرساخت با انتشار بیانیهای دلیل اختلالات شهریور ماه را جایگزینی و ارتقای تجهیزات شبکه در برخی اپراتورها اعلام کرده بود.
همزمانی این اختلالات با سالگرد کشته شده مهسا ژینا امینی، تردیدها درباره عمدی بودن آنها را افزایش داد.
از سوی دیگر بر اساس اسنادی که در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات منتشر شده است، اختلالات ماه گذشته در قالب «عملیات داون تایم» در برخی مراکز داده از جمله در شهرهای تهران، تبریز و اصفهان اجرا شده است.
قطع احتمالی اینترنت به واسطه این عملیات بدون اعلام به کاربران بود و صرفا به برخی اپراتورها اطلاعرسانی شده بود.
با این حال مشخص نیست چرا در بیانیه منتشر شده از سوی شرکت زیرساخت، تاریخ معینی برای پایان این اختلالات عمدی اعلام نشده است.
حالا با گذشت دو هفته از آخرین اختلال ثبت شده اینترنت کشور، کاربران بار دیگر شاهد قطع موقت دسترسی خود به اینترنت شدهاند.
وبسایت دیجیاتو به نقل از شرکت ارتباطات زیرساخت و برخی شرکتهای ارائهدهنده اینترنت، دلیل اختلال امروز را «انجام تغییرات بر روی زیرساخت شبکه» در مراکز داده شهریار و تبریز اعلام کرده است؛ اختلالی که مانند گذشته مصرفکنندگان اینترنت به عنوان ذینفعان آن اطلاعی دربارهاش نداشتند.
تجربه اختلال و قطعیهای پی در پی اینترنت کشور به امری بدیهی و عادی برای شهروندان ایران بدل شده است. با وجود این مسوولان جمهوری اسلامی از جمله مدیران وزارتخانه ارتباطات و فنآوری اطلاعات همواره از کیفیت و سرعت دسترسی به اینترنت در ایران دفاع کردهاند؛ موضوعی که آمارهای بینالمللی خلاف آن را اثبات میکند.
گزارش ماه اوت وبسایت «اسپید تست» از سقوط جایگاه سرعت اینترنت ایران به پایینترین حد خود در یک سال اخیر خبر داده است. این در حالی است که امارات، قطر و کویت، سه کشور همسایه ایران، بالاترین جایگاه را در میان کشورهای جهان در زمینه سرعت و کیفیت اینترنت موبایل در اختیار دارند.