• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

انتقال ۱۳ زندانی تبعیدی زندان قزل‌حصار به بند جرایم مواد مخدر

۳۱ شهریور ۱۴۰۲، ۱۵:۱۶ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۰:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۳۱ شهریور خبر داد ۱۳ زندانی سیاسی در زندان قزل‌حصار کرج که پیش‌تر جابجه‌جایی آنان به «مکانی نامعلوم» و بدون اطلاع‌رسانی قبلی خبرساز شده بود، به واحد چهار این زندان منتقل شده‌اند.

واحد چهار محل نگهداری زندانیان متهم به انجام جرایم مرتبط با مواد مخدر است.

هرانا روز پنج‌شنبه گزارش داده بود لقمان امین‌پور، سعید ماسوری، افشین بایمانی، سپهر امام‌جمعه، زرتشت احمدی راغب، محمد شافعی، سامان صیدی (یاسین)، حمزه سواری، کامیار فکور، احمدرضا حائری، رضا سلمان‌زاده، جعفر ابراهیمی و مسعود‌ رضا ابراهیمی‌نژاد به مکانی نامعلوم منتقل شده‌اند.

اما بر اساس گفته‌های یک منبع مطلع، این افراد به دستور اشکان کمالی، رییس زندان قزل‌حصار و به بهانه حل مشکلاتشان، روز چهارشنبه از بند امن واحد سه زندان خارج شدند.

این ۱۳ زندانی سیاسی در حالی با «توهین زندان‌بانان» به سالن دارالقرآن واحد چهار این زندان منتقل شدند که اجازه بردن وسایل شخصی از جمله لباس‌هایشان را نیافتند.

به گفته این منبع مطلع، از روز ۲۹ شهریور تاکنون این زندانیان به دستور کمالی، از دسترسی به تلفن برای ارتباط با خانواده خود محروم شده‌اند.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران تاکید کرد انتقال این افراد به بند زندانیان مواد مخدر، برخلاف اصل تفکیک جرایم است.

آن‌ها همچنین روز ۱۲ شهریور در حالی از اوین به زندان قزل‌حصار کرج منتقل شدند که نگرانی‌های متعددی درباره وضعیت سلامتی تعدادی از آنان وجود دارد و بر اساس گزارش‌ها، همچنان از درمان و رسیدگی پزشکی مناسب محروم هستند.

افشین بایمانی، جعفر ابراهیمی و زرتشت احمدی راغب سه نفری هستند که وضعیتشان وخیم گزارش شده است.

بایمانی دچار بیماری «گرفتگی رگ‌های قلب، درد در ناحیه قفسه سینه و فشار خون بالا» و ابراهیمی دچار «دیابت، التهاب روده، خودایمنی، درد شدید در ناحیه چشم چپ و مفاصل» است.

احمدی راغب نیز که طی سال‌ها زندان و اعتصاب غذای پی‌درپی دچار کرونا، خونریزی روده و معده، گرفتگی عروق مغزی، اختلال تنفسی و دیگر بیماری‌ها شده، اکنون وضعیت جسمی مناسبی ندارد.

این سه تن همراه با دیگر زندانیان سیاسی یک‌بار در اعتراض به جابه‌‌جایی خود و شرایط نامناسب زندان قزل‌حصار کرج و بار دیگر در سالگرد خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی دست به اعتصاب غذا زدند.

این ۱۳ نفر در سال‌های متفاوتی دستگیر و به جرایمی گوناگون نیز متهم شده‌اند؛ از جمله ماسوری و بایمانی در سال ۷۹، سواری در سال ۸۴، امام‌جمعه در سال ۹۸ و امین‌پور در سال ۹۹ بازداشت شدند.

حائری، احمدی راغب، یاسین، فکور، سلمان‌زاده و ابراهیمی نیز در سال ۱۴۰۱ بازداشت و روانه زندان شدند.

پس از انتقال این زندانیان سیاسی به زندان قزل‌حصار، برخی منابع نزدیک به خانواده این زندانیان خبر داده بودند آن‌ها در «بند امن» نگهداری می‌شوند، از هواخوری و داشتن کارت تلفن محروم‌اند و یک روز در میان، به مدت سه دقیقه حق استفاده از تلفن را آن‌ هم با حضور افسر نگهبان و حفاظت اطلاعات دارند.

آنان بدون رعایت اصل تفکیک جرایم در زندان قزل‌حصار محبوس شده و نامشان به عنوان زندانی این زندان ثبت نشده بود.

کانون نویسندگان ایران روز ۱۷ شهریور با انتشار بیانیه‌ای هشدار داد جان این زندانیان سیاسی در خطر جدی است و بیم آن می‌رود که «جنایت عمدی» دیگری رخ دهد.

اشاره آنان به مرگ مشکوک زندانیان در زندان‌های جمهوری اسلامی است که یکی از آخرین موارد آن جان باختن جواد روحی، از زندانیان خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» در نوشهر پس از انتقال از زندان این شهر به بیمارستان بود.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

در پی واکنش گسترده مردم، مقام‌ها از بازداشت ماموران متعرض به نوجوان تبریزی خبر دادند
۱

در پی واکنش گسترده مردم، مقام‌ها از بازداشت ماموران متعرض به نوجوان تبریزی خبر دادند

۲

سازمان ملل: آمریکا مرتکب جنایت جنگی و جمهوری اسلامی مرتکب جنایت علیه بشریت شده است

۳
روایت شما

زنان از زندگی بدون حجاب اجباری گفتند: هزینه کمتر، تابستان خنک‌تر و تغییر بیشتر عرف

۴
تحلیل

آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست

۵

ترامپ: به مرحله تصمیم‌گیری درباره نابودی جمهوری اسلامی نزدیک شده‌ام

انتخاب سردبیر

  • جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

    جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

  • زن، زندگی، آزادی؛ خیزشی که معنای حق، ترس و زندگی را دگرگون کرد
    تحلیل

    زن، زندگی، آزادی؛ خیزشی که معنای حق، ترس و زندگی را دگرگون کرد

  • آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست
    تحلیل

    آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست

  • در آستانه سال تحصیلی جدید، نظامی‌سازی مدارس در ایران تشدید شده است

    در آستانه سال تحصیلی جدید، نظامی‌سازی مدارس در ایران تشدید شده است

  • چهار سال پس از مهسا، چه چشم‌اندازی پیش روی دانشگاه‌های ایران است؟
    تحلیل

    چهار سال پس از مهسا، چه چشم‌اندازی پیش روی دانشگاه‌های ایران است؟