کانون نویسندگان ایران نسبت به وضعیت جسمی ۱۳ زندانی سیاسی منتقلشده به زندان قزلحصار در پی اعتصاب غذای آنان هشدار داد و همزمان سازمان حقوق بشری «فرانت لاین دیفندرز» ضمن ابراز نگرانی از وضعیت جعفر ابراهیمی، معلم زندانی، خواستار آزادی او و کامیار فکور، فعال کارگری، شد.
کانون نویسندگان ایران روز پنجشنبه ۱۶ شهریور با انتشار بیانیهای با اشاره به اعتصاب غذای ۱۳ زندانی سیاسی منتقل شده به زندان قزلحصار با هدف بازگشت به زندان اوین نوشت جان این زندانیان سیاسی در خطر جدی است.
سعید ماسوری، جعفر ابراهیمی، کامیار فکور، لقمان امینپور، افشین بایمانی، سپهر امامجمعه، زرتشت احمدیراغب، محمد شافعی، سامان صیدی (یاسین)، حمزه سواری، احمدرضا حائری، رضا سلمانزاده و مسعودرضا ابراهیمینژاد در روزهای اخیر به یکباره، بدون اطلاع قبلی و با دستبند و پابند از زندان اوین به زندان قزلحصار منتقل شدند.
کانون نویسندگان ایران با اشاره به توضیحات برخی از این زندانیان یا خانواده آنان، افزود که این اطلاعات حاکی از «وضعیت وخیم آنان در زندان قزلحصار و نیز شرایط هولناک این زندان» است.
بر اساس گزارشهای موجود، این زندانیان سیاسی اکنون بدون رعایت اصل تفکیک جرایم در زندان قزلحصار محبوسند و نامشان به عنوان زندانی این زندان ثبت نشده است.
همچنین این زندانیان از تلفن و ملاقات محروم شدهاند و در زندان به امکانات کافی دسترسی ندارند.
کانون نویسندگان ایران با اشاره به کشتارهای دهه ۶۰ در زندانهای ایران و مرگ مشکوک برخی زندانیان سیاسی در بند به دلایلی از جمله دریافت نکردن خدمات پزشکی لازم تاکید کرد در زندان جمهوری اسلامی، جان زندانیان سیاسی و عقیدتی همواره در خطر بوده است، «چه آن زمان که با فرمان قتل عام، هزاران زندانی سیاسی سر از گورهای دستهجمعی در آوردهاند و چه اکنون که «جنایت عمدی» یکی از شیوههای به کام مرگ کشاندن زندانیان شده است».
این نهاد صنفی هشدار داد اکنون جان این ۱۳ زندانی در خطر جدی است و بیم آن میرود که «جنایت عمدی» دیگری رخ دهد.
در سالهای اخیر زندانیان سیاسی زیادی از جمله بهنام محجوبی، درویش گنابادی، بکتاش آبتین، شاعر و فیلمساز و جواد روحی، معترض، در زندان درگذشتند و جمهوری اسلامی هیچ مسئولیتی در قبال مرگ آنها که به دلیل فشار، شکنجه و ارائه ندادن خدمات پزشکی بوده، نپذیرفته است.
همزمان با این بیانیه کانون، سازمان حقوق بشری فرانت لاین دیفندرز هم در بیانیهای خطاب به مقامهای ایرا، از آنان خواست جعفر ابراهیمی و کامیار فکور را فورا و بدون قید و شرط آزاد کنند.
این سازمان افزود که معتقد است این زندانیان سیاسی در نتیجه فعالیت مشروع حقوق بشری، بهویژه در حمایت از حقوق معلمان و کارگران در حبس هستند.
در٣٠ مرداد، وکیل جعفر ابراهیمی درتوییتر اعلام کرد که حکم زندان پنجساله این معلم زندانی به اتهام «اجماع و تبانی با قصد اقدام علیه شعبه امنیت ملی» در دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران گزارش داده است که این معلم زندانی به طور معمول باید در فروردین ١٤٠٣ از زندان آزاد شود، اما پس از طرح اتهامات جدید علیه او در بازداشت، اکنون زمان آزادیاش مشخص نیست و وضعیت جسمی وخیمی دارد.