• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزیر امور خارجه آمریکا برای مبادله زندانیان با جمهوری اسلامی معافیت تحریمی صادر کرد

۲۱ شهریور ۱۴۰۲، ۰۲:۲۵ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۸:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری‌های رویترز و آسوشیتد‌پرس نوشتند بر اساس سندی که مشاهده کرده‌اند، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا برای انتقال شش میلیارد دلار پول آزاد شده جمهوری اسلامی از کره‌جنوبی به قطر به عنوان بخشی از مبادله زندانیان، معافیت تحریمی صادر کرده است.

بر اساس آنچه در این سند متعلق به وزارت خارج آمریکا گفته شده، بلینکن تشخیص داده که لغو تحریم‌ها در راستای منافع امنیت ملی آمریکاست.

این سند که به کمیته‌های کنگره آمریکا ارسال شده، اولین سندی‌ست که در آن دولت آمریکا رسما اذعان می‌کند که پنج ایرانی بازداشت شده در ایالات متحده را به عنوان بخشی از توافق برای تامین آزادی پنج شهروند دوتابعیتی محبوس در ایران آزاد می‌کند.

در متن آن آمده: «برای تسهیل آزادی آنها، ایالات متحده متعهد شده که پنج ایرانی را که در حال حاضر در ایالات متحده بازداشتند، آزاد کند و اجازه انتقال حدود شش میلیارد دلار از دارایی‌های ایران را از حساب‌های محدود شده در کره جنوبی به حساب‌های محدود شده در قطر صادر کند، که فقط برای دادوستد بشردوستانه در دسترس خواهد بود.»

همچنین گفته شده آزادسازی پول‌های بلوکه شده صرفا موجب «انتفاع محدود» برای حکومت ایران خواهد شد چرا که باید به مصارف حقوق‌بشری برسد.

با این وجود این اقدام موجب انتقادهایی از دولت جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، از سوی برخی از قانون‌گذاران شده است. چاک گرسلی، نماینده اهل ایالت آیووا در شبکه اجتماعی اکس گفت: «مضحک است که از آمریکا شش میلیارد دلار برای آزادی گروگان‌ها باج‌گیری شود تا پولش به تامین مالی سیاست خارجی شماره یک ایران، یعنی تروریسم، کمک ‌کند.»

در این مبادله قرار است سیامک نمازی، عماد شرقی، مراد طاهباز و دو زندانی دیگر که هویت آنان مشخص نیست، آزاد شوند. هر سه زندانی دو تابعیتی هستند و مراد طاهباز تابعیت بریتانیایی هم دارد. در همین حال اعلام شده که یکی از پنج زندانی آمریکایی که قرار است مبادله شوند، زن است.

به گفته نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل، نام پنج ایرانی که از سوی آمریکا آزاد می‌شوند نیز مهرداد معین انصاری، کامبیز عطار کاشانی، رضا سرهنگ پور کفرانی، امین حسن زاده و کاوه افراسیابی عنوان شده.

Banner

پربازدیدترین‌ها

اکسیوس از انهدام ۲ قایق سپاه پاسداران به دست نیروهای آمریکایی خبر داد
۱

اکسیوس از انهدام ۲ قایق سپاه پاسداران به دست نیروهای آمریکایی خبر داد

۲
روایت شما

بازگشت گشت ارشاد به خیابان‌ها در آستانه سالگرد قتل حکومتی مهسا امینی

۳

اولین گزارش بازرسان کل آمریکا از هزینه‌ها، تلفات، خسارات و پیامدهای عملیات «خشم حماسی»

۴

ادامه حملات حوثی‌ها؛ عربستان سعودی از بریتانیا کمک خواست

۵

بیرانوند: با سربازی مشکلی ندارم، زندگی من به رانت گره نخورده، اما اجازه بدهید به عشقم برسم

Banner

انتخاب سردبیر

  • فضای کردستان در سالگرد قتل حکومتی مهسا ژینا امینی نظامی شد

    فضای کردستان در سالگرد قتل حکومتی مهسا ژینا امینی نظامی شد

  • دیدار محرمانه فرماندهان نظامی آمریکا، اسرائیل و ۸ کشور عربی در آلمان برای بررسی جنگ ایران

    دیدار محرمانه فرماندهان نظامی آمریکا، اسرائیل و ۸ کشور عربی در آلمان برای بررسی جنگ ایران

  • گرجستان پرواز همه خطوط هوایی ایرانی به این کشور را از آخر شهریور متوقف می‌کند

    گرجستان پرواز همه خطوط هوایی ایرانی به این کشور را از آخر شهریور متوقف می‌کند

  • چهار سال پس از ژینا؛ نسلی که دیگر به پیش از «زن، زندگی، آزادی» بازنگشت
    تحلیل

    چهار سال پس از ژینا؛ نسلی که دیگر به پیش از «زن، زندگی، آزادی» بازنگشت

  • نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: ۹۷ درصد شهروندان تصمیم‌های مهم را در شرایط موجود عقب انداخته‌اند

    نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: ۹۷ درصد شهروندان تصمیم‌های مهم را در شرایط موجود عقب انداخته‌اند