نماینده سازمان ملل در امور آموزش، خواستار محاکمه طالبان در دیوان بین‌المللی کیفری شد

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۵/۲۵

گوردون بروان، نماینده سازمان ملل متحد در امور آموزش و نخست‌وزیر پیشین بریتانیا، خواستار محاکمه مقام‌های حکومت طالبان در دیوان بین‌المللی کیفری به جرم جنایت علیه بشریت به دلیل محروم کردن دختران افغانستان از تحصیل و محروم کردن زنان افغانستان از اشتغال شد.

براون روز سه‌شنبه ۲۴ مرداد در یک کنفرانس مطبوعاتی آنلاین به مناسبت دومین سالگرد تسلط طالبان بر افغانستان گفت که حاکمان این کشور مسوول «فاحش‌ترین، بدترین و غیرقابل دفاع‌ترین نقض حقوق زنان و دختران در جهان امروز هستند».

نخست‌وزیر اسبق بریتانیا گفت که او یک نظر حقوقی را برای کریم خان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی ارسال کرده که بر اساس آن، جلوگیری از تحصیل و اشتغال «تبعیض جنسیتی است که باید به عنوان جنایت علیه بشریت تلقی شود و به وسیله دادگاه کیفری بین‌المللی تحت تعقیب قرار گیرد.»

طالبان در تابستان دو سال پیش و در هفته‌های پایانی خروج نیروهای آمریکا و ناتو پس از ۲۰ سال جنگ، قدرت را در افغانستان به دست گرفتند. آنان همان‌طور که در زمان حکومت قبلی خود بر افغانستان رفتار کرده بودند، به تدریج قوانین خشن خود را بر مردم این کشور تحمیل کرده، دختران را از رفتن به کلاس‌های درس فراتر از کلاس ششم و زنان را از بسیاری مشاغل، فضاهای عمومی و ورزشگاه‌ها و به تازگی آرایشگاه‌ها منع کردند.

براون از کشورهای بزرگ اسلامی خواست تا هیاتی را به شهر قندهار در جنوب افغانستان، مقر هیبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان بفرستند تا موضوع ممنوعیت تحصیل و اشتغال زنان را با او مطرح کنند.

او گفت که معتقد است «در درون رژیم شکافی وجود دارد» و بسیاری از افراد در وزارت معارف و دولت کابل خواهان احیای حقوق دختران برای تحصیل هستند.

هم‌زمان مدیر اجرایی زنان سازمان ملل متحد از جامعه جهانی خواست به اعمال فشارها علیه طالبان به خاطر نقض حقوق زنان ادامه دهد.

سیما باهوس، طالبان را به حملات «اساسی، سیستماتیک و بی‌پیشینه» به حقوق زنان و دختران در سراسر افغانستان متهم کرد.

خانم باهوس روز سه‌شنبه ۲۴ مرداد در بیانیه‌ای به مناسبت دو سالگی تسلط طالبان بر افغانستان بر تعهد «تزلزل ناپذیر و الزامی» سازمان ملل به زنان و دختران افغانستان تاکید کرد.

او همچنین از طالبان خواست هزینه اقداماتی را که طی دو سال بر مردم افغانستان تحمیل کرده است، برای حال و آینده افغانستان بسنجد.

در همین حال لیز تروسل، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز گفت: «ما در حال تعامل با مقامات طالبان در مورد این موضوعات هستیم و تعهدات آنها را بر اساس قوانین بین‌المللی حقوق بشر به آنها یادآوری می‌کنیم.»

خالد حسینی، نویسنده سرشناس افغان هم در گفت‌وگویی اختصاصی با افغانستان‌اینترنشنال، ضمن حمایت از دختران افغانستان، از طالبان خواست به ممنوعیت ادامه تحصیل دختران در این کشور پایان دهد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
۲۴
۲۴

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.