خبرگزاری ایلنا: چهار کارگر پتروشیمی چوار ایلام در یک سال اخیر خودکشی کرده‌اند

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۵/۰۹

خبرگزاری ایلنا نوشت چهار کارگر پتروشیمی چوار ایلام در یک‌سال اخیر خودکشی کرده‌اند. طبق این گزارش، پس از آخرین مورد خودکشی که حیدر محسنی، کارگر با ۱۸ سال سابقه کار بود، کارگران مقابل فرمانداری تجمع کردند و شورای تامین چوار اعلام کرد تعدادی از دست‌اندرکاران ممنوع‌الورود شده‌اند.

به گزارش ایلنا، پس از آن که مسئولان پتروشیمی چوار ایلام، در روزهای آخر هفته گذشته، حکم اخراج محسنی را دادند، او شامگاه پنجم مرداد در خانه خود را حلق‌آویز کرد.

بر اساس این گزارش، کارگران هفتم مرداد در محوطه‌ مجتمع تجمع کردند و خواستار برکناری و مجازات همه‌ آن‌هایی شدند که حکم اخراج این کارگر را بعد از ۱۸ سال کار دادند.

در پی این تجمع، شورای تامین چوار همان روز اطلاعیه صادر کرد که بر مبنای آن «تعدادی از مدیران پتروشیمی ایلام ممنوع‌الورود شدند».

با این حال، کارگران پتروشیمی چوار به ایلنا گفته‌اند: «هنوز چیزی مشخص نیست و هیچ اتفاقی نیفتاده؛ فقط قول داده‌اند ظرف مدت یک هفته آن‌هایی که موجب اخراج این شخص شده‌اند، اخراج می‌شوند؛ اما هنوز کسی اخراج نشده و هیچ اسمی به ما اعلام نکرده‌اند.»

مرداد سال گذشته نیز دو کارگر این مجتمع پتروشیمی با نام‌های محمد منصوری و علی محمدکریمی از اهالی روستای آبزا و شهر چوار خودکشی کردند.

در دی ۱۴۰۱ نیز آرش تبرک، یک کارگر پیمانکاریِ پتروشیمی چوار نیز در اثر مصرف قرص برنج جان خود را از دست داد.

ایلنا به نقل از یک منبع خبری نوشت: «چهار خودکشی در یک سال در چوار اتفاق افتاده و هیچ کاری نکرده‌اند! اگر مدیران را برکنار کنند، بازهم دیگر دیر است، آیا حیدر محسنی زنده می‌شود؟ این اتفاق ناگوار هرگز قابل جبران نیست مخصوصا برای فرزندانی که ناجوانمردانه بی‌پدر شدند.»

اواخر مرداد سال گذشته نیز خبرگزاری ایلنا در گزارشی از افزایش خودکشی کارگران در ایران خبر داده بود.

این خبرگزاری در آن زمان نوشت در دو ماه و ۲۰ روز گذشته، حداقل ۱۰ کارگر خودکشی کردند.

بر اساس این گزارش، تعداد خودکشی کارگران در بهار و تابستان پارسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن، «افزایش چشمگیر» داشت.

افزایش آمار خودکشی کارگران بخشی از روند افزایشی خودکشی‌ها در ایران است.

در تیرماه امسال، روزنامه اعتماد در گزارشی بر اساس آمار رسمی منتشر شده از سوی فرماندهی انتظامی نوشت که نرخ مرگ و میر ناشی از خودکشی بیش از پنج مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است و بر اساس گزارش شاخص‌های عدالت اجتماعی، طی ۱۰ سال بیش از ۴۰ هزار مرگ ناشی از خودکشی ثبت شده است.

بر مبنای این گزارش، در فاصله سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹، هر سال به‌طور متوسط چهار هزار و ۱۸۳ نفر در ایران به دلیل خودکشی جانشان را از دست داده‌اند.

همچنین طبق گزارش شاخص‌های عدالت اجتماعی، طی ۱۰ سال بیش از ۴۰ هزار مرگ ناشی خودکشی از سوی نیروی انتظامی ثبت و ضبط شده که بیش از دو برابر کل آمار قتل در دهه ۱۳۹۰ با فراوانی کم‌تر از ۲۰ هزار نفر است.

به گفته متخصصان، رشد بی‌عدالتی، فقر، فساد،‌ سرکوب و ناکامی در ایران باعث شده تا سلامت روان جامعه در معرض خطر جدی قرار بگیرد.

در این میان، کارگران به طور ویژه بارها تجمع اعتراضی برگزار کردند اما حکومت پاسخ درخوری به آنها نداده و فعالان کارگری را بازداشت کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها