محمود واعظی افشای گم شدن فرش‌های نفیس سعدآباد را «خبرسازی جعلی» با انگیزه انتخاباتی خواند

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۳/۱۶

محمود واعظی، رییس دفتر حسن روحانی در زمان ریاست جمهوری، گزارش‌ها درباره گم شدن فرش‌های نفیس کاخ سعدآباد را «خبرسازی جعلی» خواند و مدعی شد انگیزه انتشار چنین گزارش‌هایی، «حذف همه رقبای احتمالی و یکدست‌سازی انتخابات» است.

واعظی در گفت‌وگویی با ایلنا که روز سه‌شنبه ۱۶ خرداد منتشر شد، گفت: «از ابتدای دولت یازدهم [دولت اول حسن روحانی] گزارش‌هایی درباره مفقود شدن چند تخته فرش در ساختمان حافظیه در فاصله سال‌های ۹۰ تا ۹۲ دریافت شد.»

او افزود: «نهاد ریاست‌جمهوری نیز به عنوان مدعی، به وسیله بازرسی ویژه نهاد پیگیری کرد و حتی پرونده به اطلاع نهادهای نظارتی خارج از دولت هم رسید.»

رییس دفتر رییس‌جمهوری پیشین جمهوری اسلامی بدون ارائه جزییاتی این ادعا را مطرح کرد که: «پرونده فرش‌ها در حال پیگیری بود. حتی برخی اخبار حکایت از آن داشت که به مرحله صدور رای نیز رسیده است.»

اما به عقیده واعظی «برخی خبرگزاری‌ها با انتشار خبری مخدوش و مغشوش و با اتکا به شنیده‌ها و "منابع آگاه"، خبرسازی‌هایی را با هدف متهم کردن دولت قبل شروع کردند.»

این در حالی است که هنوز قوه قضاییه جمهوری اسلامی از وجود پرونده‌های قضایی در این زمینه خبر نداده است.

رییس دفتر روحانی در زمان دولت «تدبیر و امید»، گفت: «در این خبرسازی‌ها با هدف منحرف کردن روند رسیدگی به پرونده، اتهام‌هایی علیه مقامات ارشد دولت روحانی و نزدیکانش مطرح شده که مستند به هیچ مدرک و شواهدی نیست بلکه یک خبرسازی جعلی است.»

پیشتر نیز خبرگزاری ایلنا اظهارات یک مقام آگاه را که نامش فاش نشده، منتشر کرد که او دولت محمود احمدی‌نژاد و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در پرونده گم شدن فرش‌های نفیس کاخ سعدآباد متهم کرد.

این مقام آگاه که به نظر می‌رسید از اعضای دولت حسن روحانی بوده، گزارش داد که بر اساس نخستین گزارش درباره مفقود شدن فرش‌های نفیس مجموعه کاخ سعدآباد که در سال ۱۳۹۹به نهاد ریاست جمهوری ارسال شد، «سابقه امر به دوره قبل از آغاز کار دولت یازدهم» می‌رسد.

او گفت: «نهاد ریاست‌جمهوری به محض دریافت نخستین گزارش در این باره در سال ۱۳۹۹ که سابقه امر را به دوره قبل از آغاز کار دولت یازدهم می‌رساند، رسیدگی لازم را انجام داده و موضوع را فورا به مراجع نظارتی و قضایی ارجاع داده است.»

در هفته‌های اخیر، اولین بار خبرگزاری فارس از مفقود شدن ۴۸ فرش دست‌باف نفیس و گران‌قیمت طی سال‌های ۹۲ تا ۹۵ از ساختمان حافظیه سعدآباد خبر داد.

به دنبال آن، عزت‌الله ضرغامی، وزیر گردشگری و میراث فرهنگی، گفت: «اطلاعات ناپدید شدن فرش‌های کاخ سعدآباد باید به نظر مردم برسد.»

ضرغامی روز دوم خرداد در جمع خبرنگاران درباره ماجرای مفقود شدن فرش‌های کاخ سعدآباد (ساختمان حافظیه)، گفت: «این اتفاق مربوط به دوره‌های گذشته است و خود آن مجموعه در اختیار میراث فرهنگی نیست.»

او مدعی شد: «درباره فرش‌های سعدآباد یک پرونده‌ای مربوط به دوره‌های قبل دولت در سال‌های ۹۵ - ۹۴ [است] که مربوط به این دوره نبوده اما دستور بررسی آن را داده‌ام. حراست بعد از صحبت با نهادهای مختلف، گزارش مقدماتی ارائه کرد که هنوز قابل استناد نیست.»

چندی پیش یک نامه محرمانه از سوی گروه هکری بلک‌ریوارد به دست ایران‌اینترنشنال رسید که به دنبال هک سایت «دانشگاه امام صادق» به دست آمده بود و بر اساس آن، تعداد سکه‌های طلای مصادره‌ای این دانشگاه بعد از گذشت ۴۴ سال از انقلاب سال ۵۷ همچنان مشخص نیست.

بی‌اطلاعی از میزان اموال مصادره شده و در اختیار دانشگاه امام صادق در حالی است که سخنگوی دولت ابراهیم رئیسی ادعا کرد محمدرضا شاه پهلوی تاج‌ها و جواهرات سلطنتی را از ایران خارج کرده است.

پس از آن، شهبانو فرح پهلوی هشدار داد نسبت به سرقت جواهرات سلطنتی از بانک مرکزی به وسیله حکومت نگران است چون به گفته او، «می‌دانند ممکن است رژیم عوض شود» و می‌خواهند «این جواهرات را بردارند».

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
دنیای چین
خبرها
خبر ورزشی

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.