خشم جمهوری اسلامی از توصیه جمهوری آذربایجان به شهروندانش برای پرهیز از سفر به ایران

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۳/۱۵

دو روز پس از آن که جمهوری آذربایجان به شهروندانش توصیه کرد از سفر به ایران خودداری کنند، مقام‌های جمهوری اسلامی خشم خود را نسبت به این توصیه ابراز کردند.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه ۱۵ خرداد در توییتی مدعی شد هشدار وزارت امور خارجه آذربایجان نسبت به سفر شهروندان خود به ایران، «همان سیاستی است که رییس‌جمهوری اسرائیل در سفر به باکو در پیش گرفت».

این مقام جمهوری اسلامی افزود: «آنچه باید مردم آذربایجان را از آن ترساند اسرائیل است نه ایران تمدنی و اسلامی.»

دو روز قبل، وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان پس از ارسال یادداشت اعتراضی به تهران به دلیل مفقود شدن یک دانشجوی آذربایجانی، به شهروندان خود توصیه کرد به ایران سفر نکنند.

در بیانیه کتبی وزارت امور خارجه آذربایجان که روز شنبه ۱۳ خرداد منتشر شد، آمده است: «اکیدا به اتباع جمهوری آذربایجان توصیه می‌شود بدون ضرورت به جمهوری اسلامی ایران سفر نکنند و افرادی که وارد این کشور می‌شوند باید تا حد امکان هوشیار باشند.»

این وزارت‌خانه همچنین به شهروندان آذربایجانی که در حال حاضر در ایران به سر می‌برند توصیه کرد «ضوابط ایمنی» را رعایت کنند.

جمهوری آذربایجان روز جمعه در رابطه با دستگیری شهروند خود به نام فرید صفرلی که مقامات ایرانی او را به «جاسوسی» متهم می‌کنند، یادداشت اعتراضی برای طرف ایرانی ارسال کرد و خواستار روشن شدن سرنوشت او شد.

کانال‌های تلگرامی وابسته به سپاه پاسداران نوشته‌اند که صفرلی، دانشجوی تبعه جمهوری آذربایجان در آلمان که اسفند سال گذشته در جریان سفر به ایران بازداشت شد، به «جاسوسی» متهم شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان هم به تازگی بازداشت صفرلی در ایران را تایید و اعلام کرده بود کنسول‌گری این کشور در تبریز پیگیر ملاقات با او است.

این در حالی است که هم‌زمان گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند والده یوسف‌آوا، زن تبعه کشور آذربایجان که حدود دو سال و شش ماه قبل در ایران بازداشت شده، به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین به سر می‌برد.

والده یوسف‌آوا اواخر دی‌ ماه سال ۱۴۰۱ در دشت‌مغان بازداشت و پس از شش روز حبس در سلول انفرادی از بازداشتگاهی در اردبیل به بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی در تبریز منتقل شد. او حدود سه ماه در سلول انفرادی تحت بازجویی قرار گرفت و پس از آن برای ادامه بازجویی‌ها به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو‌-الف سپاه در زندان اوین منتقل شد.

یوسف‌آوا نهایتا در تاریخ دوم مرداد ۱۴۰۱ با پایان بازجویی‌ها به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

این زندانی تبعه جمهوری آذربایجان، چندی پیش به وسیله قاضی ابوالقاسم صلواتی، رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران بابت اتهامات «جاسوسی» و «قاچاق مواد مخدر» محاکمه شد. او را اتهام قاچاق مواد مخدر تبرئه شده است اما همچنان زیر اتهام جاسوسی است.

ایران‌اینترنشنال درباره صحت گزارش‌های مربوط به یوسف‌آوا از مقام‌های آذربایجانی پرسش کرده اما تا زمان انتشار این گزارش پاسخی دریافت نکرده است.

روز شنبه عباس موسوی، سفیر جمهوری اسلامی در جمهوری آذربایجان، به وزارت خارجه این کشور رفت و با جیحون بایراموف، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان دیدار کرد.

افزایش تنش میان باکو و تهران در حالی است که هفته گذشته خبرگزاری ایرنا اعلام کرد دفتر رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در جمهوری آذربایجان بسته و نماینده آن اخراج شده است.

جمهوری اسلامی روابط جمهوری آذربایجان و اسرائیل را تهدیدی برای خود می‌داند و تلاش می‌کند با حمایت از گروه‌های شیعی مختلف دولت الهام علی‌اف در این کشور و تشکیل گروه‌هایی شبیه حزب‌الله در لبنان، به دولت آذربایجان فشار وارد کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
سیاست با مراد ویسی
خبرها
مستند کوتاه - چگونه حجاب اجباری شد

شنیداری

پادکست‌ها