تلاش حاکمیت برای حذف مخالفان حجاب اجباری از جامعه ادامه دارد

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۳/۱۰

درگیری و اختلاف نظر رسانه‌ها، مقامات و دستگاه‌های حکومتی درباره برخورد با مخالفان حجاب اجباری ادامه دارد. در تازه‌ترین نمونه، وزیر میراث فرهنگی و معاونش، به انتقاد از سخنان و اقدامات قهری استاندار فارس و دادستانی شیراز در بازداشت مدیران میراث فرهنگی و حافظیه شیراز پرداختند.

پس از انتشار ویدیویی از خواستگاری مردی از یک زن در محوطه مجموعه حافظیه شیراز در روز هشتم خرداد، رسانه‌های داخل ایران از بازداشت دو مدیر مجموعه حافظیه خبر دادند و گفتند مدیرکل میراث فرهنگی فارس هم از ورود به محل کارش منع شده است.

امروز (چهارشنبه ۱۰ خرداد) اما مشخص شد دو فرد بازداشت شده «موید محسن‌نژاد»، مدیر‌‌کل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان فارس و «زهره ادهمی»، مدیر مجموعه حافظیه شیراز بودند که به گفته علی دارابی، قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، محسن‌نژاد با قید وثیقه آزاد شده اما ادهمی «با وجود تلاش‌های مسوولان دولتی» دو شب در بازداشتگاه مانده است.

انتقاد وزارت میراث‌ فرهنگی از استانداری فارس و دادستانی شیراز

هر چند که عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری کشور صبح دهم خرداد در حاشیه نشست هیات دولت خبر داد مدیر مجموعه حافظیه شیراز نیز پس از دو شب، سرانجام با قید وثیقه به‌طور موقت آزاد شده است اما هم ضرغامی و هم دارابی، از بازداشت دو مدیر این وزارت‌خانه انتقاد کردند.

ضرغامی گفت: «بازداشت مدیر شایسته‌ای که یک هفته قبل مورد تقدیر وزارت‌خانه و دولت قرار گرفته و در جریان سفرهای نوروزی رکورد همه بازدیدها را جا‌به‌جا کرده، از مسافران نوروزی تا شب‌های احیا که کار متفاوتی را سامان داد آن‌ هم به دلیل اینکه یک اتفاقی در یک محلی ظرف چند دقیقه انجام می‌گیرد، نباید انجام می‌شد.»

علی دارابی اما در واکنشی صریح‌تر، متنی را با عنوان «دولت در دولت» همراه تصویری از مدیر آرامگاه حافظ که چندی پیش ضرغامی به مناسبت روز جهانی موزه‌ها از او قدردانی کرده بود، در صفحه شخصی خود در اینستاگرام منتشر کرد.

در این متن آمده است: «اما حیرت و افسوس نوع موضع‌گیری و سخنان و رفتار استاندار فارس و از آن بدتر اقدام دادستانی شیراز در جلب و بازداشت مدیر‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان و مدیر مجموعه تاریخی حافظیه است.»

دارابی با طرح این پرسش که «آیا با این کارها حجاب و عفاف حاکمیت می‌یابد»، نوشت: «به‌ راستی به کجا چنین شتابان؟! با این رفتارها و احکام قضایی به دنبال اثبات چه چیزی هستیم؟ این مواضع، رفتارها و اقدامات جز گسترش کینه و عداوت و دور شدن از همدیگر نتیجه‌ای خواهد داشت؟»

پس از انتشار ویدیوی خواستگاری زوجی در حافظیه، محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس آن را مصداق «لاابالی‌گری، فساد و رفتارهای سازمان‌یافته و هنجارشکنانه» خواند و گفت با این رفتارها در شیراز و سراسر استان فارس به صورت «قاطع» برخورد می‌کند.

او علاوه بر اینکه خبر از بازداشت و منع حضور مدیران میراث فرهنگی و حافظیه بر سر کار داد، زوج مورد نظر را هم تهدید کرد به دلیل «رفتارهای خلاف شرع و هنجارشکنانه» بر اساس تصمیم مقام قضایی، «تعیین تکلیف» خواهند شد.

وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری امروز درباره وضعیت مدیران خود اطلاع‌رسانی کرد اما تاکنون از وضعیت این زوج خبری منتشر نشده است.

واکنش‌ها به حضور گردشگران چینی در ایران بدون حجاب اجباری

حواشی پیش آمده در پی خواستگاری در حافظیه در شرایطی است که به تازگی ویدیویی از حضور زنان گردشگر چینی بدون حجاب اجباری، واکنش‌هایی را از سوی کاربران ایرانی شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشته است.

روز سه‌شنبه یک شهروند ویدیویی از قدم زدن گردشگران چینی در خیابان‌های ایران، بدون بر سر داشتن روسری برای ایران‌اینترنشنال فرستاد که در آن می‌گفت برخلاف توریست‌های چینی، زنان ایرانی باید حجاب داشته باشند.

شماری از کاربران در واکنش به این ویدیو، از رفتار دوگانه جمهوری اسلامی در برابر این توریست‌ها و شهروندان ایرانی گفتند و تاکید کردند: «ایران مستعمره چین و روسیه و ما شهروندان هم رعیت این دو کشور شده‌ایم.»

کاربر دیگری نوشت: «اینکه ویدیوی عجیبی نیست. چینی‌ها دارند در مِلک خودشان [ایران] آزادانه و هر طور که بخواهند می‌گردند!»

یک کاربر هم هواداران حکومت معروف به «ارزشی‌ها» را خطاب قرار داد و از آن‌ها خواست بروند هتل محل اقامت این توریست‌های چینی را «پلمب» و ثابت کنند که «ضعیف‌کُش» نیستند که زورشان فقط به تعطیل کردن کسب‌وکار اقامتگاه‌های بوم‌گردی برسد.

اواخر فروردین ماه امسال علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خطاب به گردشگران چینی گفته بود در ایران «امنیت بالایی» را احساس خواهند کرد.

برخوردهای دوگانه حاکمیت با گردشگران چینی و شهروندان ایرانی در حالی‌ است که روزنامه کیهان، نزدیک به علی خامنه‌ای، با انتشار یادداشتی دوباره به مخالفان حجاب اجباری حمله کرد و با چشم‌پوشی از معضلات اقتصادی و اجتماعی، «بی‌حجابی» را «مادر معضل‌ها» خواند.

کیهان تعطیلی «امر به معروف و نهی از منکر» را مصداق «بی‌اعتنایی مدنی در مسایل مهم و جدی» خواند و گفت این امر تبعات «فاجعه‌باری» به شکل انواع و اقسام «معضلات اجتماعی، بی‌بندوباری و فروپاشی کانون‌های خانواده» خواهد داشت.

در این یادداشت همچنین آمده است: «برخی معضلات صرفا یک معضل نیستند بلکه مادر معضل‌ها هستند و معضل بی‌حجابی که برخی در کشور موذیانه با ساده‌سازی در حال عادی‌سازی آن هستند، از جمله این معضل‌هاست.»

حکومت در چند ماه گذشته به برخوردهای قهری، بازداشت، صدور احکام سنگین و پیش‌بینی محرومیت‌های اجتماعی برای مخالفان حجاب اجباری شدت بخشیده است.

شمار زیادی از زنان در ایران اما به ویژه پس از آغاز انقلاب «زن، زندگی، آزادی» در شهریور ماه سال گذشته به دنبال کشته شدن ژینا (مهسا) امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، دست به نافرمانی مدنی گسترده زده و تصاویر و ویدیوهایی نیز از حضور خود در اماکن عمومی و خیابان‌ها بدون پوشش تحمیلی حکومت منتشر می‌کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

روزی روزگاری سینما
خبرها
میراث ناملموس - فصل دوم
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.